Büyükerşen dönemi bitti, Ünlüce dönemi resmen başladı

Büyükerşen dönemi bitti, Ünlüce dönemi resmen başladı
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önünde Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinin mazbata töreni bayram havasında gerçekleşti.

Eskişehir Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinin mazbata töreni vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Vilayet Meydanı’na kadar taşan vatandaşlar bayraklarını sallayarak, şarkılara eşlik ederek coşkulu bir şekilde törene katıldı.

Tören; Vilayet Meydanı’na çelenk sunumuyla başladı. Ardından; Prof, Dr. Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt devir teslim töreni için belediye binasında bir araya geldi. Sonrasında Eskişehirlilerin önüne çıkan başkanlar halkı selamlayarak konuşmalarını gerçekleştirdi.

Törene; CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Eskişehir Milletvekilleri; Jale Nur Süllü, Utku Çakırözer, İbrahim Arslan, Çifteler Belediye Başkanı Zehra Konakcı, Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Büyükerşen’in eşi Seyhan Büyükerşen ve çok sayıda partili katılım sağladı.

BÜYÜKERŞEN’DEN VEDA

“O bir baba, dede, eş, hoca, eğitimci, sanatçı, mücadele adamı, Cumhuriyetçi, Atatürkçü, devrimci, Eskişehir aşığı, Mustafa Kemal Askeri, büyük efsane başkan” sözleriyle sahneye davet edilen Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Bu 25 yıl, çeyrek asır nasıl geçti ben de hiç fark edemedim. Sizler için harcadığım her gece her gündüz; eşim, çocuklarım, torunlarımdan çalarak, yalnız o konuda hırsızlık yaparak onlardan alıp sizlere verdiğim için de ayrıca mutluyum. Yaptığım şeylerin sayısını bilmiyorum ama size bir belediye sarayı bırakamadım. Son dönemde gezdiğim şehirlerin belediyelerin sarayla yarış içine girdiği gördüm. Ayşe kızım inşallah size benim yapamadığım, yapmadığım, yapmaktan çekindiğim belediye sarayını yapar” diye konuştu.

Eskişehirlilere veda eden Büyükerşen, “Sizlere veda ederken size siyaset yapmak istemiyorum. Partiler üstü olmaya gayret ettim, siyaset yapmadım. Ben heykeltıraş falan değilim, Eskişehir aşığıyım ve bu Eskişehir’in topraklarında yetişmiş, kardeşim, ferasetiyle, her yönüyle kefil olduğum Ayşe Ünlüce’yi her yönüyle ilçe, kırsal belediye başkanlarımı, meclis üyelerimi sizlere emanet ediyorum. Hakkınızı helal edin. Hemen sevinmeyin, bir yere gitmiyorum Eskişehir’deyim. Arkadaşlarım ne zaman benim yardımıma ihtiyacı olursa fırlar gelirim, sizin hakkınızı yedirmem. Hepinizi alınlarınızdan, gözlerinizden öpüyorum. Gönlümün bütün zenginlikleri sizin olsun, hoşça kalın” ifadelerini kullandı.

“31 MART’TA HEP TARİH YAZDINIZ”

“Eskişehir seninle gurur duyuyor” tezahüratlarıyla sahneye çıkan Ayşe Ünlüce, “Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Çınarımız, şansımız, Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi mührünü teslim aldım. 25 yıldır, çeyrek asırdır Eskişehir’i farklı bir şehircilik anlayışıyla tanıştıran, bu şehri yaratan Yılmaz Büyükerşen Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Bu gün tarihi bir gün dedim ama 31 Mart’ta da siz tarih, destan yazdınız. Umutluyuz, inançlıyız, çok mutluyuz. Çok çalıştık ve kazandık bu seçimi. Bu seçimin kaybedeni yok. Oy veren vermeyen tüm hemşerilerimin belediye başkanıyım. Asla ayrışmadan, farklılaşmadan, ötekileştirmeden hep birleşerek, direnerek, hep barışarak bu şehre hizmet edeceğiz. 14 ilçemiz ve 540 mahallemize adaletle en ücra köşeye kadar hizmet götüreceğiz” şeklinde konuştu.

“ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Ünlüce, “Bu seçimde halkımız iktidara da bir sarı kart gösterdi. Seçmen; az bir zümre zenginleşirken bizim bu kadar yoksullaşmamıza v açlık sınırı altında maaşlar dayatılmasına hayır demiştir, sandıkta hesap sormuştur. Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen hocamızın emaneti olan bu güzel şehre başkanlarımla beraber omuz omuza her zaman aldığımız bayrağı daha ileriye taşıyacağımıza söz veriyorum. Hep mitinglerde ‘kazanacağız’ demiştik. Şimdi; bütün başkanlarımızla beraber Eskişehir için ‘çok çalışacağız’ diyoruz” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

“BU İŞLER PARAYLA OLMAZ, BU İŞLER DİMDİK DURMAKLA OLUR”

Son olarak söz alan Kazım Kurt, “Şu anda Eskişehir tarihinde çok önemli dakikalardan birini yaşıyoruz.25 yıl boyunca kentimize hizmet eden, şehrimizi Türkiye’de ve dünyada güvenilir ve saygın bir şehir haline getiren Sayın Yılmaz Büyükerşen’i uğurluyoruz. Hocam Eskişehir’e yaptığınız hizmetlerden dolayı size çok teşekkür ediyoruz. Ayşe Hanım’ı aday gösterdiğimiz zaman dediler ki ‘tanınmıyor’ ben de dedim ki; ‘tanıtırız’ ve tanıttık. Eskişehir’i tanıyınca da seçti. Şu an da Eskişehir tarihinin ilk kadın belediye başkanı, Hepimizin onuru ve gururu. Şunu gösterdi; bu işler parayla, pulla olmaz, bu işler adam kandırmakla olmaz, bu işler dosdoğru durmakla, dimdik durmakla olur” sözlerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum