7-Ahmet URFALI (DOLUNAY)

7-Ahmet URFALI (DOLUNAY)

EMİRDAĞLILAR VAKFI SEÇİMİ

Eskişehir'de yaşayan Emirdağlılar; bir araya gelmenin, sosyal ve kültürel etkinlikler yapmanın gereğine inanarak önce Emirdağlılar Derneği'ni kurdular. Dernek, birçok etkinliğin yapılmasına öncülük ederek Eskişehir'de yaşayan Emirdağlıları bir araya getirdi. Zaman içerisinde derneğin gençlik kollarından ayrılan bir grup tarafından Aziziye Vakfı kuruldu. Aziziye Vakfı, süreli yayın olarak Aziziye Dergisi'ni 43 sayı yayımladı. Aziziye Vakfı, yurt içinde ve yurt dışında Emirdağ kültürünün tanıtılması konusunda gayretli çalışmalar yaptı. Daha sonra Aziziye Vakfı kapandı, Aziziye Dergisi yayın hayatına son verdi. Emirdağlılar Sosyal Dayanışma Kültür ve Eğitim Vakfı 1987 yılında kuruldu. Vakıf; Emirdağlılar Eğitim Vakfı kısa adıyla, uzun yıllar Emirdağlıların yurt içinde ve yurt dışında etkili bir sivil toplum kuruluşu olarak görev yaptı. Vakıf, 29 yıllık geçmişiyle kendini yenileyememenin, yönetici kadrolarında kültür insanlarına yer vermemenin ve proje üretememenin sıkıntısıyla daraldı, içine kapandı. Bu arada Emirdağ, Eskişehir, Afyon ve Avrupa'da yeni yeni dernekler kurulmaya başladı.
Emirdağ'da geçen yıl kurulan Kalkındırma ve Dayanışma derneği etkin bir çalışma yürütmektedir.
Eskişehir'de ; Afyon ve Eskişehir İline Bağlı 18 Pare Köyün Samanlı Dağı Yaylasını Koruma, Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği, Emirdağ ve Köylüleri Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği, Ören Köylüler Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği, Ümraniye ve Çevre Köyleri Dayanışma Yardımlaşma Derneği, Bağlıcalılar Derneği, Eskişehir Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB) olmak üzere altı dernek mevcuttur.
İzmir'de Emirdağlılar Derneği ve Afyon'da Emirdağ Dayanışma Derneği halen faaliyetlerine devam etmektedir.
Belçika'da EYAD Emirdağ Dayanışma Derneği, ATEP Avrupa Türkiye Emirdağ Platformu başta olmak üzere aşağı yukarı her köyün bir derneği bulunmaktadır. Keza Avrupa'nın diğer ülkelerine Emirdağlılar dernekler kurmuştur.
2013 yılında Türkiye ve Avrupa'da kurulu bulunan vakıf ve derneklerin tüzel olarak EMİRDAĞ PLATFORMU çatısı altında birleşmeleri amacıyla yaptığımız girişimler, bir başkanın şiddetli itirazı sonucunda başarıya ulaşamamış, ancak Emirdağ kamuoyu bunun gerektiği konusunda birleşmişlerdi.
Zaman zaman bazı iyi niyetli hemşehlerimizin bu kadar derneğin çok olduğuna dair konuşmalarının yerinde bulmadığımı ifade etmek isterim. Zira , her dernek bir ihtiyaca cevap vermektedir. Dernekler arasındaki bağ, ancak platform sayesinde kurulabilir.
Şimdi Emirdağlıların Eskişehir'de kurulu bulunan en köklü kuruluşu Emirdağlılar Eğitim Vakfı'nın seçimli olağan Genel Kurul Toplantısı 20 Mart 2016 Pazar günü saat 13.00 de ESMMMO konferans salonunda çoğunluk sağlamadığı için yapılamamıştır.Birinci toplantıda çoğunluk sağlanamadığı için söz konusu genel kurul, aynı yer ve saatte 27 Mart 2016 Pazar günü gerçekleştirilecek olup bu toplantıda yapılacak ve çoğunluk aranmayacaktır.
Emirdağlılar Eğitim Vakfı, vakıf senedinde amaçlarını şöyle açıklamıştır: Üyeleri ve Emirdağlıların ekonomik, sosyal, kültürel açıdan gelişmesini sağlamak, eğitim seviyesini yükseltmek amacıyla çeşitli projeler üretmek, yörenin ekonomik yapısını canlandırmak, çevreyi güzelleştirmek, yöredeki potansiyel yatırım alanlarını tespit etmek veya ettirmek ve yöreye ve üyelerine hizmet edici faaliyetlerde bulunmak ve bu tür faaliyetlerin yapılmasını teşvik etmektir. Arıca altı alt başlıkta, eğitim, kültür ve yayın konularında görev tanımı yapılmıştır.
Emirdağlılar Eğitim Vakfı, seçimine üç adayla girmektedir. Dr. Orhan Özkır, İşadamı Murat Kahya ve Sivil Savunma Uzmanı Olcay Yılmaz'ın katılacağı bu hizmet yarışında kaybeden olmayacaktır. Vakıf üyeleri özgür iradeleriyle adayların projeye, hizmet ve amaçlarına bakarak oy kullanacaklardır. Bazı yayın organlarında bir adayın lehine toplum mühendisliği yapılmasını uygun bulmadığımı belirtmek isterim. Vakıf üyeleri, en doğru ve isabetli kararı vererek bu köklü kuruluşlarına sahip çıkacaklardır. Köşe yazarlarının yorumlarına saygı duymakla beraber düşüncelerine katılmıyorum.
Her yörenin iş adamları ve hayırseverleri, maddi ve manevi güçleri oranında toplum hizmeti için memleketlerine yardımda bulunurlar. Emirdağlı onlarca hâmiyetsever insan, toplumuna yararlı katkılar sağlamış, bunun karşılığı yalnızca Allah'tan beklemiştir. Pek çok hayır işi, kimin tarafından yapıldığı bile çoğu kez bilinmez.
Olcay Yılmaz, bürokrasiden gelen birisi olarak, Vakfı, çok ileri noktalara getireceğini söylemektedir. Yurt içinde ve yurt dışında kurduğu bağlantılar sayesinde başarılı olacağı ifade edilmektedir. Emirdağ kamuoyunda; başarılı, çalışkan, üretken olarak tanınan Yılmaz, her konuşmasında sevgi ve hoşgörü dilini kullanarak sempati toplamaktadır.
Her üç adayımızı da medeni cesaretlerinden dolayı kutlayarak yapılacak seçimin toplumumuza hayırlı olmasını diliyorum.





Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7-Ahmet URFALI (DOLUNAY) Arşivi