9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

EYVAH SEVGİLİLER GÜNÜ!


Ah bu sevgililer günü.. Geldi çattı yine!


“Sevgililer Günü çok özel bir gün, kesinlikle kutlanmalı” diyenlerden mi? Yoksa “Tamamen ticari bir gün. Bence çok saçma” diyenlerden misiniz?


Vallahi ne yalan söyleyeyim bana çok saçma geliyor. Sevgililer Günü çok önemli bir gün. Aşkı simgeliyor çünkü. Ben de isterim o gün sevgilim bana daha bir özel davransın, ben ona aynı şekilde davranayım ama bakıyorum son zamanlarda oldukça ticari bir güne dönüşmüş. Bu yüzden bana saçma gelen çok para harcayıp, gereksiz gösterişlerle aşkı kanıtlamaya çalışmaktır.


14 Şubat tarihine yaklaşınca çoğu pırlanta mağazaları Sevgililer Günü’ne özel pırlantalı reklamlarını döndürüyor televizyonlarda. Dışarıda mekânlarda Sevgililer Günü’ne özel menülerin afişleri. Ama tabi pandemi sürecinde onlar bundan mahrum kalacak.


Mağazalarda Sevgililer Günü’ne özel indirimler falan. Tabi bu gün en çok çiçekçileri sevindiriyor. Buram buram aşk kokan kırmızı gülleri alan sokağa koşuyor.


Hele bir de sevgilinle o gün trafikte kaldığında camı tıklatıp kırmızı gül satan çocuktan o gülü almazsan yandın. Alan var alamayan var ama bu kimin umurunda. Günlerden 14 Şubat...


Gün Sevgililerin Günü..


Sevginin imtihan günü gibi bir gün resmen..


Sevgili olmanın anlamı yok olup gidiyor sanki. Mutlu etmek hediye almakla sağlanıyor sadece ve hediye almak zorunlu bir hale geldiği gibi hediyenin maddi değerinin önemli oluşu ise içler acısı bir durum elbette ki.


Pahalı pahalı hediyelerle, lüks mekânda yediğiniz yemekle, gözümüze gözümüze soktuğunuz kırmızı balonlarla, güllerle aşkınızı sevginizi tek bir günde gösteremezsiniz bence. Sevginin günü yoktur. Sevgiline özel davranman için de tek bir güne ihtiyacın yok. Çıkarsız bir birliktelikse her gün size Sevgililer Günü’dür.


Sevgiyle kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi