Araştırmacı Yazar Behiç İstanbulluoğlu Eskişehir'de konuştu

Araştırmacı Yazar Behiç İstanbulluoğlu Eskişehir'de konuştu
Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanlığı, Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde düzenlenen pazar toplantısında Araştırmacı Yazar Behiç İstanbulluoğlu'nu ağırladı. İstanbulluoğlu, Cumhuriyet'in tarihini ve gelişimini ele alan bir konferans verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanlığı, Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde düzenlediği pazar toplantısında, Araştırmacı Yazar Behiç İstanbulluoğlu’nu konuk etti. Toplantıya, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Tevfik Yıldırım ve çok sayıda partili katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, katılımcılara hitaben, "Bugün burada dünden bugüne cumhuriyetimizi dinleyeceğiz. Bundan sonraki pazar toplantılarımızın ağırlıklı olarak eğitsel olmasına önem vereceğiz” dedi.

“İKTİDARDA BİR İSTİFA DAHİ YOK”

Yalaz, “AK Parti karanlığı tam 22 yıl önce 3 Kasım 2002’de başladı. Tarih bugünü Türkiye Cumhuriyetinin buhran dönemi olarak yazacaktır. Her şeyden önce 22 yıllık yorgun, bıkkın ve bitik öylesine basiretsiz öylesine beceriksiz bir iktidar var ki, yurttaşlarımızın can güvenliği dahi koruma altında değil. Yenidoğan çetesi isimli bir olayı kanımız donarcasına öğrendik. Bu çetenin tüm üyelerinin ne hikmetse MİT başkanı da dahil olmak üzere iktidar mensuplarının hemen hepsiyle fotoğraflarını gördük. Bu çeteyi ve yaptıklarını görünce tüylerimiz ürperdi; bu hadise her şeyden önce ülkemizin vicdan kanamasıdır! Unutulup gidecek bir şey olamaz! Yazık değil mi o bebeklere? Yazık değil mi o ailelere? Ben bugün bir yurttaş olarak bu hadiseden bahsederken dahi kanım donuyor. Ancak iktidar kanadında en ufak bir istifa dahi yok, yazıklar olsun!” diye konuştu. Yalaz, “MHP Genel Başkanının, toplumumuzun her kesimini şok eden bir açıklaması oldu. Terörist başını Gazi Meclise getirmeyi dahi düşünmeleri son derece sarsıcı bir vakadır! Kabul edilemez!” diye ekledi.

“SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDER”

Esenyurt Belediyesi’nin yanında olduklarını ve bu milli irade gaspına karşı mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayan Yalaz, “Esenyurt’ta, İstanbul’da halkımızın iradesine darbe vuruldu! Sebep olarak da Belediye Başkanımızın terörü desteklediğini öne sürdüler. Akademinin devlet bünyesinde hemen her kademesinde gerek rektör yardımcısı gerekse dekan olarak görev yapmış bir bilim insanını, altı ay önce seçilebilir diye temiz kâğıtı verdikleri bir belediye başkanını terörist olmak ile suçluyorlar. Bu adam teröristse ve üstelik 10 yıldan beri takip ediyorsanız, bugüne kadar, seçilmesine kadar neyi beklediniz? İktidar gene yurttaşlarımızın akıllarıyla alay ediyor. Seçimle gelen seçimle gider, kurduğunuz kirli oyunların bir parçası olmayacağız! Bunun olası sonuçları son derece korkutucudur. Savcılık makamı suç isnadında bulunmakta tam bir serbestiye sahiptir. Yani herhangi birisine herhangi bir suç isnadı ile dilediğince soruşturma yapabilir. Yani herhangi bir belediye başkanı yine terör suçlamasıyla soruşturmaya maruz kalabilir. Bu durumda iktidarın istediği belediyeye kayyum ataması durumu söz konusu olabilecektir. Oysa aslolan masumiyet karinesidir. Ceza verilinceye ve karar kesinleşinceye kadar herkesin masum olduğu ilkesi hukukun temel ilkelerindendir” ifadeleriyle belirtti.

“YARGIYA GÜVEN EN DÜŞÜK SEVİYEDE”

Yalaz son olarak, “Bugün açıklanan hukuk üstünlüğü endeksinde 142 ülke arasında 117. Sıradayız. Dengimiz olan ülkelere baktığımızda çok daha iç karartıcı bir tabloyla karşılaşıyoruz. Gazi’nin muassır medeniyetler seviyesine gelecek dediği güzel yurdumuzun dengi olan ülkeler; Mozambik, Zimbabwe… Bu minvalde ben ülkemizde yapılan araştırmalarda yargıya güvenin Cumhuriyet tarihinin en düşük seviyelerinde olduğunu da yeri gelmişken vurgulamak isterim. Kul hakkı yemekten çekinmeyen bu iktidar yargıyı siyasi silah olarak kullandıkça bu güven oranı düşmeye devam edecektir” dedi.

Konuşmasının ardından Yazar Behiç İstanbulluoğlu sahneye davet edildi. İstanbulluoğlu, "Dünden Bugüne Cumhuriyetimiz" konulu konferansında “Cumhuriyetin Öncesi, Cumhuriyetin İnsan Malzemesi, Halkevleri ve Köy Enstitülerinin Katkısı, Atatürk neden demokrasiye geçemedi, 1938-1950 arası İnönü Dönemi, 1950-1960 arası DP Dönemi, 1960 İhtilali, 1961 Anayasası Demokratik gelişmeler, 1971- 1980 Faşist Darbe sonrasında gelişen Siyasal İslam’ın İnsan Malzemesi” gibi konular ele alındı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum