4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

SEV İCRAATI İLE ÖVGÜ ALIYOR

                                     
           ülkemizde, Vakıflar, İnsanlar arasında sosyal dayanışmanın sağlanması, yardımlaşmak, birbirine destek olmak, acı ve mutlu günleri paylaşmak, sevgi ve saygı tohumlarını atabilmek için, fertler arasındaki ilişkilerde de önemli görevler üstlenirler. 
             Vakıflar, yetimi barındıran, bir yurt, yoksulu güldüren, bir yuva, yoksulu doyuran bir aşevi, mutluluğa götüren, kapsamlı ve görkemli bir yoldur. İnsanın, insana, hatta insanın tüm canlılara, sunabileceği hizmetin bütünüdür. Sevgi sembolü, insanlık dolu bir fazilet yoludur. Halka ve hakka hizmettir. Vakıflar, atalarımızın bize bıraktığı en güzel mirastır. 
              Vakfın varlığı, çok eskilere dayanır. Vakıflar, Osmanlılar zamanında, daha da yaygınlaştı Cumhuriyetin kuruluşundan sonra da etkinliğini, aynı ölçüde sürdürmüş ve  5 Haziran 1935’te yürürlüğe giren, bir kanunla da, “Vakıflar Genel Müdürlüğü” kurulmuştur. ülkemizdeki vakıfların yönetimi, bu teşkilat tarafından yürütülmektedir. 
             Vakıflar, Dini, sağlık, eğitim ve öğretim, aş evi, sosyal, sanat ve kültür, para, Milli savunma, iktisadi, ulaştırma, spor gibi alanlarda faaliyet gösterirler. Eskişehir’de de, sosyal, ekonomik, kültürel alanda kurulmuş pek çok vakıf var. Bu vakıflardan biri de, Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı’ dır.
              1991 yılında şehrimizde, hizmete giren Sivrihisar eğitim kültür ve dayanışma vakfı (SEV) nın amacı;  Hemşeriler arasında, birlik ve beraberliği sağlamak, Sivrihisar’ın her alanda tanıtılması ve kalkınma çıtasının yükseltilmesidir.
                Vakıf, kuruluşundan, 1 yıl sonra, Sivrihisar da ismini taşıyan (SEV) Anadolu Lisesini, 1992 de hizmete sunmuş, binanın yetersizliği nedeniyle hayır sahibi Muzaffer Demir’in katkılarıyla 16 derslikli SEV-Muzaffer Demir Anadolu Lisesi 1993 yılında, hizmete girdi. Okulun, ihtiyacı olan öğrenci yurdu ise yine vakfımız kurucularından ATIŞKAN ailesinin katkılarıyla Mustafa Atışkan 300 yataklı modern bir öğrenci barınma yurdu, 1995 yılında hizmete sunuldu.
             Sivrihisar’da ki tüm okulların, her türlü ihtiyacı yanında, olanakları sınırlı öğrencilerimizin özellikle sağlık ve eğitimle ilgili aparatları vakıf tarafından karşılanmaktadır. Son olarak 2019 yılı içinde Sivrihisar da 2 okula, kütüphane kazandı. 3 lise kütüphanesine, toplam 15000 kitap bağışında bulunuldu.
               Sivrihisar Eğitim Vakfının ana hedefi olan, Eğitimin, tüm alanlarında, gereken etkinliği gösterirken, son dönemlerde, özellikle öğrencilerin okuma alışkanlığını kazandırmak için, ciddi çalışmalar içindedir. O nedenle de Vakıf, öğrencilerin ihtiyaç duydukları konularda ve bilgi edinmenin yanında, okuma zevkine ulaşmalarını önemsiyor.
               Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı, kütphane ve kitaplıklarla ilgili, çalışmaları, her sivil toplum örgütüne, örnek teşkil edecek niteliktedir. çünkü kitap okumak, insanların, özellikle de öğrencilerin,  kişisel gelişimini elde eden önemli etkenlerden biridir. İnsanın fikir yapısını, hayal dünyasını geliştirir; sözcük dağarcığını arttırır, insana informasyon ve birikim kazandırır.
               Ayrıca kitap okumak, kişiyi öğrenmeye götürmüş olan, en başlı informasyon deposudur. İnsan için en kolay ve en etkili öğrenme yolu kitap okumaktır. Gelişmiş ülke toplumları, sahip oldukları bilgilerin % 55’ ini kitap okuma kanalıyla kazanmıştır.
              Gelişmemiş ülkelerin, çoğunun karşılaştıkları sorunların temelinde ise eğitimsizlik ve kitap okumamak yatar.  Sev bu gerçeklerin bilincindedir. Bu nedenle de Sivrihisar okullarında, kitaplık kurmaya devam ediyor. Bu alanda da ciddi mesafe aldı..
             Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı, son yıllarda, eğitim ve Sivrihisar’ ın sorunları ile ilgili, gayretleri yanında,  özellikle de Sivrihisar Kayaları’nın,  UNESCO tarafından, “Somut Olmayan Kültürel, Miras” kapsamına alınması ile ilgili, girişimleri ile de dikkat çekiyor.
               Sivrihisar’ı, adeta hilal gibi kucaklayan kayalar, her zaman dikkat çekmektedir. İç Anadolu fiziki coğrafyasında, Sivrihisar dağları, olarak, geçen yükseltiler arasında, yörede görülmeyen granit kaya yapısı doğa harikasıdır.
                Sivrihisar Kayları, Tombak Kaya, Şinşırak Tepesi, Bal Kayası, Edincik Tepesi, Kartal Kayası, Dev Kayası, Yazıcıoğlu Kalesi, Baba kayası olarak isimlendirilen kayaları UNESCO tarafından, “Somut Olmayan Kültüre, Miras” kapsamına adırmak için, ciddi çalışmalar yapıyor.  Ancak aynı gayreti Sivrihisar belediyesi’ de yapmalıdır.
               25 Temmuz 1991 yılında kurulan vakıf, her yıl öğrencilere, vermiş olduğu EĞİTİM BURSU” ile dikkat çekiyor. Sayın Naci ŞAKAR’ ın, Vakıf Başkanlığında,  Eğitim, Burs ve külür alanındaki  örnek çalışmalar ile de övgü alıyor..  özellikle de Sivrihisar’ la ilgili, etkinlik ve faaliyetlerde, etkin rol alıyor. İmkânlar ölçüsünde de katkıda bulunuyor.
                 SEV, gelişen ve değişen, ülke ve dünya şartlarına uyum sağlayabilen, birbirini seven ve saygıyla karşılayan, daima uzlaşabilen, yönetime destek olan, Atatürk ilkelerini benimsemiş, milli, manevi ve ahlaki değerlere, bağlı, vatan ve milletini seven, her türlü görevi de almaya hazır, dürüst, çalışkan, başarılı gençlerin yetiştirilmesine yardımcı olmaktadır.     
             Vakfın çalışmaları,Sivrihisar ve öğrencilerimiz açısında, umut vericidir. çünkü böyle bir atmosferi yakalamış Sivrihisar,  eğitim- öğretim alanında, mutlaka başarılı olacaktır. Yeter ki Takım ruhuna, bir şablon gibi oturan, "BİRİMİZ, HEPİMİZ, HEPİMİZ, BİRİMİZ İçİNDİR" felsefesi ile hareket edilsin…
             Sayın Naci Şakar ve ekibini kutluyoruz.























Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi