4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

ÇOCUKLAR BİZLERE EMANETTİR

Perşembe günü, MAT-FKB Gelişim Eğitim Grubu, Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür ve Sanat Merkezi'nde, veliler yönelik düzenlediği etkinlikte, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Hasan YILMAZ tarafından, " AİLE İÇİ İLETİŞİM VE PİSİKOLOJİK DESTEK" konulu konferans verildi.
Konferans, önemli etkinlikti. Çünkü çocuklar. bizlere bir emanettir. Sevgi, fedakârlık, yardımlaşma ve dayanışma ruhu almış insanlarla ayakta dururlar. Bir öğrenciyi sevgi ile büyütmek, vatanı sevgiyle korumak demektir. Çocuk, sevgi eğitimiyle, hem aile, hem de vatana, layık hale getirilebilir.
Sayın Doç. Dr. YILMAZ, çocuğun ailedeki iletişimden çok etkilendiği, o nedenle de çocukların iyi bir gelişime gösterebilmeleri için, anne ve baba ile çocuklar arasında etkili bir iletişimin kurulması gerektiği belirtikten sonra, " Etkili iletişim, aile üyelerinin birbirinin düşüncelerini duygularını anlamalarını sağlar. İşbirliği, yardımlaşma ve paylaşma davranışlarına yol açar."dedi.
Konferansta, genellikle de "SEVGİ ve DİSİPLİN" üzerinde durdu. Sevginin eksik ve aşırı olmasının çocuğa zarar verdiğini, o nedenle de ölçülü olması, çocukların sorumluluk taşıması ve kendi işini kendi yapması gerektiğini de sıkça vurguladı..
Sayın doç. Dr. YILMAZ " Aile içi iletişimde engellerin yer aldığı aile ortamında çocukların gelişimi de engellenir. Bu durumda çocuklar, özgürce düşünemeyen, düşüncelerini ve duygularını açıkça dile getiremeyen, bağımlı birey olurlar" dedi. Velileri uyardıktan sonra, "Sevginizin ön koşulu olursa onun adı sevgi olmaz" diyen Yılmaz, sevginin önüne "üstünü başını kirletmezsen, erken yatarsan, sınavlarını kazanırsan severim" gibi ön koşullar konulmaması gerektiğini, sevginin ve ilginin azı da çoğu da zarardır" dedi.
Sayın Doç. Dr. Hasan YILMAZ, "Evde, sınavla yatıp sınavla kalkmayın. Çocuklarınıza güvenin. Çocuklarımıza potansiyel bir suçlu gibi davranırsak, daha çok hata yaparlar. İçinde sevginin, sarılmanın, dokunmanın, mizahın, dinlemenin, paylaşmanın olduğu 1 saat vermeniz, parasal desteğinizden daha besleyicidir. dedi.
Elbette ölçülü aile içi sevgi, çocuğun başarılı olmasında önemli etken ama yeterli de değildir. Okulda da, "SEVGİ EĞİTİMİ" şarttır. Çünkü sevgiyi söz, tutum ve davranışla göstermedikten, yaşamadıktan sonra sevgi nasıl öğrenilir?
Sait FAİK " BİR İNSANI SEVMEKLE BAŞLAR HER ŞEY" diyor. Sevgi kalktı mı ortada geriye ne kalır ki?
Ayrıca hayatta fedakârlık, güven ve karalık için, hayattan zevk almak ve yaşama sevicini yakalamak, topluma yaralı, sorumluluklarını kavramış, doğayı seven, koruyan, güzeli gerçeği, doğruyu arayan insanları yetiştirmek için, "SEVGİ EĞİTİMİ" gereklidir.
Eskişehir' de , "SEVGİ", "DİSİPLİN" ve "DEMOKRATİK " kavramları icraatında başarıyla uygulayan, çocukların, kişilik yapılarına saygılı olan, onlara söz hakkı tanıyan, sevildiklerini hissettiren, onlara güven duygusunu aşılayan, sosyal ve psikolojik gelişimini yakından takip eden, eğitim kurumlarımız da var. Bu kurumlarımızdan biri de, MAT-FKB GELİŞİM EĞİTİM GRUBU' nun, okullarıdır.
MAT-FKB özel gelişim okulları, kurulduğu günden itibaren, başarılı çalışmaları ile dikkat çekti. Bu süreçte, kendine has vizyon ve misyon geliştirdi. Kurumda göreve alan idareci, öğretmen ve diğer personelce paylaşıldı. MATFKB Gelişim Gurubu kuruluşlarında, sayı değil, hep nitelik ön planda oldu. Özellikle de ortaklı yapısındaki uyum, diğer kurum/kuruluşlara, özellikle de firmalara örnek teşkil edecek niteliktedir.
MAT-FKB GELİŞİM EĞİTİM GRUBU okulları, çocuklarımız bilgi ve beceri yönlerini tanırlar, bedensel, duygusal, düşünsel ve sosyal yeteneklerini kendisi ve toplum için, en uygun şekilde geliştirir, kendisi için gerekli ve yararlı donanımları kazanır, bireysel farklılıklarını görür, güçlü, sınırlı yönlerini anlar. Çeşitli aktiviteler ve yaşantılar içinde kendini keşfeder. Gelişim Eğitim Grubu, sevgi eğitimi yanında, "DEMOKRATİK EĞİTİM" e de önem veriyor. Çünkü yaratıcı, üretken demokratik ve bilimsel düşünülebilen, hoşgörülü, çağdaş ve toplumsal bilinci kazanmış bireyler yetiştirmenin ön koşulu, bu değerleri kazandıracak, demokratik eğitimle gerçekleştirilir
Elbette MAT-FKB Gelişim Grubu okullarındaki, mükemmel performans tesadüfen ortaya çıkmadı. Grup, eğitim ve stratejik düşünme konusuna, özel önem veriliyor. Grup yöneticileri sıkça toplanarak, eğitim sektörünün ve grubun geleceği ve bu geleceğe grup ne şekilde hazırlamak gerektiği konusuna, " BEYİN FIRTINASI" toplantıları yapılıyor. Personele yönelik, sürekli hizmet içi eğitim çalışmaları düzenleniyor. Velilere de ülke çapında alanında, uzman olan kişilere, konferanslar verdiriliyor. Bu özenli süreç, MAT-FKB Gelişim Grubu okulların da kaliteyi hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi