9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

GÜNÜMÜZ İLİŞKİLERİ

Bu “Sen daha iyilerine layıksın” cümlesi de TSE standardı gibi her ayrılıkta kullanılıyor ya neyse. Zamane ilişkileri neden çabuk başlayıp çabuk bitiyor hiç düşündünüz mü? Ben söyleyeyim size üç günde her şeyi yaşadığımız için.


***


Zamane ilişkilerinde flört aşaması jet hızıyla geçiyor. Eskiden “Benimle çıkar mısın? Denirdi hatırlarsanız (o da ayrı komedi), şimdi sevmeden sevişiyorlar, ertesi gün oluyor ve diyor ki kadın “Biz şimdi neyiz? “


ne gülünç bir durum gerçekten.. Diyorum size üç günde tükeniyor her şey artık. İlk gün adam altyapıyı yapıyor. Yemekler, çiçekler, böcekler. İkinci gün sinema, kulüp, bar, disko. Üçüncü gün kadın adama o meşhur soruyu soruyor, “Biz şimdi neyiz?” Erkekten beklenen cevap saniyesinde geliyor olmayacağını belirterek “Sen daha iyilerine layıksın” diyor. Ve tabi ki kapanış.


Bunu okurken bana kızmayın hiç. Ben gördüklerimi yazıyorum. Sevişmek için sevmiş gibi yapıyorsunuz ve birde bu yaşadığınıza ilişki diyebiliyorsunuz ya pes doğrusu. Ha bir de bu üç günlük insan için üzülüp ağlayanları da ayakta alkışlıyorum cidden. Hissiz yaşıyoruz her şeyi. His yok, duygu yok ama bir şeyler yaşanıyor. Dolayısıyla ilişki diye adlandırdığınız şeyde çabuk başladığı gibi çabuk bitiveriyor.


Kadın da erkek de sonuç odaklı gibi. Kadın ilişki adı altında vicdanını rahatlatıyor. Erkek de ilişki yaşıyormuşçasına role bürünerek hedefine doğru koşuyor. Yani hedefi belli olan bir erkek kendini zaten belli ediyor. Ee kadınlar da biraz emin olmayı beklese sorun yok. Üç günde tüketirlerse dördüncü günü görememeleri çok normal değil mi?


***


Sosyal medyanın kurbanı ilişkiler bunlar. Bakıyorsun adamın instagram profiline 100 bin tane arkadaşı var. Yahu bir insanın gerçekte birebir görüştüğü nasıl bu kadar çok arkadaşı olabiliyor ki? Mümkünatı yok. Bir tık ile dünyanın her yerinden arkadaş ekleyebiliyorsun. Çünkü facebook, instagram gibi sosyal medyada seçenek çok olduğu için erişemeyeceğimiz kimse kalmadı. İlişkimizden azıcık sıkılsak hop hemen başka birini arıyoruz. Pardon aramıyoruz, bir tık’la arkadaş oluyoruz. Konuşuyoruz, görüşüyoruz, sevgili oluyoruz ve yazımın başında bahsettiğim gibi üç günde her şeyi yaşayıp, o kişiden sıkılınca da bir tık’la ayrılıveriyoruz işte bu kadar basit…


 


EMİNE GİRGİN

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi