6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

MİRAÇ MUCİZESİNİN HEDİYELERİ

Peygamberler arasında sadece son peygamber Hz. Muhammed’e  (a.s.) nasip olan ruh ve cesediyle Kudüs’ten yedi kat semaya çıkan, Sidre-i Münteha’dan sonra huzur-u ilahiye varan (Hz. Allah’ı (c.c.) zülcelale mülakıy olan Sevgili Peygamberimize Yüce Rabbimiz lütfu ve keremiyle üç önemli hediyesi oldu.


1- Beş Vakit Namaz:


Müslümanlığın beş şartından biri olan ulvi ve kutsi bir ibadet  olan namaz, (müminin miracadır.) Yüce Rabbimiz (c.c.) Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor:


“(Resulüm!) Sana vahyedilen kitabı (Kur’an-ı) oku ve namazı kıl. Muhakkak ki, namaz, hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Hz. Allah’ı (c.c.) anmak elbette (ibadetlerin) en büyüğüdür. Hz. Allah yaptıklarınızı bilir. (Ankebut Suresi A: 45, Sh: 400)


Sevgili Peygamberimiz de bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurur:


“Ne dersiniz? Birinizin kapısının önünde bir ırmak olsa ve burada günde beş defa yıkansanız siz de kir, pas kalır mı? Sahabenin “Hayır hiç bir kir kalmaz” diye cevap vermesi üzerine Resulullah Efendimiz; “İşte beş vakit namaz da böyledir. Namaz kılanın günahlarını böylece temizler, yok eder.” (Buhari, mevakitu’s Salat 6)


 


2- Hz. Allah’a şirk/ortak koşmayanların affedileceği ve Cennete girecekleri bildirilmiştir.


Hz. Allah’a şirk koşmak (puta tapmak) gibi affedilmez bir günahtır. Halık-ı zülcelalim Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurur:


“Hz. Allah (c.c) kendisine şirk-ortak-koşulmasını asla bağışlamaz. ondan başka günahları, dilediği kimse için bağışlar. Kim Allah’a (c.c.) ortak koşarsa büsbütün sapıtmıştır.” (Nisa Suresi A: 116, Sh: 96)


İmansız olarak, inkar ve şirk içinde hayatını tamamlayanları Hz. Allah (c.c.) asla bağışlamayacağı bu ayet-i kerimeden kesin olarak ortaya çıkmıştır.


İçinde yaşadığımız tatlı hayat dünyasında Rabbimizin, hayat, sıhhat ve afiyet verdiği, sayısız nimetlerle ikramda bulunduğu kulun, halıkına, Rabbine şirk koşmasını Yüce Mevlamızın asla bağışlamayacağı bir suçtur.


3- Kur’an’da Bakara Suresi’nin son iki ayetinin her gece mutlaka okunması:


Bu iki Ayeti-i Celile, müminlerin inançlarındaki sadakatini ifade etmektedir.


Ayrıca “Amenerresulü” diye başlayan ayetten önceki ayette: “İçinizdekileri açıklasanız da, gizleseniz de Yüce Allah c.c. sizi hesaba çekecektir.” haberiyle endişeye kapılan müminlere “Amenerresulü” diye başlayan iki Ayet-i Celile ile kolaylık bahşedilmiş sorumluluklar hafifletilmiştir. Böylece Hz. Allah’a tam itaat ve iltica meyvelerini verirken yersiz kuşkular da bertaraf edilmiştir.


Bakara Suresi’nin son 286. Ayet-i Celilesi en faziletli dualar cümlesinden olup, en samimi dileklerdir.


“Rabbimiz! Unutursak veya hataya düşersek bizi sorumlu tutma. Ey Rabbimiz! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır bir yük yükleme.


Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği işler de yükleme! Bizi affet! Bizi bağışla! Bize acı! Sen bizim Mevlamızsın. Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et!”


Bir hadis-i şerifte: “Bu ayetlerin geceleyin yatmadan önce okunması kişiye yeter” denilmiştir.


Yüce Rabbim dualarımızı kabul eylesin. (Amin)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA) Arşivi