4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

ESKİŞEHİR'DE ÖRNEK İNSANLARA NE MUTLU...

Hayırseverlik, bir gönül işidir, karşılığı ise bir çift 'Allah razı olsun' sözüdür. Hayır işleri, ülkemizin kalkınması ve milletimizin refahı için yapılmaktır. Gönül ister ki, bu teşebbüslere, hali vakti yerinde olan, daha çok insan katılsın.
Öyle insanlarımız var ki bu alanda, bir ilktir. Ayrıca ilk ve örnek olmak da kolay da değildir ama her türlü zorluğa rağmen, her dönemde, böyle insanlarımıza tanık olduk Bu insanlarımızdan biri de, geçen dönem Ak Parti, Eskişehir Milletvekili olan Sayın Fahri Keskin'dir. Milletvekili olduğu dönemde almış olduğu maaşı biriktirerek, Sivrihisar'a, kendi ismi ile bir "Öğretmen Anadolu Lisesi" binası yaptırması, ülkemizde bir ilk olup, örnek bir davranıştır. 13 bin metrekare arsası, 18 dersliği, çok amaçlı salonu ve çeşitli hizmet birimleri olan okul, önümüzdeki öğretim yılına yetiştirilecek.
Aslında O' nun bu davranışını yadırgamadık. Milletvekili olmadan evvel de hayırsever bir insanımız olarak, dikkat çekti. Özellikle de her yıl, Ramazan Ayında Sivrihisar' da, 1000 kişiye verilen yemeğe, büyük katkılarda bulunuyor.
Hülasa sadece kazanmayı değil, paylaşmayı da bilmek, en önemlisi de doğup büyüdüğümüz topraklara, bize çalışma ve kazanma imkânı veren ülkemize, borçlu olduğumuzun unutulmaması, göz ardı edilmemesi gerekir. Sayın Orhan Keskin ve Fahri Keskin bunu başarabilmiş, enden insanlarımızdır.
Sayın Keski ailesi, kim olduğunu ve nereden geldiğini, hiç aklından çıkarmadı. Geçmişinin, en kıymetli hazine olduğunu da, hep hatırladı ve hatırlattı. Hayatta en önemli unsurun iktidar ve makam değil, itibar olduğunu da, tavır ve davranışları ve de icraatları ile gösterdiler.
Ülkesini ve yaşadığı beldeyi, sevdi ve sevdirdi, ona hizmet etme yolları aradılar
Sayın Fahri keskin, milletvekili maaşını, hayra ayırması yanında, ülkemizde ilk defa bir vatandaş olarak, " Öğretmen Anadolu Lisesi" yaptırmakla da bir diğer ilki daha başardı. Hiç şüphesiz ki bu kararı, verme de en büyük etken, kendisinin de bir öğretmen olması yanında, öğretmenlik mesleğinin, ülke içine ne kadar önemli olduğunun bilincinde olması idi.
O biliyor ki, her meslek, özel bir ihtisas gerektirir. Ancak öğretmenlik, bunlardan daha farklı olarak, çok özel bir yer tutmalıdır.
Çünkü ders kitapları, ne kadar iyi mükemmel hazırlanırsa hazırlansın, çağdaş eğitim teknolojisi, ne kadar ilerlerse ilerlesin, öğretmenler nitelikli olmadıktan sonra, bunların hiçbirinin önemi yoktur.
Yine "Öğretmen Anadolu Lisesi" nin, Sivrihisar ilçemizde gerçekleştirilmesi, geçmiş yıllardaki "öğretmen okulları"nı hatırlattı.
Bu okullarda, kırsal kesimde gerçekleştirilmiş, bu şartlarda, eğitim gören öğretmenlerimiz, ülkemizin, en ücra köşelerinde görev yapmışlar ama hiçbir zaman müşteki olmamışlardır. O, bunun da bilincindedir. "Öğretmen Anadolu Lisesi" ni, Sivrihisar' a yaptırarak hem nostalji yaşattı, hem de bu alanda topluma, özellikle de insanımıza ve ilgililere örnek bir mesajlar verdi. İnanıyoruz ki "Sivrihisar Fahri Keskin Öğretmen Anadolu Lisesi"nde, yetişen gençlerimiz, öğretmen okullarından yetişen öğretmenlerimiz gibi, ülkemizin her tarafında isteyerek görev yapacaklardır.
Ayrıca çağdaş eğitim bilincine sahip insanlar olarak, bilimsel, akılcı düşünme becerisine sahip, araştırmacı, sorgulayıcı, bilgiye ulaşabilen, kullanabilen ve ulaştığı bilgiyi paylaşan, yaratıcı, iletişim kurma becerisine sahip, bilgi ve teknolojiyi etkin şekilde kullanan, kendini geliştirmiş kişiler olarak mesleklerde görev alacaklardır.
Sayın Fahri Keskin, "Öğretmen Anadolu Lisesi", yapımında, pek çok ilkleri, yaşıyor. Bu ilkler, gelecekte pek çok insanımıza örnek teşkil edecek, Kendisi, de " Fahri Keskin Öğretmen Anadolu Lisesi" mezunları, hayata oldukça da hep saygı ile anılacaklardır.
Cuma Günü, Sayın Fahri Keskin ve Sivrihisar'a, büyük katkılarda bulunan, Orhan Keskin' le birlikte, Bayındırlık ve İskân İl Müdürlüğü' nde, özlediğimiz bir tablo yaşadık. Bayındırlık ve İskân Müdürü Sayın Akan, Sivrihisar Kaymakamı Sayın Katırcı, Belediye Başkanı Sayın Yurttaş, Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Sayın Sarıkaya, İlçe Milli Eğitim Müdür Sayın Yavuz' un, sergilemiş oldukları "TAKIM RUHU", özellikle de okulla ilgili planın, "Ortak Akıl" ve "Beyin Fırtınası" ve Ortak Payda gibi, kavramlarla, incelenmesi ve sonuçlandırılması, görülmeye değerdi.
Eskişehir ve Sivrihisar' da, ilklere vesile olan, hayırsever İnsanımız, Sayın Keskin'i, ne kadar takdir etsek azdır. Gerçekleştirilen "Fahri Keskin Öğretmen Anadolu Lisesi", ülkemizin ve insanımızın, bugününe ve geleceğine, yapılmış en hayırlı yatırımdır.
Sayın Fahri Keskin' i, kutluyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi