4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

TKGM'DE PERFORMANS VE KALİTE


Dünyanın, nesrinde olursanız olun, ne iş yaparsanız yapın, gelişimlerin ve değişimlerin dışında kalma olanağı yoktur. Bir yerde meydana gelen, herhangi bir sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik değişiklik ve gelişme, kısa sürede etkisini göstermektedir.
Çağımızda, değişim ve gelişmelere, adapte olabilmek için, kurum/kuruluşlarda personelin bilgilerini ve verimliliklerini arttırmak, gelişmelerini sağlamak, hizmete olan ilgiyi en yüksek düzeye çıkarmak ve üst görev kadrolarına hazırlamak, en önemlisi de hiyerarşik atama kurum/kuruluşların, öncelikli görevi olmalıdır.
Eskişehir' de, kurum/kuruluşların, her kademesinde çalışarak, yönetici olan, ulusal global alandaki değişim ve gelişmeleri de yakından takip eden insanlarımız, görevli olduğu kurum/kuruluşlarda, başarı grafiğini, her geçen gün yükseltirken, ulusal ve global alanlarda, yaşanan gelişim ve değişimleri de bünyelerine aktarıyorlar. Bu yöneticilerimizden biri de Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürü Sayın Cevdet KILIÇ' tır.
Sayın KILIÇ. TKGM' ye, teknisyen olarak başlamış ve kurumda, Harita Kadastro Teknisyenliği, Kontrol Memurluğu, Müdür Yardımcılığı, Müdür ve Şube Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 25.01.2011 tarihinde Van, 15.08.2014 tarihinde Eskişehir Bölge Müdürlüğüne atandı, TKGM' yi, çok iyi tanıyor. Konulara hâkimiyeti, güler yüzü, yenilikçi, sempatik ve insanı rahatlatan, yaratıcı, dinamik, yapısı ile de dikkat çekiyor.
Sayın KILIÇ, Van, Hakkari, Muş, Tatvan, Edremit, hizmet binalarının yapılmasına vesile olmuş, Eskişehir'de, yapılacak hizmet binasına da yer temin etmiş ve projesini de gerçekleştirerek, yapım aşamasına getirmiştir.
Sayın KILIÇ, Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürlüğü'nde, "Pilot Personel Performans Sistemi" uyguluyor. Önce Van Bölge Müdürlüğünde başlatılan, bu sistem, Haziran 2015 tarihinden itibaren, Eskişehir ve diğer kuruma bağlı iller olan Afyon, Kütahya ve Bilecik Tapu Kadastro Müdürlüklerinde, uygulanıyor.
Bu uygulama ile tapu ve kadastro müdürlüklerinde çalışan personelin, hizmet performansları ölçülecek ve her yıl yüksek bir oranda, artan tapu kadastro hizmet talebinin karşılanabilmesi için, personel planlamasını, daha iyi bir seviyeye getirecektir.
Bu sistemle; personelin çalışma süresine bağlı hizmet standartları tespit edilecek, standartlarından uzaklaşan personel, tespit edilecek ve gerekli tedbirler alınacak, personel hareketlerini daha somut veriler ışığında değerlendirilecek, atıl personel tespit edilecek, personelin hakları ve sorumlulukları, daha somut veriler ışığında değerlendirilecektir.
Bu proje ile kadastral projelerin, parasal gerçekleştirme oranlarının yanında, fiziksel oranlarının da somut verilerle hesaplanmasına olanak sağlanacak ve ihale birim fiyatlarının da oluşturulmasına, katkı sağlayacak, kamu kaynakları, etkin, verimli bir şekilde kullanılacak, en önemlisi de vatandaşları mutlu edilecektir.
Personel Performans Sistemi, performansa dayalı ücretlendirme şeklinde yapılırsa, daha da verimli olur. Çünkü bu şekildeki bir uygulama, kamu hizmetlerinin kaliteli, sunumunu teşvik edecek, iyi performansı ödüllendirip, kötüyü cezalandıracak, personel ödenekleri, kullanımını daha etkin bir hale getirecek ve şeffaflığı da artıracaktır. Ancak Performansa dayalı ücretlendirme yapılabilmesi için, yasal düzenleme şarttır. Bu alanda Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne ve siyasilere, ciddi görev düşmektedir.
TKGM, bünyesinde çalışan personele, performansa dayalı ücretlendirme yapabilir. Çünkü personel, gerek döner sermayeye, gerekse devlete, milyonlarca lira kazandırmaktadır. Elbette TKGM' de, performansa dayalı ücretlendirme, personelin, performansı ile orantılı olacaktır. Yani ücret ve performans arasında, sıkı ve etkin bir bağ kurulacak, personelin aldıkları performans değerlendirme sonuçlarına bakılarak, ücret verilecektir.
Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürlüğü, ülkemiz açısından hayati önem taşıyan projeleri de eksiksiz uyguluyor. Eskişehir' de, tüm tapu kayıtları, TAKBİS yazılım programı ile bilgisayar ortamına aktarıldı. Bu program sayesinde, mükerrerlik önlendi, en önemlisi de "Bilgi Bankası" oluşturuldu.
TAKBİS, aynı zamanda, bir "VATAN BİLGİ Sistemi" dir. Çünkü MERLİS( Millet Bilgi Sistemi" ve MASAK( ekonomik suçlar) sistemleri ile entegrasyon sağlayacak ve Adalet ve Maliye Bakanlıklarına da tapu işlemleri ve mülkiyet bilgileri, aynı anda aktarımlı olacaktır. Böylece, sahtecilik olayları da önlenmiş olacaktır.
Kurum, son yıllarda, her alanda büyük atılım içindedir. Özellikle de hizmet içi eğitimle, kurum bünyesinde geliştirilen projeler ve hizmet sektöründeki gelişmeler, sürekli personele aktarılıyor. Vatandaşlar , gelişmelerden haberdar ediliyor. Vatandaşların, hakkaniyet esaslarına uygun muamele görmesi, işlemlerin müracaat sırasına göre yapılması için, ön başvuru sistemi hayata geçirildi. Alo Tapu ve Kadastro hattı uygulaması ile vatandaşların, bilgilendirilmesi sağlanmakta ve şikâyetleri de anında değerlendirilmektedir.
Kutluyoruz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi