‘’AKP sarı muhafalet sayesinde 22 yıldır iktidarda kalıyor’’

‘’AKP sarı muhafalet sayesinde 22 yıldır iktidarda kalıyor’’
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Eskişehir’den iktidara ve muhalefete sert çıktı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Gençlik Buluşması için Eskişehir’e geldi. Özdağ, yaptığı açıklamalarda Türkiye siyasi tarihinin geçmişinden bugüne kadar yapılan hataları gözler önüne sererek iktidar ve muhalefet eleştirisi yaptı.

“TÜRKİYE KENDİ KENDİNİ BESLEYEBİLEN BİR ÜLKE OLMAKTAN ÇIKTI”

Özdağ’ın Gençlik Buluşmasına yoğun ilgi vardı. Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen buluşmada salon doldu taştı.

Türkiye’nin ekonomisinin çöküşünden söz eden Özdağ, “Biz Türkiye’nin 4 temel sorunu var diyoruz. Bunlar; sığınmacılar, uyuşturucu, İstanbul depremi ve ekonomik çöküş. Bakan değişiminden sonra biriktirilmiş operasyonlar ortaya konuldu. 2002’de Türk ekonomisi dünyanın 16. Büyük ekonomisiydi. 2023’te 23. Büyük ekonomisi olduk. Yani ekonomide geriledik, dünya ölçeğinde ekonomimiz küçüldü, Türk tarımı küçüldü, sanayisi küçüldü. Türkiye’yi sanayisizleştirdiler. Bankalarımız, limanlarımız yabancı sermayeye peşkeş çekildi. Köylü yumurtasını, ekmeğini bakkaldan alır hale geldi. Çünkü sen köylüye üretme dendi. Bugün Türkiye kendi kendini besleyebilen bir ülke olmaktan çıktı” diye konuştu.

“TÜRKİYE FİNANS SİTEMİNDE GRİ LİSTEDE”

Ülkenin dış borçları ve girdiği çöküntüye dikkat çeken Özdağ, şunları söyledi:

“2002’den bu yana 60 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı. Devletin ve milletin malı satıldı. Fabrikalarımızı sattık, yerine AVM yaptık. Üretimden vazgeçtik sadece dış borçla finanse edilen tüketim çılgınlığı yaşıyoruz. Borcu da borçla kapattığımız için şu anda 476 milyar dolar dış borcumuz var. İç borçtan hiç bahsetmiyorum. Ekonomi ancak kara para ve kayıt dışı parayla dönüyor. Merkez Bankası’na 50 milyar dolar nereden geldiği belli olmayan para gelir mi? O yüzden Türkiye finans sisteminde gri listeye girmiş durumda.”

“KENDİLERİNE MUHTAÇ HALE GETİRİYORLAR”

“Türk toplumu fakirleşirken, birileri de sürekli zenginleşiyor” diyen Özdağ, “2017 yılında 22 milyar kişi sosyal yardım desteği alırken bu sayı bugün 30 buçuk milyon kişiye çıktı. Nüfusun yarışa yakını sosyal yardım almak zorunda. Bu kadar insanı kendilerine muhtaç edip oy potansiyeli haline getiriyorlar. Bir bizden olanlar var derler, bir de bizden olmayanlar. Bizden olmayanlara her türlü adaletsizlik yapılıyor” ifadelerini kullandı.

“DEĞİŞMEYEN İKTİDARIN SEBEBİ SARI MUHALEFET”

22 senelik değişmeyen iktidarın sebebinin ‘sarı muhalefet’ olduğu vurgusunu yapan Özdağ, “Adamlar 22 senedir iktidarlar. Peki bu oyu nasıl alıyorlar? Hem bu kadar kötü yönetiyorlar hem de bu oyu alıyorlar. Önce kendilerine bağımlı bir seçmen kitlesi oluşturmuşlar ve AK Parti seçimlere devlet olarak giriyor. Vali, kaymakam hepsi AK Parti için çalışıyor ve onu iktidarda tutan ‘sarı muhalefet’. 22 seneden beri AKP iktidarını bu sarı muhalefete borçlu. Kendi yaptığı doğrulardan daha çok sarı muhalefetin yaptığı yanlışlar sayesinde iktidarda kalıyor” sözlerine yer verdi.

Rezerv yasasında mecliste muhalefet bloğunun oy kullanmadığına dikkat çeken Özdağ, “Bu milletin malına çökme yasasında buna karşı ağzını açmayan bir muhalefet var. 13 milyon sığınmacı bu ülkeye gelirken ağzını açmayan bir muhalefet var. Biz bunlara vatandaşlık veriyorlar dediğimiz zaman ‘hayır verdikleri sayı o kadar fazla değil’ diyen CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Tezcan var. Süleyman Soylu’nun rakamlarını savunan bir CHP vardı. Bu sarı muhalefetten dolayı iktidar 20 senedir orada” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum