Çifteler'de yapılan ağaç kesimlerine bir tepki daha

Anahtar Parti Çifteler İlçe Başkanı Fatih Yılmaz, ilçedeki Cumhuriyet Meydanı’nda süren düzenleme çalışmaları kapsamında kesilen ağaçlara tepki gösterdi. Yaşananları “doğa katliamı” olarak nitelendiren Yılmaz, kesilen ağaçların sağlıklı olduğunu ve alternatif çözüm yollarının değerlendirilmediğini savundu.
Yılmaz, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Çifteler’in göbeğinde, Cumhuriyet Meydanı’nda bir süredir devam eden düzenleme çalışmaları kapsamında yapılan ağaç kesimleri hepimizin yüreğini dağlamıştır. Bu ilçede doğmuş, bu sokaklarda büyümüş, bu ağaçların gölgesinde nefes almış biri olarak yaşanan doğa katliamını kabul etmiyoruz. Kesilen ağaçların hepsi bizce sağlıklıydı. Yıllardır orada duran, kök salmış, ilçeyle bütünleşmiş ağaçlardı. Ne kurumuşlardı, ne devrilme riski vardı. Ama yine de kesildiler. Neden? Proje böyleymiş. Yani bir proje uğruna koskoca ağaçlar kesildi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yazılı açıklamayı okuduk. Açıkçası Çifteler halkı çok ikna değil. Çifteler halkı da bizim gibi tek bir ağacın bile kesilmesine razı değil. Ağaç kesmek ciddi bir tehlike olmadığı sürece gündeme gelmemeliydi. Yapılan açıklamalarda bilimselmiş gibi gösterilerek laf ebeliği yapıldığını düşünüyoruz. Biz bu senaryoyu daha önce Odunpazarı Belediyesi’nin Hamamyolu projesinde de görmüştük. Bu sebeplerle biz Anahtar Parti olarak bu düzeni kabul etmiyoruz diyoruz. Her ne olursa olsun yeşil katledilemez. Betonlaştırılmış meydanlar değil, doğayla barışık yaşam alanları istiyoruz. Eskişehir kenti içerisinde partimize üye olacak her bir vatandaşımız adına bir fidan dikeceğimizi ilan etmiştik. Buradan bir kez daha hatırlatıyoruz. Bu bizim doğaya, çocuklara, geleceğe sözümüzdür. Birileri betona sevdalı olabilir. Biz yeşile aşığız. Birileri ağacı sadece kesilecek bir nesne gibi görebilir. Biz ağaçları vatan sevdası gibi sahipleniyoruz. Bugün susarsak yarın çocuklarımız bizden hesap sorar. Bu doğa bizim, bu şehir hepimizin.”
Belediye Başkanı Zehra Konakcı’yı da eleştiren Yılmaz, “Buradan açıkça soruyorum. Sayın Zehra Konakcı, bu projeyi hayata geçirmek için ille de ağaç mı kesmek zorunda mıydınız. Alternatifler hiç mi düşünülmedi? Hiç mi sormadınız, “Bu yeşili nasıl koruruz?” diye. Size Atatürk’ün Yalova’da bir ağacı kesmemek için köşkü taşıttığını kimse anlatmadı mı? Mustafa Kemal Atatürk, bir ağacın gölgesine bile kıyamayan bir liderdi. Bugün onun kurduğu partinin belediye başkanı nasıl oluyor da gözünü kırpmadan ağaç kesiyor? Bu çelişkiyi siz nasıl izah edeceksiniz millete” dedi.