9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

İLİŞKİNİZİ SAĞLAMLAŞTIRIN


Bir ilişkiye başladığınızda ilişkiyi nasıl mutlu ve sağlam hale getirebilirim? Sorusunu hepimiz soruyoruz kendimize. Fakat iş icraata geldi mi bunu sağlayabilmek pek mümkün olmayabiliyor.


Bugün kadın erkek ilişkilerinde ilişkimizi nasıl sağlamlaştıracağımıza dair birkaç başlık sunacağım size. Bunun ilk başında da güven geliyor.


GÜVENİN


Ben her zaman şunu söylüyorum. Özgüvensiz insanlar hiçbir zaman karşısındaki insana güvenmez. O yüzden eğer ilişkinizi sağlamlaştırmak istiyorsanız önce kendinize sonra karşınızdaki insana güveneceksiniz. Sonra tabi ki yaşadığınız ilişkinin güçlü olmasına. Güven olmayan bir ilişki her an çatırdayacak bir ilişkidir.


SEVİN


Bazı ilişkilere baktığımızda kimilerinin aşırı bir bağımlılık gösterdiğini görüyoruz. Bağımlısı olduğumuz bir şeyi de kaybetme korkusuyla fazla sahiplenmeye ve kafeslemeye başlıyoruz. Bu da karşı tarafta baskı hissettiriyor. Dolayısıyla bizim sağlam ve sağlıklı bir ilişki yaşayabilmemiz için partnerimizle bağımlılık ilişkisi kurmak yerine sevgi ilişkisi kurmamız gerekir.


ÖZGÜR OLUN


Bir ilişkide özgür olabilmek çok önemli bir konudur. Bir ilişki yaşıyor olmanız gününüzün her dakikasını onunla geçireceğiniz anlamına gelmiyor. Özgür bırakın ve sizde özgür olun.


DEĞİŞTİRMEYİN


İlişkilerde yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi de karşı tarafı değiştirmeye çalışmaktır. Öncelikle şunu iyi bilin ki kimse kusursuz değildir. Kafanızdaki hayal ettiğiniz kişi haline getirmeye çalışmanız hem sizi hem de partnerinizi fazlasıyla yoracaktır. Onu olduğunu gibi kabul etmeyi öğrenin ve değiştirmeyin.


NET OLUN


İlişkinizde her zaman açık ve net olun. Lafı dolandırmadan, trip atmadan, imalarda bulunmadan partnerinizle paylaşın.


EMPATİ KUR


Daima siz haklı değilsiniz. Lütfen ilişkinizde biraz da karşı tarafın yerine koyup onun gibi hissetmeyi deneyin. Empati kurabiliyor olmak partnerinizi daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.


EMİNE GİRGİN

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi