6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

Şarkı ve türkülerde küfür sözleri

"Küfür" sözlükte bir şeyi örtmek, perdelemek, gizlemek ve nimete nenkarlük etmek anlamına gelen küfür kavramı dini bir terim olarak Hz.Peygamberi ve onun Allah'tan getirdiği kesinlikle sabit olan şeyleri yalanmak katiyyet yoluyle bize ulaşmış bulunan hükümlerden birini yada birkaçını inkar etmek demektir. Küfür iman kavramının zıddıdır.
Küfür en büyük günahtır. Bir insanın iman etmesi gereken hususların hepsini inkar ettiğinide küfür eylemini işlemiş olacağı gibi birini hatta bir ayette yer alan bir hükmü, bir helali, bir haramı, bir emri veya bir yasağı inkar etse yalanlasa hatta beğenmese küçümsese veya alay konusu etse yine küfre düşmüş olur.
Bu manada 'her bir günah içinde küfre giden bir yol vardır' sözü çok anlamlıdır. Çünkü günahlar kalbe düşen silah lekeler gibidir. Büyükleri oranında kalbi kirletirler ve hakikatin görülmesine engel olurlar. Ayrıca günahlar küfür ağacının meyveleridirler. Günahlar aynı zamanda internet sahifelerindeki linkler/irtihaflar gibidirler. Tıkladığınızda yada bulaştığınızda sizi adım adım küfre doğru çekerler. Bu tıpkı mikrop öldürücüdür denmesi gibidir. İnsana üç beş tane mikrop bulaşsa ona birşey yapamaz. Ama mikroplar hafife alınsa ve çoğalmalarına fırsat verilirse günün birinde insanı öldürebilir. Onun için günahlar da küfre giden bir yol vardır denmiştir.
Küfür sayılan bir fiilin işlenmesi yada küfür sözünün söylenmesi kafirlerin bayramına ve maresimlerine bilerek iştirak etmesi-insanı küfre götürür. Fıkıh kitaplarıda "elfazı küfür" bahisleri vardır. Mesela; "Allah bu adamı ne kadar çirkin yaratmış" demek küfür bir sözdür. Çünkü bu söz Allah'ın tercihini kabullenmeme anlamına gelir. Kişi o sözü Allah'a isyanla söylemiştir.
Sözü, şarkı ve türkülerdeki küfür sözlere getireceğiz. Düşünceler eylemlere götüreceği gibi eylemlerde tekrarlanırsa düşüncelere götürür. 'Dervişin fikri neyse zikride odur', sözü bunu anlatır. Onun için Hz.Allah (c.c) "Siz doğru, düzgün sözler söyleyin ki Allah da işlerinizi düzeltir" buyurur. (Ahzap Suresi, A:70-71)
Şimdi küfre sebep olabilecek türkü sözlerine bakın...
-Gülmeyecek bu yüzü neden verdin bana ya Rab?
-Ya birazcık neşe ver ya beni baştan yarat
-Baştan yarat ellerimi baştan yarat gözlerimi
-Baştan yaz şu kaderimi tanrım beni baştan yarat.
Azıcık düşünebilen anlar ki bu sözlerde Allah'ın yaratışında isabetsizlik ve bilgisizlik isnad edilmektedir. Kişi bu söylediklerini inanmadan söylerse küfre sebep olan bir söz söylemiş olur.

-Ne yaptım Allah'ım dertli doğacak... Ömrüme verilen bu ceza niye?
-Vurdu süründürdü felek tokadı... Ömrüme verilen bu ceza niye?
-Allah'ın gücüne gider mi bilmem, verdiği bu candan ben bıktım...
-Tanrım, kötü kullarını sen affetsen ben affetmem...
-Kahpe felek sana neddim neyledim?
-Niyetim sadece bir can vermekse, her nefes gönlüme birer darbeyse
-Sevilmek sevene zulüm etmekse, ben kulun değilim, gücenme tanrım.
-İtirazım var bu zalim kadere, itirazım var bu sonsuz kedere...
-İbadetin oldum inancın oldum sanki sen yarattın, ben kulun oldum.
-Affet tanrım diye yalvardım durdum, sevdikçe sayende günahkar oldum...
-Kaderim düşman bana, kahretmişim dünya
-Adımı sorma bana bir bahtı karalıyım... Kahpe kader...
-Her gün isyanım var benim kadere, ne öldürdü ne güldürdü bi kere
Yazmaktan haya ediyorum Rabbim affetsin... Bakın daha da var...
-Tanrı bazen kulunu işitmiyor, neden?
-Bir sana taptım bir tanrıya taptım... Rabbim adaletin bu kadar mı?
-Alıştım kaderin zulmüne artık, kuluna kul oldum, severek taptım, secde ettim taparcasına... Madem unutacaktın beni neden yarattın...
Kısaca bir ifadeyle küfür sözlerdir. Bunları derleyenler asla mümin asla müslim olamaz. Ümmedi Muhammed'in evlatlarını küfre sokmak için yazılıp söylenmiştir. Derleyenler ya gayri müslim ya da ateisttir.
Akaridde şöyle bir husus vardır. "Asla alallah vacip değildir"
Yüce Allah kullarına (kulların istediği gibi) iyi faydalı şeyler yaratmaya mecbur değildir. (Tenkihu'l Kelam, Abdullatif el Harputi. Sh:195) Bu küfür kokan küfür sözlü şarkı ve türküleri okuyan (bilse de bilmese de) dinleyip alkışlayan (tasdik eden) bütün insanlar küfre girmiş, dinden imandan çıkmış olurlar ki, gözyaşlarıyla ağlayıp tevbe ve istiğfar etmeleriyle belki affolurlar...
Cenab-ı Hak, böyle sapıklıklardan cümlemizi muhafaza eylesin. Sayın Faruk Beşer hocamıza irşad ve ikazlarından dolayı teşekkür eder saygılar sunarım.
Küfre giren, imandan çıkan kişinin nikahı iptal olur. Tevbe ve istiğfardan sonra nikah kıydırmaları gerekir.
Hoşçakalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA) Arşivi