Eskişehir’de İmamoğlu’nun gözaltına alınması protesto edildi

Eskişehir’de İmamoğlu’nun gözaltına alınması protesto edildi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesinin ardından gözaltına alınmasına Eskişehir'de tepkiler büyümeye devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla Emek ve Demokrasi Platformu, Köprübaşı'nda bir araya gelerek Ulus Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca eylemciler iktidar aleyhinde sloganlar attı. AK Parti iktidarını istifaya çağıran eylemciler ıslıklar çalarak tepkilerini ortaya koydu. Emek ve Demokrasi Platformu tarafından gerçekleştirilen yürüyüşe, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Talat Yalaz, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da destek verdi.

“TÜRKİYE’Yİ KURTARACAK SANDIKTIR”

Ulus Anıtı’nda Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, bir konuşma gerçekleştirdi. Kurt, “Bugün Türkiye tarihinde kara bir gündür. Bugün Türkiye’de hukukun, demokrasinin bittiği bir gündür. Bugün gençlerin ve halkın sokağa çıktığı bir gündür. Bugün zulme, baskıya, antidemokratik uygulamalara hep birlikte itiraz etmeyiz, itiraz ediyoruz. Bu baskıcı yönetimi bir an önce göndermek hepimizin görevidir. Türkiye’de erken seçim olmak zorundadır. Türkiye’nin yönetimi şirazesini kaydırmıştır. Bundan sonra yapılacak iş erken seçimi zorunlu hale getirmektir. Bir sandıkta halka koyuyoruz. Gelin dayanışma sandığında hepiniz oy kullanın bu dayanışma sandığı Türkiye’yi kurtaracak sandıktır” diye konuştu.

“HALKIN İRADESİ KAZANACAK”

Emek ve Demokrasi Platforumu adına Deniz Tepe basın açıklamasını gerçekleştirdi. Tepe, “Baroların kuşatıldığı, grevlerin yasaklandığı, belediyelere kayyumların atandığı bu dönemde tek adam iktidarı, Cumhurbaşkanlığı makamına kendisinden başka kimsenin aday olmaması, kimsenin seçilmemesi için her geçen gün baskı ve saldırıları artırmaktadır. Öyle ki artık hak gasplarının ve saldırılarının tek ölçüsü, iktidarın konforu ve bekası olmuştur. Bu nedenle Türkiye, bir usulsüzlükler ve kanunsuzluklar cumhuriyetine dönüştürülmüş, yurttaşların haksızlık karşısında başvurabileceği merciler işlevsiz hale getirilmiş; diploma iptalinde olduğu gibi yetkisiz kurumlar, özel emirlerle yetkilendirilmiştir. Bu durum, tüm yurttaşların güvenliğini, bugününü ve geleceğini tehdit etmektedir. Söz söyleme, fikir beyan etme, hak arama ve hakkını kullanma süreçleri iktidarın keyfi kararlarına bırakılmıştır. Bu keyfi düzene karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. İktidarın çok yönlü gasplarına sessiz kalmayacağız. Baskılara, kazanılmış bir diplomaya el konulmasına, seçme ve seçilme hakkının çiğnenmesine, uydurma yetkilere ve en önemlisi, bağımlı yargının bir araç olarak kullanılmasına karşı çıkmaya devam edeceğiz. Saray rejiminin ömrünü uzatmaya çalıştığı her türlü hamleyi boşa düşürecek güç birleşik mücadelemizden geçiyor. Tek adama karşı milyonlarız biz. Ekrem İmamoğlu’nun seçme seçilme hakkının gasp edilmesiyle cisimleşen süreç tek adam rejiminin, bir avuç sömürücüden başka kimsesi kalmamış iktidarını beyhude sürdürme girişiminden başka bir şey değildir. Siyasi darbelerle, yargı sopasıyla, zor kullanarak iktidarda kalmaya çalışanlar mutlaka kaybedecek. Tek adama karşı milyonlar kazanacak. Halkın iradesi kazanacak” diye konuştu. Konuşmaların sonrasında eyleme katılan üniversite öğrencileri Anadolu Üniversite’sine yürümek istedi. Yürüyüşe, polis müdahale etti. Kısa süren arbedenin ardından öğrenciler Anadolu Üniversitesi’ne kadar yürüdü.

Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.