İYİ Parti'de neler olmuş neler?

İYİ Parti'de neler olmuş neler?
 Muhabir
İYİ Parti 2. sıra milletvekili adayı Özlem Ayrancı ve eski İl Yöneticisi Hulusi Ayrancı ağır suçlamalarda bulundu.

İYİ Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun istifa ederek AK Parti cephesine katılmasının ardından 14 Mayıs genel seçimlerinde Hatipoğlu’nun hemen arka sırasında yani 2’inci sırada yer alan Özlem Ayrancı açtı ağzını yumdu gözünü… Genel seçim sürecinde koordinasyonun İl Başkanı Emine Edizgil, Serdar Ulucan, Salih Yıldırım, Yüksel Alem, Musa Yılmaz’da olduğunu iddia eden Ayrancı, perde arkasında yaşanan gelişmeleri anlattı. Ayrancı Yazı İşleri Müdürümüz Özge Zaim’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Merkezi kararıyla il kongresi yapılması durumunu nasıl karşıladınız?Özlem Ayrancı:

“Bizim hedefimiz partiyi iktidara taşımaktı. Ali’ydi, Emine’ydi, Nebi’ydi değil ki. Bizim milletvekili adayı olma gibi derdimiz olmadığı için biz bunları yapıyor olmadık. Biz parti iktidara gelsin, önümüzde ciddi bir seçim var, Cumhuriyet’in devamı ya da devamsızlığı söz konusu olduğu için can hıraş bir şekilde çalışmaya başladık. 1 buçuk aylık atanmış il başkanı ortada duruyorken bizim genel başkanımız, hangi sebeplerden olduğunu bilmiyoruz kongre kararı verdi.”

iyi-partide-neler-olmus-neler.jpg

“ÖN SEÇİM BİR TEZGÂHTI”

Hulusi Ayrancı:

“İl yönetimi bitti derken, genel seçim kararı alındı. Biz her yeri gezmeye başladık. Sonra şunu duyduk, birinci sıraya Ankara’dan Ömer İbrahim Sayın gelecek. Bahattin Şeker’e genel başkan söz vermiş o gelecek. Nebi Hatipoğlu Ankara’da bir yer edinmiş, içeriğini bilmiyoruz o gelecek, bir sürü dedikodular dolaşmaya başladı. Ama şunu bugün öğrendik ki ‘ne pahasına olursa olsun Nebi Hatipoğlu bire gelmeliydi’. Hem Ankara’da hem Eskişehir’de bunu isteyenler vardı. Ömer İbrahim Sayın’ı, Bahattin Şeker’i alt etmek için ne yapmaları gerekiyordu? Buradakilere sordular : ‘Nebi Hatipoğlu’nu ön seçimden 1’inci çıkarabilir misiniz?’, her şey hazırlanmıştı. Bence ön seçim bir tezgahtı.”

“BİZE TEŞEKKÜR EDENLER SIRTINI DÖNDÜ”

Genel Seçim öncesi İYİ Parti’de yapılan ön seçim nasıl geçti?
Hulusi Ayrancı:

“Bir ön seçim kararı alınıyor, kurallar belli olması gerekmiyor mu? Üye sayısı o zaman belli bir miktarda. Ön seçim kararı alındıktan sonra, seçimden bir gün öncesinde kayıt yapmayı neden serbest bırakıyorsun? Kimin için bıraktılar? Tabi ki Nebi Bey için bıraktılar.”
Özlem Ayrancı:
“Tüzükte ön seçim ya da kongre kararı alındığı andan itibaren üye kaydı devam etse de o zamana kadar üye olan kişilerle gidilir ama bu öyle yapılmadı. Üye kaydı yapıldı ama kadronun cetveli son gece çıkarıldı. Bu ön seçim demokratik bir ön seçim değildi. Bizim partimiz tabana önem verecek, demokrat olacak dedik ama ön seçimde tezgah oldu. Bizim bundan haberimiz yok ama il başkanı ve yanındaki ekibin bundan haberi var. Nebi aday olduktan sonra oynadılar, davullarla karşıladılar Nebi Hatipoğlu’nu. Bizim yanımızda kimse kalmadı. Bize teşekkür eden insanlar bize sırtlarını döndüler.”

Nebi Hatipoğlu ismi İYİ Parti’de nasıl gündeme geldi?
Özlem Ayrancı:

“Nebi Hatipoğlu da partinin aday adaylığı başvurusu başladığı açıklamasının olduğu gün geldi partiye üye oldu. Ondan önce parti üyeliği yok ve biz o güne kadar Emine hanımla olan birliktelik sürecimiz boyunca ‘Emine Hanım bak Eskişehir kamuoyunda sürekli Nebi Hatipoğlu ismi dolaşıyor, paralar konuşuluyor. Nebi Hatipoğlu’nun Eskişehir’deki milletvekilli pozisyonundaki rolü nedir? Genel merkezden sana bir tüyo geldi mi? Bir baskı söz konusu mu?’ diye sorduk. O da ‘Yok yok, ne genel merkezi ne Nebi beyi hiç alakam yok’ dedi. Benim vekil adaylığım kesinleşince biz ısrarla şöyle sorduk ‘bak Emine Başkan, bu adamın parası çok sermayesi, gücü çok. Böyle bir gücün karşısında bizim varlık sürdürebilmemiz, yarışmamız, geçmemiz mümkün değil, bu adam hepimizi elinin tersiyle iter geçe’ dedik.

“SİZDEN VEKİL OLUP AK PARTİ’YE GEÇECEK DENMEYE BAŞLADI”

Eee Nebi Bey iddiaları sürekli yalanlandı mı?
Hulusi Ayrancı:

“Önce bu kişi vekil olacak iddiası söylendi, sonra bu kişi sizden vekil olup AK Parti’ye gidecek, hiç uğraşmayın denmeye başladı bize. Bizim 88 bin oy almamızın sebebi de bu aslında, bizim oyumuz 120 bin. Vatandaş bizden daha iyi görmüş bunu. Biz bunu da söyledik Emine hanıma, AK Parti muhabbeti dönüyor diye. Hayır, kesinlikle öyle bir şey yok diyerek geldik. Ne sorsak sürekli “yok öyle bir şey” diyordu.

Melih Aydın ne zaman İYİ Parti’ye dahil oldu?
Hulusi Ayrancı:

“Melih Aydın hiç yoktu. Melih Aydın’ı Uğur Poyraz’ın yardımcısı olarak tanıttılar ama meğer Melih Aydın’ın böyle bir fonksiyonu yokmuş, aday olmak istiyormuş. Bizim il kongresinden hemen önce gelip üye oldu. Geçmişi o kadar. Şu an da bile biz Melih Bey’in nereden, nasıl geldiğini bilmiyoruz. Biz iş adamlığını da, işlerini de, yaptığı ihracatları da bilmiyoruz.”

“BEN PERDE ARKASINDAYDIM”

Nebi Hatipoğlu ile aranızda sık sık gerginlik yaşandığı da konuşuluyordu. Ne yaşandı?
Özlem Ayrancı:

“Nebi Beyle bizim gerginliğimiz oldu, isminin bir an da gündeme gelmesiyle alakalı. Bir gün İl Başkanı Emine Edizgil de var, “Siz nereden çıktınız” diye sorduk. O da şöyle tepki verdi, ‘ne demek nereden çıktım? Ben işin başından beri varım zaten’ diyerek döndü Emine’ye ‘Emine söylesene, Emine’yi atlattıran benim, 1 yıldır bu iş için uğraşıyorum. Ben perde arkasındayım. Emine söylesene. Ben bir yıldır bu adamlara para desteği veriyorum” dedi. Aynen böyle konuşuyor, Emine Hanım demiyor, sürekli Emine diyor. Biz de bizi niye buna alet ettiklerini sorguladık. Bu zamana kadar sorduklarımıza neden cevap vermediğini sorduğumuzda Emine hanıma ‘söyleyemezdim’ dedi. “Neden söyleyemezdin?” dedik. ‘Söyleyemezdim, genel merkez aradı beni Nebi Bey’le ilgili’ dedi.

“BENİ NASIL AYAĞINA ÇAĞIRIYOR DİYE SES YÜKSELTTİM”

Nebi Hatipoğlu ile ezelden beri yıldınız barışmadı ama ipler tamamen nasıl koptu?
Özlem Ayrancı:

“Bir gün toplantı yapmak için toplandık. Nebi bey Emine Başkana hanımefendiyi çağırır mısın diyerek imalı bir şekilde beni çağırıyor ayağına. Nebi bey sesini yükselterek mutabakata varmadık mı diye söylendi. Biz de siz bize bir teklif sundunuz, düşüneceğiz dedik, paranızı da reddettik dedik. Ne biçim üsluptur bu diyerek, beni nasıl ayağına çağırıyor bu adam diyerek ben de sesimi yükselttim. Telefon konuşmalarınız var ‘Nebi Bey’e oy vermeyin’ demişsiniz, dinletirim dedi. Bir de muhbirler var, telefonlarımızı dinletiyorlar diyerek Emine Başkan bize bunun açıklamasını yapacaksın dedim. Ön seçime şaibe bulaşmıştır, güvenirliğini yitirmiştir bunu da söyleyeceğim bu ön seçim yapılmamalıdır dedim. Ben bu adamla ne siyaset, ne yol arkadaşlığı yaparım, ben senin paranı yemedim dedim. İl senin sekreteryalığını kabul etmiş olabilir, kimlere para yedirdiysen onlar kabul etmiş olabilir ama biz kabul etmedik dedim. Aday olan benim sen de ne halin varsa gör dedim.”

“5’Lİ ÇETE GELDİ, PARTİYE ÇÖKTÜ”

O kadar fazla iddia dolaşıyor ki İYİ Parti Teşkilatı üzerinde, siz gerçekten İYİ Parti teşkilatının kandırıldığını düşünüyor musunuz? Teşkilattan Nebi Bey’i destekleyen insanların hala Nebi Beyle bağlantılı olduğunu düşünüyorum, Emine Hanım bunlardan biri. 5’li çete diye ortada dolanıyorlar ya. 5’li çete geldi partiye çöktü.
Emine Edizgil’i hiç “yanlış yapıyorsun” diyerek uyardınız mı?
Özlem Ayrancı:

“Biz Emine Başkana ‘yanlış yapıyorsun, yanlışa ortak oluyorsun. Partiyi bitirecek darmaduman edeceksin’ dedik. Sonra komisyona geldik dedik ki ‘bir partinin milletvekili adayı diğer milletvekili adayı tarafından ayaküstü şantaj ve hileyle tehdit edilerek kendisine oy vermeye zorlandık. Bu ön seçime şaibe bulaşmıştır. Ben bu ön seçime itiraz ediyorum, yarın savcılığa gidiyorum’ dedim. Nuri Çaylı o zaman yükseldi. Ben de ‘Senin patronun pazarın orta yerinde, kadın il başkanını yanına çağırıp ayar vermeye kalkıyor, sen burada ayar vermeye çalışıyorsun. Nuri Çaylı sen kimsin? Sen ne ayaksın? Bu partiye geldin danışman olarak, sonra oldun yönetim kurulu üyesi. Sen Nebi’nin adamı olduğun ortaya çıkıyor. Sen dedin onun evrakçısıymışsın, ondan sebep para kazanıyormuşsun. Onları da öğrendik. Sen kime yükseliyorsun’ dedim. Siz bundan parasını alıyor olabilirsiniz. O yüzden avukatlığını yapıyor olabilirsiniz. Ondan çalışıyor olabilirsiniz ama biz çalışmıyorsunuz dedim. “

Peki, gerçekten genel seçim sürecinde Millet ittifakı olarak Cumhurbaşkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu’na oy istediniz mi?
Özlem Ayrancı:

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Nebi Bey, milletvekilliğinde İYİ Parti’ye verin Cumhurbaşkanı kime veriyorsanız verin dedi ama ben gittiğim her yerde bir oy Meral bir oy Kemal dedim. Gittiğim her yerde de Nebi Bey böyle çalışılmadı dendi. Biz Nebi beyle anlaşmayınca o zaman Melih’e gittiler. Melih o zaman devreye girdi.

“BİZDEN 600 BİN İSTEDİLER”

Hatırlarsınız, Köprübaşında bulunan bir otele, dev bir şekilde Nebi Hatipoğlu ve Melih Aydın’ın resmini astılar. Siz ikinci sıra olmanıza rağmen fotoğraflarda yoktunuz. Nedeni neydi?
Özlem Ayrancı:

“O dönem il yönetimi bizlere fatura kesti. Bizden 600 bin lira istendi il başkanlığına. Zaten genel merkezden geliyor, biz veremeyiz dedik. Hemen bizi cezalandırdılar ve fotoğraflarımızı asmadılar. Biz para harcamaktan kaçmadık ama nereye gittiğini görmek istiyorduk.”

“25 MİLYON İDDİASI”

Nebi Hatipoğlu teşkilatın sponsoru mu oldu?
Özlem Ayrancı:

“Nebi Hatipoğlu bize, ‘Biz başından beri varız. Ben 25 milyon Ankara’ya 25 milyon da buraya ayırdım ve ben bir yıldır bu insanlara bakıyorum ama arkadaş arkamda 100 kişi fotoğraf çektirme derdinde, çalışan yok. Sizin arkanızda 8 kişi var ama çalışıyorlar’ dedi.

“ÜZÜMÜNÜ YE BAĞINI SORMA” DEDİLER”

25 milyon nerede?

“25 milyonun içeriğini, nereye gittiğini bilmiyoruz ama il başkanlığının kasasında 5 kuruş para yoktu bunu biliyorum. Çaycısının maaşını bizden istiyordu, biz veriyorduk. Market masraflarını ben görüyordum. O bütçeyi ben üstlenmiştim. O dönemde il başkanlığının dekorasyonu yapıldı. Bunun sponsoru kim diye sordum. Töhmet altında kalırız dedim. Bana ‘sen üzümünü ye bağını sorma’ dediler. Ve bilmiyoruz kimin yaptırdığını.

“BU DÖNEM MERCEDES’E BİNMEYE BAŞLADI”

Emine Edizgil’in Mercedes ile dolaşmaya başladığı doğru mu?

Evet, bu dönemlerde Emine Hanım Mercedes’e binmeye başladı. Zaten oylar satıldı diye konuşuluyor, ortalık harman yeri. Bize oy kaybettiriyor dedim. O Mercedes de Nebi Bey tarafından verilmiş. Onu da eşi Coşkun Bey istemiş 'Emine‘ye Mercedes’ diye. İl başkanımız sizi milletvekili yapacak, siz onu neden başkasının arabasında gezdiriyorsunuz diye diye, alın benim arabalardan, kullansın, işleri bitince geri alırız dedi” dedi. O arabayı da Nebi Bey vermiş.

“MUSA YILMAZ AK PARTİ’YE GEÇECEĞİNİ “İMA” ETTİ

O dönem yönetim de yer alan şimdi ise danışmanı olan Musa Yılmaz size Hatipoğlu’nun AK Parti’ye geçeceğini mi iddia etti?
Özlem Ayrancı:

“Musa Yılmaz bana bak abla sen AK Parti’ye çok muhalefet ediyorsun. Bu kadar muhalefet etme dedi. Günün birinde AK Parti vekili olarak uyanabilirsiniz dedi. O zamandan belliymiş. Musa şu anda danışmanı.”

“AK PARTİ İLE PAZARLIK YAPTIKLARI SÖYLENİYOR”

Hatipoğlu’nun AK Parti’ye geçme iddiaları ne zaman başladı? Yoksa bu iddia hep var mıydı?
Özlem Ayrancı:

“Nebi Hatipoğlu teşkilata gelirken AK Parti’ye geçecek diye söylenmedi. Teşkilatla 5’li pazarlık yapmış olabilir. Amaç parayı alıp Nebi’yi vekil yapmaktı. Buğra Kavuncu buraya geldiğinde sorulmuş vekile, AK Parti’ye gideceğiniz söylentisi ayyuka çıktı doğru mu diye? Hemen susturmaya çalışmışlar, elinden mikrofonu elinden almışlar. Musa adamı apar topar almış, kenara atmışlar. Buğra Kavuncu, Nebi Hatipoğlu, Emine Edizgil bu toplantı öncesi veya sonrasında AK Parti il başkanlığına gitmişler diye bir iddia var. Bunu söyleyen ciddi bir basın mensubu. Emine hanımın Odunpazarı Belediye başkan adaylığı ile ilgili pazarlık yaptığı söyleniyor. Onlar Büyükerşen’e, Kazım Kurt’a gitmişler. Büyükerşen randevu vermeyince AK Parti’ye gittikleri iddia ediliyor fakat il başkanı benim buna yetkim yok, iletirim demiş. O 5’li çetenin arası hala bozuk değil.”
Peki bahsettiğiniz bu 5’li çete de geçer mi AK Parti’ye?
Geçer. 5’li çetenin 3’ü geçti zaten.

“BUNLAR HEP PLAN”

Melih Aydın’da “hakkım yendi” diye tepki gösteriyor Hatipoğlu’na? Asıl sizin hakkınız yenmedi mi?

Zaten Melih’in Nebi üzerinde hakkı bile yok. Nebi’nin Melih üzerinde var, bunlar hep plan. Teşkilatın adayı bendim. İkinci sırada ben vardım. Bir kişinin hakkı yendiyse bu benim. Ben Cumhuriyet’in ve Atatürk’ün savunucusuydum. Yazık ettiler partiye. Çok yazık ettiler. Çok üzgünüm.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum