“İktidar partisinin çöküşü başlamıştır”

“İktidar partisinin çöküşü başlamıştır”
Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan, haftalık basın toplantısında yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan, yerel seçimlerin ardından haftalık basın toplantılarına başladı. Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Özcan, Ramazan Bayramı’nda ‘Demokrat Parti’de skandal’ başlığıyla gündeme gelen bayramlaşa günü partinin kapısının kilitli olması iddiasına da açıklık getirdi.

Genel yerel seçim sonuçları hakkında konuşan Özcan, “Seçim sonuçları bize gösteriyor ki, bu bir beyaz ihtilaldir. Aynı ihtilali 1950 yılında Demokrat Parti yapmıştı. Bu da halkın beyaz ihtilali, kart göstermesidir. Yokluk peşinde kuyruk beklemenin, çocuk okutamamanın, torunlarına harçlık veremeyen ailesine muhtaç olan emeklinin intikamıydı bu seçim. Emekliler bu seçimde iktidara ders verdi” dedi.

“AK PARTİ’DE DÜŞÜŞ BAŞLADI”

Eskişehir’de özelinde seçimi değerlendiren Özcan, “Eskişehir’de AK Partili aday niye kaybetti? Seçim propagandaları neydi? Dar gelirlilere et desteği, aylık yardım, günde iki ekmek, ayda 4 damacana su… Bunu eğer muhalefetin belediye başkan adayı deseydi iktidara karşı haklıydı ama iktidarın belediye başkan adayı bu vaatlerle gelince vatandaş dedi ki; ‘zaten 22 yıldır beni siz yönetiyorsunuz, beni bu sefalete siz soktunuz. Beni 2 ekmeğe, 4 damacana suya sen muhtaç ettin’ diyerek şamarı gösterdi. Bu da bundan sonra göstereceğinin emaresidir. Dağılma, düşüş başlamıştır. Bundan sonra toplamak mümkün değildir, iktidar partisi geçmişte örnekleri yaşandığı gibi, bundan iki seçim sonra elektriklerini yakamayacak, sularını akıtamayacaklar. İktidar partisinin çöküşü başlamıştır” ifadelerini kullandı.

“ARKADAŞLAR BİR BARDAK SUDA FIRTINA KOPARMAYA ÇALIŞTILAR”

Son olarak Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü bazı Demokrat Parti üyelerinin bayramlaşmak için partiye geldiği fakat parti kapısının kapalı olması üzerine iddialarda bulunmasına açıklık getiren Özcan, şöyle konuştu:

“Bayramlaşma il başkanının riyaseti altında yapılır. Yani bayramlaşmayı yapmak il yönetiminin ve il başkanın işidir, o organize eder. Biz bayramlaşmanın ikinci gün yapılacağına karar verdik fakat bu esnada bazı arkadaşlar bizim yokluğumuzu fırsat bilip kendilerince bir program yapmaya çalışmışlar. Biz buradaki bütün üyelerimize bayramlaşmanın ikinci gün yapılacağına dair mesaj attık. Bazı arkadaşlar bunu manipüle etmeye çalışarak bayramın üçüncü günü partiye geldiler ama bayramlaşma ikinci gündü ve hatta genel merkez yönetim kurulu üyemizle beraber sosyal medyamda da paylaştım. Ertesi gün arkadaşlar mesaj gittiği halde bizi manipüle etmek için 3-5 kişi gelip, fotoğraf çekip ‘kapı kilitliydi, skandal’ diye paylaştılar. Bizim sekreterimizin de sosyal hakları var ve bütün bayramlarda olduğu gibi pazartesi gününe kadar izinliydi. Arkadaşlar bir bardak suda fırtına koparmaya çalıştılar. Skandallık diye bir şey yok. Bayramlaşma Demokrat Parti’de 78 yıldır il başkanının riyasetinde yapılır. Bu zamana kadar böyleydi. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecek. Bunlar manipülatif hareketlerdir ve gereken yapılacak, görüşmeler sağlanacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum