İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir'de!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir'de!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Gençlik ve Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, Eskişehir’e gelerek İYİ Parti İl teşkilatıyla buluştu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Gençlik ve Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, Eskişehir’e gelerek İYİ Parti Eskişehir İl-İlçe Teşkilatı, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Aydın, Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Emine Edizgil, Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Şükrü Ketenci ve partililerle buluştu.

İYİ Parti İl Binası’nda yerel seçimlere yönelik açıklamalarda bulunan Ünzile Yüksel, gezdikleri il, ilçe, köy ve mahallelerden edindikleri gözlem sonucunda “vatandaşın artık bağırma noktasını çoktan geçtiğine tanık olduk” dedi. Yüksel, şöyle devam etti:

“Derin yoksulluğun en derinde olduğu ve iktidarın bu yoksulluktan bihaber olduğunu bizzat gezerek tanık oluyoruz. Yine bunun yanında ülke neredeyse yolgeçen hanına döndürülmüş.

Milyonlarca geçici sığınmacı ülkenin her tarafına yerleştirilmiş. Gençlerin istihdamının sağlanamaması, hele de kadınların istihdamının olmamasının yanında can güvenliğini neredeyse bir rutinleştirilmeye dönüştürülmüş, can korkusu yaşayan kadınlarla karşılaştık.

Ülkenin geldiği bu noktada iktidarın vatandaşın fakirliğinden haberdar olmadığını yerel yönetimlerde de belediyelere sahip olanların sadece koltuğunu koruma düştüğünüz gördük. Vatandaş bunu görüyor.”

“MİLLİ İRADEYİ TEKRAR HAKİM KILACAĞIZ”

İYİ Parti adaylarına güvendiklerinin altını çizen Yüksel, “Niye güveniyoruz? Çünkü kendi çıkarları, rantları, menfaatleri için aday olmadılar. Milletin menfaati Eskişehir'in menfaati ve şehirde yaşayan binlerce gence, kadına hizmet etmek için aday oldular. Genel başkanımızın seslenişiyle artık hür ve müstakil bir yola çıktık. İttifakların bu ülkeye bir menfaat sağlamadığı, ülkenin sorununu çözmediği, yaşanan seçimlerde gördük. Tek adam sisteminin, bu ucube sisteminin gitmesi için biz elimizden geleni yaptık ama gördük ki diğer siyasi partiler çok bizim gibi düşünmemişler. Parlamenter sistemin tekrar egemen olabilmesi için biz bu seçimde neredeyse gövdemizi koyduk taşın altına. Bu seçimde halkın vereceği oy Milli iradeyi tekrar hakim kılacak noktaya getirecektir. Görevini yapmayanları, ‘ceketimi koysam kazanırım’ diyenleri, ‘nasıl olsa geleneksel bir partiyiz öyle ya da böyle oy alırız’ diyenlerin ders aldığı bir seçim olacak bu seçim” diye konuştu.

“YENİ BİR YOL AÇTIK”

Eskişehir halkına da seslenen Yüksel, “Bu zamana kadar hizmet edenlere de teşekkür ediyoruz. Ancak yapılacak daha çok şey var. Yapacakları, İYİ belediyeciliğin nasıl olacağını uygulamayla gösterecek olan adaylarımıza oy istiyoruz. Niye oy istiyoruz? Rant için, zengin olmak için, birilerinin biriken borçlarını silmek için oy istemiyoruz, ihaleye fesat karıştıranlara destek olmak için oy istemiyoruz. Niye oy istiyoruz? Emekleriyle bir yerlere gelen bu adaylarımızın Eskişehir'e hizmet edeceğine inandığımız için oy istiyoruz. Üçüncü bir yol açtık. Dedik ki ‘hür ve müstakil’. Ne demek bu? Türkiye’de iki kutup arasına sıkıştırılmış bir tahterevalli siyaseti kabul ettirilmeye çalışılıyor. Arkalarında dizilin ittifak kurulsun. Yok böyle bir şey. Milletin çocuklarını tek adamın iki dudağı arasından çıkacak kanunlara, kararlara mahkum etmemek için yeni bir yol açtık” ifadelerine yer verdi.

“O GÜNEŞ AMPULDEKİ IŞIĞIN HİÇ OLDUĞUNU GÖSTERECEK”

“Türk milletinin talihini yenmek için sahalardayız” diyen Yüksel, ittifak konusuna da değinerek, “21 yıldır iktidarda olanlarla. Yine iktidarın yaşamasına müsaade eden ve alternatif yaratmayanlara da sözümüz var. Niye ayrıldınız? Niye birlikte girmediniz? Biz birilerini belediye başkanı yapmak için ya da iktidar yapmak için kurulmadık. Biz Türk milletini iktidar yapmak için kurulduk. Onun için ‘niye ittifak yapmadınız? Sizin yüzünüzden falancalar kaybedecek’. Ne münasebet? Siz bize oy verin. Biz kazanalım, iktidarı da olduğu yerden sarsalım. 21 yıldır iktidardaysa AK Parti onu iktidarda tutan sadece AK Parti'nin kendisi değil. Bu milletin sorunlarını, gerçek sorunlarını çözecek güçlü bir siyasi oluşuma ihtiyaç var. İşte biz 2017’de onun için kurulduk. Hür ve müstakil başarılı olacağız ve Türk milletinin makus talihini yeneceğiz. O güneş o ampuldeki ışığın bir hiç olduğunu gösterecek ve o güneş gerçekten demokratlığın nasıl olduğunu gösterecek. Bizim ilkemiz belli. Milliyetçi, demokrat, kalkınmacı bir parti. Herkesi kucaklayan, hiç kimse bir şeyin sahibi değil” sözlerine yer verdi.

“GEREKLİ DERSİ SANDIKTA VERMENİZİ İSTİYORUM”

Yüksel, son olarak; “Melih, Emine, Şükrü Başkan'ımın ve İl Başkanımın hazırladığı raporlar doğrultusunda Eskişehir'in gerçekten çözülecek bir dizi sorunu olduğunu biliyoruz. Çözümlerimiz hazır. İnşallah İYİ belediyecilikle Eskişehir'i tanıştıracağız. Son sözüm yine tüm Eskişehir'e ve Türkiye vatandaşları ülkenin her yanında olan herkese olsun; lütfen bu kötü gidişata dur diyelim. ‘Hırka koysam kazanırım’ diyenlere ders verelim. ‘Burası kırk yıldır falancalar yönetiyor, yine devam etsin edecektir’ diyenlere bir ders verelim. Hani genel başkanım diyor ya kul iki taraftan bütün iktidarın da bükeceğiz ve belediyenin koltuğunda oturup ben yine seçilirim deyip yan gelip yatanlara da ders vereceğiz. Gerekli dersi sandıkta vermenizi istiyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.