9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

ELEŞTİRİLER


Bu hayatta en kolay şey ne diye soracak olursanız cevabım kesinlikle birini eleştirmek olur. Biri hakkında bilmeden eleştiri yapabilmek o kadar kolay ki!
Şimdi bu yazıyı okuyunca ben eleştirmem kimseyi demeyin. Hepimiz yapıyoruz bilip bilmeden konuşmayı. Hatta çoğu zaman “ben senin iyiliğin için söylüyorum” cümlesine sığınarak onu dibe çekmeyi hedefleyenler çok fazla.
Eleştiriler de artık virüs gibi! Mutlu insanların kanına girmeye çalışan negatiflik ve mutsuzluk virüsü. Bunu da kimler bize bulaştırmak ister? Tamamen mutsuz ve negatif insanlar..
Sizin mutluluğunuzdan rahatsız olan, samimiyet maskesini takıp son derece dostane yaklaşımla mutsuzluğunu size bulaştırmak isteyenler..
Ay o kadar çoklar ki! Bu yazıyı niye mi yazmaya karar verdim? Geçenlerde beni inceleyip inceleyip, benim yapabildiklerimi görüp kendi yapamadıklarını kıyaslayan birinin, ertesi gün beni sürekli eleştirmesinden dolayı karar verdim.
O gün enerjimi nasıl dibe çektiğini anlatamam. Bir anda bende mutsuz olup “acaba gerçekten öyle mi?” diye düşünmeye başladım. Sonra dedim ki kendi kendime “saçmalama Emine!”
Hala alışamadım böyle insanlara. O konuda hiçbir bilgisi, tecrübesi ya da birikimi olmadan, senin yaptıklarının 10’da 1’ini yapmadan; yaptıklarını yetersiz görenler, senin kendini fiziksel ya da duygusal olarak yetersiz hissetmeni sağlıyorlar. Bu tarz insanların eleştirilerinin aslında gerçek olmasından kaynaklı değil de tamamen onların düşüncesi olduğunu inşallah idrak edip etkisi altında kalmamayı öğreneceğim.
Sürekli kırıcı yorum yapanlar, kendi eksikliklerini, yetersizliklerini sizi eleştirerek kendine anlık bir rahatlama sağlıyor; seni aşağıya indirerek kendini yukarıda hissediyor. Onların anlık rahatlamalarına, kendi enerjini dibe çekerek sebep oluyorsun.
Bu tarz insanlar sizin de etrafınızda varsa, lütfen söylediklerinin “gerçek olmadığını” onların tamamen kendi iç dünyalarındaki düşünceleri olduğunu idrak edin. Enerjinizi dibe çekmek yerine aksine yüksek frekanslı enerji yayın; bunu da tabi ki sevgiyle.
Kötü enerjiden arınmanın en güzel yolu; sevgi vermek.
Bu sizin enerjinizi yükseltecektir.
Sevgilerle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi