4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

İZ BIRAKAN BÜROKRAT OLMAK

İnsan ömrü, çok kısadır. Ancak insan isterse, o kısacık ömürde, çok şeyler yapar ve pek çok olaya ve gelişmeye de tanık olur. Zaman için de bunları bir vesile hatırlar, büyük haz alırken, zamanla, yaşamın ve yaşananların, ne kadar güzel olduğunun da farkına varır.
Nitekim yıllardır, kendilerini, Eskişehirli hisseden, başarılı bürokratlarımızla, nice güzellikleri paylaştık. Nice değerin ve derinliğin farkına beraber vardık. İnsan olmanın güzelliklerine, birlikte tanık olduk. Tanıdığımız insanlar, özellikle de bürokratlar, zamanla kimi, Anadolu'ya dağıldı veya dünyaya açıldı. Kimi de, ani bir sürprizle, ahret yolculuğuna çıktı.
Dünya, telaşı-kargaşası derken, koşuşturmaya daldık. Birbirimizden, haber bile alamaz olduk. "Kimimiz doğuda, batıda, kuzeyde, güneyde, hatta ahrete göçse de, yaşadığımız anıları hep hatırladık ve hiç unutmadık.
Eskişehir' de, görev yapan hizmetleri ile iz bırakan bürokratlarımızdan, Valilerimizden Sayın Sami SÖNMEZ, Sayın Mehmet KILIÇDAR, Sayın Ali Fuat GÜVEN, Rahmetli Selami VARDAR, müftü Sayın Abdullah CEYLAN. İl Nüfus Müdürü, Sayın Süleyman Saraçoğlu ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlerinden, Sayın Hülya ÇOPUROĞLU gibi, başarılı hizmet yapan, birçok bürokrat hala Eskişehir' de unutulmadılar.
Bugün de Eskişehir' de, başarılı hizmetleri ile dikkat çeken bürokratlarımız var. Bu bürokratlarımızdan biri de, geçen hafta ziyaret ettiğimiz, Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu, Eskişehir Bölge Müdür, Sayın Eyup ERKURT' tur. Kendisine, özellikle de gençlerimizden, bize iletilen öneri ve istekleri görüşmek üzere ziyaret ettik.
Sayın ERKURT, güler yüzle karşıladı. Kendisine ilettiğimiz istek ve öneri ve sorunlarına pozitif yaklaştı. Konulara, hâkimiyeti ve çözümleri ile de dikkat çekti. Özellikle de Eskişehir'le ilgili görüşleri ve hizmet aşkı, örnek teşkil edecek niteliktedir.
Sayın ERKURT, işin ehlidir. Kaynak yaratır, ya da var olan kaynakları, en iyi şekilde değerlendirir, insanları takım haline getirir, doğru insanları, doğru yerlere yerleştirir ve onların ihtiyaçlarını karşılar, doğru teknolojileri alır ve kullanılması konusunda eğitimler düzenler.
Gerektiğin de daha çok çalışır, en önemlisi de yaşanılan yoğun stres, tahammül eder. Yeni bilgilere ve gelişmelere, ayak uydurabilmek için de kendini sürekli geliştirir. Hata yapma gibi, bir lüksü de olmadığını, söz konusu olan gençler olduğunu sıkça vurgular.
Bölge Müdürlüğü, yeni binasını en iyi şekilde donatılmış, bürokrasi ve kırtasiyecilik azaltılmış, hesap verilebilirlik sağlanmış, beyana güven esası yerleştirilmiş, teknolojik imkânlardan gençlerin, daha fazla faydalanılması ve insan odaklı yönetim anlayışı kuruma hâkim kılınmıştır. Kurumda, hem işgücü, zaman ve maliyet açısından, bürokrasi ve kırtasiyecilik azaltılarak, büyük ölçüde tasarruf elde edilmiştir.
Kurumun, yeni hizmet anlayışı doğrultusunda, otel standardında, ahşap mobilyalı, karyola sisteminde, 1, 2, 3 ve 4 kişilik odalar içerisinde, banyo, tuvalet, TV, buzdolabı, telefon bulunan yurtlar, hizmete sunulmaktadır. Ayrıca engelli öğrencilerin de ihtiyaçlarını, rahatlıkla karşılayabilecekleri ortamlar sağlanması için, ciddi çaba var.
Tüm yurtlarda, pamuk yastıkların elyaf yastığa dönüşmesi tamamlanmış olup; kız ve erkek öğrenciler için, ayrı renklerde ve niteliği daha iyi olan nevresim takımları yaptırılmış, battaniyelerin yerine, elyaf yorgan kullanılmaya başlanmıştır.
Ne var ki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, Bölge Müdürlükleri kapatılacak. Bölge müdürlüklerinin kullanımında olan, her türlü taşınır ile taşıt, araç, gereç ve malzeme, varsa her türlü borç ve alacaklar, yazılı ve elektronik ortamdaki her türlü kayıtlar ve diğer dokümanlar ile personeli, Kredi Yurtlar il müdürlüklerine devredilecek
Sayın ERKURT, başarılı çalışmalarını devam ettirebilmesi ve düşündüğü projeleri hayata geçirebilesi için, il müdürü olarak görevine devam etmesi, "ESKİŞEHİR" ve "KURUM özellikle de "GENÇLERİMİZ" açısından önemlidir. Görüşmemiz süresinde, Eskişehir ve kurumuna karşı olan ilgi ve sevgisi, örnek teşkil edecek nitelikteydi.
5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile etkinlik ve verimliliğin, esas alındığı yeni bir yönetim anlayışı temel alınarak, kamu hizmetlerinde katılımcılık, hesap verilebilirlik, şeffaflık kavramlarını içeren, "Stratejik Yönetim Anlayışı" benimsenmiştir.
Eskişehir'de, başarılı olan kişi/kişilere, özellikle de başarılı bürokratlara sahip çıkılmalıdır. Çünkü kent için, bir fikir, bir düşünce akımı, bir model, bir iş, bir ürün üretmek, Eskişehirli olmanın ve kendini ifade etmenin ve o hazzı yaşamanın da en önemli yoludur.
Elbette Eskişehir' e, hizmet etmek, herkese nasip olmaz. Ancak Eskişehir olarak, bu insanlarımıza, özellikle de başarılı bürokratlara veya ilin sorunlarını çözümüne katkıda bulunan insanlarımıza, sahip çıkmak, herkesin, özellikle de siyasilerin, görevi olmalıdır. Çünkü başarılı her bürokrat, aynı zamanda, " İKTİDARLARIN" ,"KENTLERİN", "KURUM" ve KURULUŞLARIN da yüz akıdır.
Sayın ERKURT' u, kutluyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi