HAK EDEN KAZANDI

Deplasmanlı Bölgesel ligdeki ilk maçta iki temsilcimiz Sağlıkspor ve Demirspor dün seyir zevki hiç de güzel olmayan Abdurrahman Temel sahasındaki kozlarını paylaştı.
Her iki takımdan da kaliteli futbol bekleyen ve tribünleri dolduran sporseverler maalesef yanıldı.
Hafta içinde görüşlerini aldığımız Demirspor antrenörü Necati Gülten ve Sağlıkspor antrenörü Mesut Altıntaş hak eden takımın kazanması istemişti.
Nitekim dünkü maçta galibiyeti hak eden taraf Sağlıkspor'du ve 3 puanı alanda kırmızı-beyazlı takım oldu.
Kadrosunu büyük ölçüde yenileyen Demirspor eski gücünden çok uzak.
Özellikle maçın ilk yarısında futbol adına hiçbir varlık gösteremeyen Lokomatif'de oyuncuların yorgun oluşları dikkat çekiciydi.
İkinci yarı biraz olsun toparlanan Demirspor bu seferde net gol pozisyonu bulmakta zorlandı ve skoru değiştiremedi
Takımı yönlendirecek olan oyunculardan Bünyamın'in gününde olmayışı, Ali ve Harun'un yanlış yerde oynatılması, kaptan İskender'in ağır olması, Hakan'ın hala hazır olmayışı kötü futbolu getirdi. Bu arada orta alandaki 10 numaralı formayı giyen Semihcan Necati hoca neden bu kadar sabretti anlamadım. Takımın en etkili iki oyuncusu Çağrı ve Fahri Sefa idi.
Böyle giderse Dem-Dem ligde çok büyük sıkıntılar yaşar. Bu nedenle yol yakınken gerekli önlemler alınmalı .Sanırım Demirspor'un futbolundan Tülomsaş genel müdürü Hayri Avcı bile keyif almadı ki devre arasında soyunma odasına gitti.
K K K
Bunun yanında takımı gençleştiren Sağlıkspor Demirspor'a karşı daha üstündü. Zaman zaman Demirspor'a ayakta uydursa kırmızı beyazlılar tek golle de olsa istediğini aldı.
Futbol adına daha iyi oynayan, pozisyona giren Sağlıkspor'un en büyük sorunu gol yollarında olacağa benziyor.
Özellikle Demirspor'dan gelen Mehmet Meşe, Furkan ve Serkan Sağlıkspor'a büyük katkı sağladı. Bu 3 oyuncuyu Demirspor nasıl yollamış hala anlayamadım. Demek ki ellerinde bu 3 oyuncudan daha iyi oyuncuları var ama bizler göremedik.
Eskişehir'li gençleri toplayarak iyi bir iş yapan başkan Melih Batur ve antrenör Mesut Altıntaş takıma bir de iyi golü alırsa ligde daha başarılı olur.
Ancak Demirspor galibiyeti kesinlikle Sağlıkspor'lu oyuncuları kandırmasın. Her takım Dem-Dem gibi mücadele ortaya koyamaz.
Bu futbolla Demirspor kadar Sağlıkspor'da deplasman maçlarında sıkıntı yaşar.
Yine de aldıkları 3 puandan dolayı Sağlıkspor'u kutluyorum.
Dünkü maçta en kötü olay ise maç sonrasındaki Çiftetelli idi.
Yendiğin rakip Demirspor.
Geçtiğimiz yılki olaylar ne çabuk unutuldu.
Şampiyon olmuş gibi sevinmek çiftetelli oynamak biraz olsun Sağlıkspor'a yakışmadı. Rakip çiftetelli oynarken, boyunlarını bükerek doğruca soyunma odasının yolunu tutan Demirspor'lu futbolcuları da centilmenliğinden dolayı kutluyorum.
***
Bugün ise Eskişehirspor'u zorlu bir 90 dakika bekliyor. Her ne kadar İstanbul Büyükşehir takımının Es-Es'e karşı şansı tutmasa da yine de rakibi yabana atmamak gerek.
Es-Es en büyük kozu taraftarının önünde oynayacağı bu maçı kesinlikle kazanarak 3 puan almalı. Yeter ki Eskişehirspor'lu futbolcular sahada kendilerine yakışan mücadeleyi ortaya koysun ve rakibi nasıl olsa her maçta yeniyoruz diye hafife almasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan Midilli Arşivi