Eskişehir İYİ Parti'de istifa dalgası

Eskişehir İYİ Parti'de istifa dalgası
 Muhabir
İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun açıklamalarından sonra istifalar arka arkaya gelmeye başladı. İstifalar arka arkaya gelmeye başladı.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun AKP ve MHP ile ittifak çağrısı üzerine parti karıştı.

Eskişehir İYİ Parti teşkilatında yöneticilik yapmış olan Ender Küçükünsal ve Cengiz Öncü partiden istifa ettiklerini sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.

Öte yandan partide çok sayıda istifa olduğu konuşuluyor.

İl Başkanı Emine Edizgil telefonlara yanıt vermezken, parti içerisinde kendilerine muhalif görüşte olan Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer Tuna’nın da görevden alınmaya çalıştığı iddia ediliyor.

“İSTİFA EDEREK AYRILIYORUM”

Ender Küçükünsal, yaptığı paylaşımda, “Kurulduğu an itibariyle İYİ Parti Eskişehir İl ve ilçe Teşkilatları’nda aktif olarak hizmet ettiğim, ülkemizin bulunduğu bu zorlu dönemeçte ihtiyacı olan enerjiyi ve heyecanı kalmadığı kanısında olduğum, tüm bu zaman içerisinde tanıdığım tanıştığım ağabey ve abla dediğim tüm parti mensubu olanlardan haklarını helal etmelerini saygılarımla arz ederim. İYİ Parti'den istifa ederek ayrılıyorum” dedi.

“BİR TARAFA TARAF OLDULAR”

Cengiz Öncü ise yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Ne ümitlerle İYİ Parti’ye 25 Ekim 2017’de Ankara yollarında, siğim siğim yağan yağmur altında Parti'nin adını merak ederek beklediğimiz o günlerden, bir yıl görev almadan, dört yıl il muhasip ligi döneminde hiç bir karşılık beklemeden, gece gündüz, soğuk sıcak, zaman mefhumu gözetmeden özümüzü verdiğimiz, İYİ Parti’mizi Haziran 2022 tarihine kadar olan sürede yüzde 20’ye kadar büyüttüğümüz partiyi, İYİ Parti Genel Merkezi’nde 5/6 kişilik seçim işlerinden sorumlu, herkes tarafından bilinen zatlar neden Parti'nin büyümesini istemediler? Neden tabanın sesini dinlemediler? Bir tarafa taraf oldular. Teşkilatı dinlemezsen aldığın sonuç bu olur. Çok düşündüm, geçmiş döneme baktım. Bu zamana baktım. Geleceği okumaya çalıştım. İYİ Parti’de durmanın bir anlamını kendimde bulamadım. Siyasi hayatımda büyük değeri olan ilk göz ağrım İYİ Parti’den istifa ettim. Kalan arkadaşlara başarılar diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.