9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

TARTIŞMALAR VE ÇÖZÜMLER


Kim tartışma yaşamaktan hoşlanır ki? Özellikle yaşadığınız ilişkide birlikte olduğunuz kişiyle sürekli tartışma hali içindeyseniz..
Çevremdeki ilişkisi olan arkadaşlarıma bakıyorum, genel olarak hep benzer sebepler. Aslında bir ceviz kabuğunu bile doldurmayacak sebepler diyebilirim. Küçük ya da büyük yaşanan bu tatsız tartışmalar aslında ilişkinizin gidişatını belirleyebilir.
Buna bir de iyi yönünden bakın, karşınızdaki insanı bu tartışmalar sayesinde daha iyi tanıyacaksınız. Belki de ne kadar yanlış bir insanla birlikte olduğunuzu anlayıp artık zaman kaybetmek istemeyeceksiniz!
Bugün sizinle birlikte çiftlerin genel olarak hangi sebeplerden dolayı tartışma yaşadığını ve buna nasıl bir çözüm getirmeniz gerektiğini konuşalım istedim.
Bir ilişkiye başladığınız zaman sürekli sevgilinizle vakit geçirmekten kaçının. Ara sıra arkadaşlarınıza da zaman ayırın. İlişkilerde yaşanan tartışmaların belli başlı sebeplerinden biride ilişkiye başlayan çiftlerin artık arkadaşlarına zaman ayırmaması!
Plan yapın. Birlikte geçireceğiniz zamanları ve arkadaşlarınızda geçireceğiniz zamanları planlayın. Birbirinize bu konuda saygılı olun ve karışmayın.
İkinci bir sorun ise maddi kriz!
Sevgiliniz ile eğer maddi açıdan aynı seviyede değilseniz para maalesef ki ilişkinizde sorun hale gelecektir. Biri para birikimi yaparken, diğerinin parayı hiç düşünmeden alışveriş yapması sonucu tartışma yaşanması kaçınılmazdır.
Buna çözüm olarak, genel olarak çiftler birbiriyle maddi konuları konuşmaktan kaçınıyor ama bana sorarsanız iki tarafta birbiriyle bunu açıkça konuşmalıdır. Çünkü para hakkında konuşmamanız iki tarafın üzerinde de baskı oluşmasına sebep olacaktır.
Neleri isteyip neleri istemediğinizi mutlaka konuşmalısınız. Birbirinizi mutlu edecek ortak noktada buluşun.
Hemen hemen herkesin ilişkisinde mutlaka gündeme gelen bir diğer tartışmaya sebep olan sorun ise eski sevgili krizi!
Bu artık bir ilişki klasiği! Sevgilinizle ilişkiye başladığınız günlerde, eğer iki taraftan biri eski sevgilisinden yeni ayrıldıysa tartışma kaçınılmazdır. Aslında bunun sebebi ilişkiye yeni başladığınız için karşı tarafın sevgisine tam olarak güvenemediğinizden kaynaklıdır.
Geçmiş geçmişte kaldı! Sürekli eski sevgiliyi gündeme getirmek ve tartışma yaratmak ilişkinize ciddi anlamda zarar verecektir. Konusu açıldığında eski sevgiliyi gündeminizden çıkartın.
Sevgilerimle..


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi