Fesih Bingöl: “Milletvekillerinin ağırlığı kalmamıştır”

Fesih Bingöl: “Milletvekillerinin ağırlığı kalmamıştır”
Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanı Fesih Bingöl, yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin milletvekillerinin etkinliğini ortadan kaldırdığına vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içerisinde milletvekillerinin hiçbir etkinliğinin kalmadığına dikkat çeken Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, Eskişehir’in milletvekillerinin sistem değişmeden sorunların çözümü için etkili olamayacaklarını savundu.

Bingöl, “Türkiye'de artık parlamenter sistemin bir etkinliği kalmadığını ifade etmek gerekiyor. Şu an 6 milletvekili bir araya gelip “Biz Eskişehir’in sorunlarını birlikte çözeceğiz” dese bile, Sayın Cumhurbaşkanı onay vermezse bir sonuç alamazlar. Yani şu an parlamento adeta bypass edilmiş durumda. Bu nedenle meseleye buradan bakmak gerekir. Öncelikle parlamentonun işlevsel hâle gelmesi gerekir. Parlamento yürütme değil, yasama görevini halk adına yerine getirmelidir. Ancak bunu yapamıyor. Yapamadığı için de milletvekillerinin ağırlığı ve etkinliği kalmamıştır. Sadece parlamentoda oturuyorlar, yasa teklifleri de zaten bu milletvekillerinden değil, sarayda hazırlanıp meclise gönderiliyor. Milletvekilleri de adeta noter gibi bunu tasdik ediyor. Dolayısıyla öncelikle bu sistemin değişmesi gerekiyor. Bu sistem değişmeden, Eskişehir milletvekilleri bir araya gelip “sorunları birlikte çözelim” deseler bile başarı elde edemezler. Ancak bu, milletvekillerinin bir araya gelmemesi gerektiği anlamına gelmez. Toplumsal barış açısından altı milletvekilinin bir araya gelmesi, Eskişehir’in çözüm bekleyen sorunlarını gündeme getirmesi elbette önemli bir adımdır” diye konuştu.

Odunpazarı Belediyesi karşında yer alan yıkılan devlet hastanesinin yerine yenisinin yapılamasına dair değerlendirmelerde bulunan Bingöl, Eskişehir’in bir hastaneye ihtiyacının olduğunu kaydetti.

Bingöl, “Odunpazarı Belediyesi binasının yanında bulunan bir devlet hastanesi geçmiş yıllarda yıkılmıştı. Orayı bağışlayan şahıslar hastane yapılması şartıyla bağışta bulunmuş. Bu şartlı bağış olarak geçer ve bu şartlara uymak gerekir. O bölgeye hastane ihtiyacı var mı derseniz, evet var. Eskişehir’de şu an bin 200 yatak kapasiteli şehir hastanesi ve 600 yatak kapasiteli bir başka hastane var. Ancak benim çalışmalarıma göre en az 500 yataklı bir hastaneye daha ihtiyaç var. Bu hastanenin nerede yapılacağı ayrı bir konudur. Ancak çevre dostu, yüksek katlı olmayan, depreme dayanıklı hastaneler inşa edilmesi daha anlamlı olur. Örneğin, şehir hastanesi için 316 bin metrekare alan kullanılmış ama daha az maliyetle 3 bin 600 yataklı, 3 katı geçmeyen bir hastane yapılabilirdi. Yapılacak yeni devlet hastanesi yılı yatırım programında yer aldığı hâlde Mayıs ayına geldik ve hâlâ ihalesi yapılmadı. Devlet şu anda bazı yatırımları erteliyor. Sayın Temel Karamollaoğlu da daha önce önceliği olmayan yatırımların durdurulması gerektiğini, üretime yönelik yatırımlar yapılması gerektiğini söylemişti. Bugün Sayın Cumhurbaşkanı da benzer bir noktaya geldi. Öncelikli ve acil yatırımlar yapılmalı, diğerleri ertelenebilir. Çünkü gerçekçi olalım, Hazine’de para yok. Kaynak yok. Yok” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler :