4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

SİVRİHİSAR EĞİTİM VAKFI

             ülkemizde ve Eskişehir de Vakıflar, Dini, sağlık, eğitim ve öğretim, aş evi, sosyal, sanat ve kültür, para, Milli savunma, iktisadi, ulaştırma, spor gibi alanlarda faaliyet gösterirler.


           Eskişehir’de de, sosyal, ekonomik, kültürel alanda, kurulmuş pek çok vakıf var. Bu vakıflardan biri de, Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı’ dır.


           25 Temmuz 1991 yılında, Eskişehir merkezde, hizmete giren Sivrihisar eğitim kültür ve dayanışma vakfı (SEV) nın, amacı;  Hemşeriler arasında, birlik ve beraberliği sağlamak, Sivrihisar’ın, her alanda tanıtılması ve kalkınma çıtasının yükseltilmek yanında, her yıl öğrencilere, vermiş olduğu EĞİTİM BURSU” ile dikkat çekiyor.


          Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfının, en önemli hedeflerin biri de gelişen ve değişen, ülke ve dünya şartlarına.  uyum sağlayabilen, birbirini seven ve saygıyla karşılayan, uzlaşabilen, Atatürk ilkelerini benimsemiş, milli, manevi ve ahlaki değerlere, bağlı, vatan ve milletini seven, her türlü görevi de almaya hazır, dürüst, çalışkan, başarılı gençlerin yetiştirilmesine, yardımcı olmaktadır.


           Vakıf, kuruluşundan, 1 yıl sonra, Sivrihisar da ismini taşıyan (SEV) Anadolu Lisesini, 1992 de hizmete sunmuş, binanın yetersizliği nedeniyle, hayır sahibi Sayın Muzaffer Demir’in katkılarıyla, 16 derslikli SEV-Muzaffer Demir Anadolu Lisesi 1993 yılında, hizmete girdi.


         SEV-Muzaffer Demir Anadolu Lisesi’ nin, ihtiyacı olan öğrenci yurdu, yine yönetim kurul üyesi, ATIŞKAN Ailesi tarafından, 20.07.2007 de temeli atılıp, 13.08.2008 yılında hizmete giren öğrenci yurdu, 300 öğrenci kapasiteli, modern bir yapıya sahiptir.


           Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı, son yıllarda, eğitim ve Sivrihisar’ ın sorunları ile ilgili, gayretleri yanında,  özellikle de Sivrihisar Kayaları’nın,  UNESCO tarafından, “Somut Olmayan Kültürel, Miras” kapsamına alınması ile ilgili, girişimleri ile de dikkat çekiyor.               


           Nitekim SEV’ in, girişimi ile Birleşmiş Milletler, Eğitim, Bilim ve Kültür örgütü (UNESCO) heyeti ile Sivrihisar’da, yapılan toplantıda, Tombak Kaya, Şinşırak Tepesi, Bal Kayası, Edincik Tepesi, Kartal Kayası, Dev Kayası, Yazıcıoğlu Kalesinin, dünya doğal mirası olarak, UNESCO’nun, listesi alınması yanında, Jeopark ve sürdürülebilir turizm gibi, konular ele alınmıştı.


             Toplantıda,  son yıllarda, dünya ve UNESCO ‘ nun, gündeminde olan, “JEOPARK”  ve “JEOTURİZM”  de, ele alınmıştı. UNESCO heyeti tarafından, Sivrihisar bölgesinin, Jeopark’ a, müsait olduğu da sıkça vurgulandı.  Ayrıca ilçedeki oluşturulacak Jeopark içinde, estetik, nadirlik ve bilimsel değerleri bakımından, yerel veya uluslar arası, öneme sahip üstün nitelikli yerler yer alacaktı.


            Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın, ana hedefi olan, eğitimin, tüm alanlarında, gereken etkinliği gösterirken, son dönemlerde, özellikle öğrencilerin, okuma alışkanlığını kazandırmak için, ciddi çalışmalar içindedir.


          Vakfa göre İnsanoğlunun yerleşik hayata geçmesiyle birlikte, hava, su, yiyecek ve barınak gibi temel ihtiyaçlarının yanına geleneksel bir gereksinim daha girdi. Bu gereksinimin adı ise bilgiydi.  Bilginin saklanması, muhafaza edilmesi, sistematik bir hale getirilmesi ise bireysel ve toplumsal gelişim için elzemdi.


           İşte bu noktada, devreye giren okul kütüphaneleri, bilginin sistematik ve düzenli şekilde bireylere ve topluma hizmet vermesi adına oldukça önemli alanlardır. Bilginin saklanması ve aktarılmasındaki gelişmişlik, şüphesiz ki toplumsal ve bireysel gelişimi doğrudan etkileyecek potansiyeli ortaya çıkartacaktır.


            O nedenle de Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı, öğrencilerin ihtiyaç duydukları konularda ve bilgi edinmenin yanında, okuma zevkine ulaşmalarını önemsiyor. İlçedeki okullara kitaplık kuruyor ve kitap temin ediyor.
              Sivrihisar Eğitim Vakfının, ana hedefi olan, Eğitimin tüm alanlarında, gereken etkinliği gösterirken son dönemlerde, özellikle öğrencilerimizin, okuma alışkanlığını kazandırmak için, ciddi çalışmalar içindedir.


              öğrencilerin, ihtiyaç duydukları konularda ve bilgi edinmenin yanında okuma zevkine ulaşmalarını çok önemsiyor. O nedenle de Vakıf, yıl içinde, Sivrihisar merkez ve çevre okullarının kütüphane ihtiyacının karşılanması ve de var olan kütüphanelere takviyesinde bulunmaktadır.


                Kkısa zamanda, SEV- Muzaffer Demir Anadolu Lisesi, İhsan Biçerli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  Sıdıka Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  Hızır Bey Orta-İlk Okulu,  Nasreddin Hoca Beldesi Orta-İlk Okulu’na , kütüphane kazandırılmıştır..


             Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı, 2000 yılında başladığı ve halen devam etmekte olan, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerimize, verilen karşılıksız BURS yardımının, 21. Yılının, mutluluğunu yaşamaktadır. Şimdiye kadar 1572 gencimiz, karşılıksız burstan yararlanmıştır.


               Burs etkinliğinin, tek kaynağı, eğitimin, önemine inanan ve bu konuda duyarlı olan, eğitim gönüllüsü hayırseverlerdir. Yüzlerce öğrencinin, eğitimine katkıda bulunan, hayır sahiplerin,  vakfa katkısı, çok asil bir davranıştır.


             Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı, Sayın Naci ŞAKAR ve yönetim kurulu ve hayrısever insanlarımız, “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” felesefesi ile hareket ediyor, toplumumuza da yardımlaşmanın ve dayanışmanın da en güzel örneği oluyorlar….


.            Kutluyoruz..


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi