Küçük Bir Anlaşma

Koltuk değneklerine henüz alışamadığı belliydi ve arabaya çıkmakta çok zorluk çekiyor, bütün yolcular kendisini seyrettiği için de büyük bir sıkıntı duyuyordu.
Mahcubiyetten boncuk boncuk terleyen özürlü genç merdivenleri çıkma mücadelesine devam ederken, şoför başını camdan dışarı çıkardı ve endişe yüklü bir edayla yolun öbür tarafına bakmaya başladı. Bunu gören otobüsteki yolcular, özürlü genci seyretmekten vazgeçip, yolun öbür tarafında acaba ne oluyor diye, bakışlarını merakla o tarafa çevirdiler. Görünürde dikkati çeken hiçbir şey yoktu.
Biraz sonra, gencin arabaya bindiğini gören şoför, başını camdan içeri çekti ve arabayı hareket ettirdi.
Yolcular, şoförün öbür tarafta ne gördüğünü hala merak ediyorlardı. Şoförle özürlü genç ise, dikiz aynasında birbirlerine sevgiyle gülümseyerek selamlaştılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
AKTÜEL Arşivi