AK Partili Hatipoğlu'nun o vaadine emeklilerden sert tepki

AK Partili Hatipoğlu'nun o vaadine emeklilerden sert tepki
Eskişehir Cumhur ittifakı adayı Nebi Hatipoğlu’nun emekli vatandaşlara yönelik vaatlerinden biri olan “Emekli destek kart” projesi emekli derneklerinin tepkisini çekti.

Cumhur ittifakı adayı Nebi Hatipoğlu, emeklilere yönelik “emekli destek kart” vaadinde bulundu. Hatipoğlu, başkan olarak seçildiği takdirde, emekli ve dar gelirliler için destek kartı sözü verdi. Projeye göre emeklilere ve dar gelirlilere her ay 3 bin TL’lik destek, 750 TL et desteği, 4 damacana Kalabak suyu ve her gün 2 ekmek, 20 metre küp doğalgaz desteği ve ücretsiz evinde bakım ve temizlik hizmeti verilecek. Proje görselinde de dede ve torun kullanılarak önünde açılın ele vurgu yapılarak avuç içi kullanıldı.

“SOSYAL GÜVENLİĞİN ORTADAN KALKTIĞINI GÖSTERİYOR”

Emekliler dernekleri görsele ve Hatipoğlu’na büyük tepki gösterdi.

Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, belediye başkanlarının emeklilere yönelik 3 bin lira, 5 bin lira katkı sunacağız şeklindeki vaatlerini kendilerine hakaret olarak gördüklerini söyledi.

“Bu sosyal güvenlik yasasının, sosyal güvenin ortadan kalktığını gösteriyor” diyen Şanlı,

“Bizim esas olarak verdiğimiz mücadele ülkemizi yönetenler hem ekonomik, hem siyasal, hem sosyal anlamda yaşanan sorunları biliyorlar. Bu krizin atlatılması için programı onlar buluyorlar. Sosyal devletin gereği olarak zaten herkesin insanca yaşayabileceği bir adaletli gelir dağılımı olması gerekiyor. Bu vaatler esasında bu sosyal devlet anlayışının ortadan kaldırıldığını gösteriyor. Bu anlamda biz bunu hakaret olarak kabul ediyoruz” dedi.

“EMEKLİLER İÇİN NE YAPTI?”

Şanlı, “Belediye başkanları bize 3-5 bin lira vaatte bulunacaklarına ki kapımız bütün belediye başkanlarına açık hepsi gelip bizi ziyaret edebilir. Nebi Hatipoğlu da gelip bizi ziyaret etmedi. Ziyaret edenler oldu ama Hatipoğlu gelip ziyaret etmedi. Hatipoğlu gazetecilere de asgari ücret düzeyinde maaş vereceğim dedi. Bu resmen rüşvettir. Şimdi aynı şeyi biz emeklilere yapıyor. Oradaki afişi gördüm. Biz dilenci değiliz ki. Zaten sokaklarda bağırıyoruz. 25- 30 yıldır biz vergilerimizi, primlerimizi peşin olarak ödedik. Onun karşılığında insanca yaşayabilecek hakkımızı istiyoruz. Biz ülkemizi yönetenlerden ki belediye başkanları da onlardan biridir. Eğer Hatipoğlu gerçekten emeklilerin hakkını savunuyorsa mecliste bizim için ne yaptı onu söylesin. Haklarımız için oturma eylemi mi yaptı? Ya da bu adaletli gelir dağılımını sağlamak için bir konuşma mı yaptı? Bir önerge mi verdi? Bunları getirsin bizim önümüze? Yoksa emeklilere 3 bin lira vereceğim, şöyle yardımlar yapacağıma. Onları boş verin. Afaki yalan, biz bunlara inanmıyoruz” şeklinde konuştu.

nebi-hatipoglu-ilan.jpeg

“BÖYLE AFİŞİ HAKARET KABUL EDİYORUZ”

Emeklilere dilenci muamelesi yapıldığını aktaran Şanlı, “ Bunu hakaret olarak görüyoruz. Biz emekliler dilenci değiliz. Gel kapımız açık. Yüz yüze konuşalım. Hatta istiyorsan canlı programa çıkalım. O kadar çok kendisine güveniyorsa ben bir emekliyim. Burada emeklileri temsil ediyorum. Bütün emeklilerin sözcüsüyüm. Görelim bakalım bizi ne kadar savunup savunmadığını ya da vaatlerini gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğini. O afiş kesinlikle iptal edilmeli. Bu emeklilere hakarettir. Aşağılayıcı bir afiş hazırlanmıştır. Danışmanları da herhalde o konuda eksikler. Böyle bir afişi de hakaret kabul ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“YAŞAMAK MUCİZE”

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Nebi Hatipoğlu’nun ‘emekliler ve dar gelirliler için’ destek vaatlerini değerlendiren DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Hatice Kılıç ise, “Türkiye'de gerçekten emekliler artık bırakın yaşamayı ölüme terk edilmiş durumda. 10 bin lira maaşla ev kiralarının en kenar mahallede dahi 8 bin lira civarında olduğu bir yerde, geçim nasıl sağlanacak? Gıdasını mı alacak? Ev kirasını mı, yakıtını mı verecek? Sağlığına ayrılan paya mı verecek? Yaşamak bir mucize bence. Bu yaşamı bize öneren, bize yaşamayı unutturmaya düşüren kim acaba? Bizi yöneten kim? Yönetenler değil mi? Şimdi bir belediye başkan adayı bunu nasıl gündeme getiriyor? Ne amaçla getiriyor? Biz sadaka istemiyoruz, biz haklıyız. Anayasal haklarımızı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“BEN DİLENCİ DEĞİLİM”

Kılıç, “Görselde elini açmış, evet biz o duruma geldik, dilenciyiz ya. Ramazan geldi diyorlar. Ramazan'da bereket gelir derler. Maalesef Ramazan’da zamlar yağdı. Bereket değil zam yağdı. Emekli ve dar gelirliler için vaatler var. Nasıl bunu söyleyebiliyorsunuz? Bunu yapan kim? Bu duruma getiren kimdi? Dilencinin bir günde topladığı para bize verileni geçiyor, bu olmamalı. Ben dilenci değilim ki bana 750 TL et yardımı versin, bilmem ne versin, şunu versin. Adam gibi yönetim için gerekeni yapın, insan gibi onurla yaşamamızı sağlayın, biz bunu istiyoruz. Primlerimizi yatırmışız geleceğimiz için. Babasının hayrına vermeyecek ki bunu bana. Cebinden de vermiyorsun sonuçta. Benim ödediğim vergiler nerede? Nereye gitti? Adayım bu vaatlerini hiç samimi bulmuyorum, inandırıcı değil ama burada gerçeği kendi de söylüyor bence. Gerçeklik bu. ‘Ben gelirsem böyle olur’. Yok böyle bir şey, varsa 21 senedir neden yapmadınız? Bu duruma niye insanlar çığlık atıyor? Çığlıkları duyulmuyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum