Kurbanlıkları taşırken bu hataya sakın düşmeyin

Kurbanlıkları taşırken bu hataya sakın düşmeyin
Kurban taşımak için tercih edilmesi gereken poşetler hakkında bilgi veren Eskişehir'de poşet satışı yapan Zafer Oya, urban taşımak için poşet arayışında olan vatandaşlara da tavsiyelerde bulundu.

Eskişehir’de 4 yıldır ambalaj sektörü içerisinde olan ve Kurban Bayramı döneminde kurbanlık poşet satışı yapan Zafer Oyar, kurbanlık poşet satışının son haftaya girilmesine rağmen düşük kaldığını aktarırken kurban taşımak için poşet arayışında olan vatandaşlara da tavsiyelerde bulundu.

Oyar, “Kurban poşetleri satışları geçen yıla nazaran daha düşük seyrediyor. Aslında bu yıl beklentimiz yüksekti fakat enflasyonun yüksekliği, fiyatlardaki artış dolayısıyla bu yıl da beklediğimiz durum olmayacak gibi görünüyor. Son haftaya girdik şu anda tabiri caizse cayır cayır satış yapmamız lazımdı ama bıçak kesiği gibi ortalık, bir durgunluk var” dedi.

UYGUN POŞET GEREKİYOR

Kurbanlık poşetleri üç boy olarak 5-6-7 TL fiyat aralığında satışa sunduklarını söyleyen Oyar, “Vatandaşlarımız kurban poşeti alırken gıdaya uygun malzemeden üretilmesi lazım. Siyah renkli değil de ara beyaz ya da süt beyaz poşetlerden tercih etmeleri gerekiyor. Bir diğer önemli husus da taşıma kapasitesi. En büyük poşetlerimiz 20 kiloya kadar taşıma kapasitesine sahip ama market poşetleri bu konuda zayıf ve sağlık konusunda geri planda kalıyorlar” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.