9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

ERKEK EGOSUNA BÜRÜNÜN


Erkekler daima güçlü kadınlar ise ilişkide hep bir güçsüz. Duygusal ve güvensiz olmayı bir kenara bırakın ve artık hayata biraz daha erkekçe bakın.


Kimimiz arkadaş çevremizde tipik kadın davranışlarımız ve zayıflığımızla dikkat çekiyor ve hatta zaman zaman alay konusu oluyoruz. Biz kadınız, egomuz zayıf, kendimizi yeterince beğenmiyor ve yeterince iyi ifade edemiyoruz. Oysa kendi korkularımızın, güvensizliğimizin, kadın olmaktan kaynaklanan zayıf noktalarımızın kurbanı olmak yerine başka bir yolu seçebilir, erkek egosuna sahip olmanın inceliklerini öğrenebiliriz.


Nasıl mı?


Alaycı olmalıyız!


Hayatı sürekli fazla ciddiye aldığımız için, daima üzülüyoruz. Bir ilişkiye başladığımızda da karşı taraftan sürekli bir şeyler beklediğimizde üzülmemizin tek sebebi çok ciddiye almaktan kaynaklanıyor. Oysaki erkeklere bakın. Çoğu zaman alaycı tavırlarıyla bizi kendilerinde tutuyorlar. Erkekler, kendileri dahil herkese ve her şeye ironik bir bakış açısıyla yaklaşmayı, hayatla dalga geçmeyi, zorlukları mizah gücüyle yenmeyi gayet iyi biliyorlar. Bu sebeple eğer sizde güçlü görünmek istiyorsanız hayatı fazla ciddiye almak yerine alaycı olmayı denemelisiniz.


Sürekli acımaktan vazgeçmeliyiz!


Zaman zaman erkekler kadar katı ve acımasız olmamız, duygularımızı geri plana çekip mantığımızı devreye sokmamız, bizi üzse de gerekeni yapmamız ve otoritemizi ortaya koymamız şart. Tabii eğer ciddiye alınmak istiyorsak.


Basit Düşünmeliyiz!


Bizi erkeklerden ayıran bir diğer özelliğimizse ayrıntılarda boğulmak. Erkekler her konuyu nasıl bu kadar kolay çözüyor biliyor musunuz? Çünkü onlar biz kadar ayrıntıda boğulmuyorlar. Bütün durumu basite indirgeyerek hallediyorlar. Eğer enerjinizi farklı ve yaratıcı işlerde kullanmak istiyorsanız, yaşamınızın her alanında olabildiğince basit düşünün.


Gitmeyi bilmeliyiz!


Mutsuz olduğumuz ortamdan kaçıp gitmeyi, birini terk edebilmeyi asla beceremiyoruz. Oysa çekip gitmeyi bilmek, karşı tarafı kırmak pahasına da olsa kendini kurtarmak bazen egoyu korumanın tek yolu...


"Biraz daha dayanayım, belki düzelir," demek yerine vakit kaybetmeden bitirin.


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi