Ailevi sağlık sorunlarım var dedi adaylıktan çekildi!

Ailevi sağlık sorunlarım var dedi adaylıktan çekildi!
 Muhabir
Geçtiğimiz Pazar günü ön seçim ile belediye başkan adayının belirlendiği İnönü ilçesinde, başkan adayı ilan edilen Metin Sözsoy adaylıktan çekildi.

İnönü ilçesinde, CHP başkan adayı ilan edilen Metin Sözsoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sağlık sorunlarını öne sürerek, adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Metin Sözsoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ailemin sağlık sorunları nedeniyle CHP İnönü Belediye Başkan adaylığından çekiliyorum. Yeni gelişen Beklenmedik ani bir sağlık durumu nedeniyle bu kararı almış bulunmaktayım. Partimize, İlçemize hayırlı bir seçim dönemi diliyorum."

Öte yandan CHP İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı.

Açıklamaya 73 oyla ön seçimden galip gelen ve başkan adayı olmaya hak kazanan Metin Sözsoy, 71 oyla ikinci olan Balkan Aktaş, CHP İl Başkanı Talat Yalaz katıldı.

Metin Sözsoy, yaptığı açıklamada, “Başkan adaylığından çekilme kararı aldım. Ani gelişen sağlık sebepleri olduğu için bu kararı aldım. Önce sağlık, önce aile bilinciyle bu karardayım. Tabi ki bundan sonraki süreçte her zaman desteğim partimize, partimizin belirleyeceği adaya olacaktır” dedi.

Ön seçime katıldığını o sırada ailevi sağlık sorunlarının daha erken sonuçlanacağını ön gördüklerini aktaran Sözsoy, “Uzayacağını anladık. Bu sebeple de daha sağlıklı sahada çalışamayacağımdan dolayı aileme vakit ayırarak destek olmak istedim” ifadelerini kullandı.

“YENİ ADAYIMIZ BALKAN AKTAŞ”

CHP İl Başkan Talat Yalaz ise İnönü ilçesinde üç aday adayının bulunduğunu kaydederek, “İnönü İlçe Başkanımızın da bu süreci iyi götürmesi, aday adaylarımız arasında ciddi bir uyum vardı. Aday adayları adaylar belirlendikten sonra belirlenen adayın arkasında CHP bayrağının İnönü’de belediyeyi yönetmesi adına gerekli iradeyi en başından beri ortaya koymuşlardır. Metin Başkanımızın ailevi sağlık sorunları sebebiyle partisinin bu süreçte zarar görmemesi, sahada kendisinin ifade ettiği gibi adaptasyon anlamında bazı aksilikler oluşabileceği anlamında böyle bir karar irade ortaya koymuştur. Orada biliyorsunuz ön seçim yapıldı. Ön seçim sonucunda aday adaylarımızdan Balkan Bey VE Metin Bey birbirine yakın oylarla seçim sürecini götürdüler. İki oy farkla Metin Başkan temayül sonucunda aday olarak belirlendi. Gelinene aşamada üyelerin teveccühü nedeniyle, uyumun da devam etmesi için orada başkan adayı olarak Balkan Bey devam edecektir. Üyelerin tercihinin ikinci sıradaki adayı olarak. Bu nedenle CHP İnönü’de bir bütün olarak seçimlere zaten hazırdı. Hep birlikte götürecekler. İnşallah İnönü’yü hak ettikleri sosyal belediyeciliğe kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

Yeni başkan adayı Balkan Aktaş ise, “Güzel bir ön seçim yaptık. Metin kardeşim iki oyla aldı. Beraberiz zaten. İlk günden beri sahada beraber çalıştık. Ön seçim bir prosedördü. Metin Bey’in sağlık problemleri bizi üzdü. Her şeyin başı sağlık. Şifa diliyorum. İyi bir aile babası olarak ailesini tercih etti. Destekliyorum. CHP bir bütün. İsimler değişir, biz birlikteyiz. Beraber çalışacağız. Adayın kim olduğu çok önemli değil. Ağabey kardeşiz” dedi.

“2 OYLA KAZANMIŞTI”

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimlerde 73 oyla Metin Sözsoy başkan adayı seçilirken, Balkan Aktaş 71 oy, İbrahim Caner ise 41 oyda kalmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum