Mahkemeye parmak salladı

Mahkemeye parmak salladı
AK Partili Murat Özcan, Odunpazarı Belediyesi lehine alınan mahkeme kararlarını eleştirip ‘’kararların ayrıyeten incelenmesi gerekir’’ dedi.

Odunpazarı Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı 12’inci birleşim 1’inci Oturumu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt başkanlığında Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Mecliste Odunpazarı Belediyesi’ne 1 milyar 30 milyon TL borçlanma yetkisi verildi.Gündemin 1 ve 2. Maddesi olan Odunpazarı Engelsiz Gündüz Bakımevi ve Kreşine Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakımevi ve Kreşi ismi, Yaşlı Bakım Merkezine de Lütfü Yüksel Huzurevi ismi verilmesi için görüşülen komisyon raporuyla ilgili konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Odunpazarı Engelsiz Gündüz Bakımevi ve kreşine Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakımevi ve Kreşi adını veriyoruz ve Yaşlı Bakım Merkezine de Lütfü Yüksel Huzurevi ismini veriyoruz. Her iki tesis için bağışta bulunan yardımseverlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Gündemin 6. maddesi olan, göre belediyenin kısa ve uzun vadeli borç finansmanında ve yatırımlarında kullanılmak üzere İller Bankası ve kamu bankaları ve özel bankalardan uygun vadeli ve gerekmesi durumunda temlik veya teminat vermek koşuluyla kredi temini için Belediye Başkanı Kazım Kurt’a yetki verilmesi raporu görüşüldü.

“ODUNPAZARI BELEDİYESİ’NİN 1 MİLYAR 30 MİLYON BORÇLANMA HAKKI VAR”

Rapor hakkında konuşan Kazım Kurt, “Her ne kadar 1 milyar 30 milyon civarında bir borçlanma yetkisi istiyor alsak bile gerçekçi baktığımızda kullanabileceğimiz miktar 131 milyondur. Geri kalan parayı insafınıza ve vicdanınıza kalmıştır. Bakan onaylamaz çünkü CHP’li belediyenin iş yapması işine gelmez. Diyelim imzaladı para bulamayız çünkü para bitti. Bankaların faiz oranlarının nereye varacağı belli değil. Umarım Mehmet Şimşek işinize yarar. Biz yüzde 80 faizle para alabilecek kadar becerikli değiliz. Ama bu haktır. İnsaflı bir bakana denk geliriz belki verirler. Aksi taktirde boşuna tartışıyoruz. Bu parayı alıp kullanmamız ekonomik nedenlerden kaynaklı mümkün değil. Ama Odunpazarı Belediyesi’nin bilançolarında yapılan değerlendirme ile sizin dediğini ‘battı, öldü’ dediğiniz halde 1 milyar 30 milyon TL borçlanma yetkimiz var ama para bulursanız” şeklinde konuştu.

“ÇÖZÜN ARTIK ÇÖZÜN”

Kurt, “22 yıldır ezici şekilde seçilen hükümetin bu konularda birtakım şeyleri söyleme hakkının olmadığını düşünüyorum. Çözün artık çözün. Biz şu anda yatırım yapıyoruz Yenikent pazaryerini yapıyoruz. 50 milyona bitecekti sayenizde 250 milyon lirayı bulacak. Lütfen bu konuda çevre şehircilik bakanlığı işi gerçekleştirsin. Artık bunu tartışmamlayım. Yasal olarak Odunpazarı Belediyesi’nin gücü 1 milyardan fazla parayı borçlanmaya hak kazanmış. Artık bunu deneyeceğiz bu hükümetin insafına kalmış. Kardeşlik, hukuk diyorlarsa alırız parayı. Tartışmayalım bunları verin desteği geçin. Türkiye’nin geleceğini ipotek altına alan işlerde altına imzayı atın Odunpazarı Belediyesine gelince yerli ve milli olun” ifadelerini kullandı.

“1 MİLYAR 30 MİLYON KREDİ TEMİNİ”

Yapılan açıklamaya göre Raporda geçen borç bütçesi şu şekilde; “Belediyemizin kısa ve uzun vadeli borç finansmanında ve yatırımlarında kullanılmak üzere İller Bankası, Kamu Bankaları ve özel bankalardan uygun vadeli ve gerekmesi durumunda temlik veya teminat vermek koşuluyla; en son kesinleşmiş bütçe gelirinin yüzde onu olan 131.000.000,00 TL, bütçe gelirinin yüzde onunu aşan ancak toplam borç stokunu aşmayan 900.000.000,00 TL (Yenikent Kapalı Pazaryeri ve Kültür Merkezi yapımı İşi için 170.000.000,00 TL, kamulaştırma giderleri için 30.000.000,00 TL, asfalt yapımı için 100.000.000,00 TL, araç alımları için 250.000.000,00 TL, kıdem tazminatları için 40.000.000,00 TL, kreş yapımları için 50.000.000,00 TL, park bahçe ve meydan yapımı ve düzenlemeleri için 100.000.000,00 TL, Belediye Hizmet Binaları yapımı işi için 160.000.000,00 TL) olmak üzere toplam 1.031.000.000,00 TL tutarında kredi temini için; 5393 sayılı Belediye Kanununun 68'inci Maddesinin (e) bendi gereğince; Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'a yetki verilmesi hususu Plan ve Bütçe Komisyonumuzca oy çokluğu ile uygun görülmüştür”

“BAKANLIK CHP, AK PARTİ DİYE BAKMAZ”

Gündem dışı söz alan AK Partili meclis üyesi Murat Özcan, “2018 yılında bütçe açığı verdiniz. 2019, 2020, 2021 ve 2022 yıllarında bütçe fazlası verdiniz. Odunpazarı Belediyesi tarihinde sizin kadar borç yöneten başka bir başkan olmadı. Bu rakamlar sizler tarafından bize verildi. 4 yıl boyunca borç azaltıp seçime 1 yıl kalınca da çok borçlanıp seçimlere gireceksiniz dedik durduk. Sizin yerinize gelen başkan da borç ödeyeme çalışacağı için başka yatırım yapamayacak. Bakanlık CHP mi AK Parti mi diye bakmaz. Kanunlar müsaade ediyorsa borcu verir. Anlattıklarınızdan sadece Yenikent Kapalı Pazaryeri’ni yapacaksınız. Yapamadığınız kreşleri yine yapamayıp suçu bakanlığa atacaksınız. Kıdem tazminatlarını ödeyemeyince de suçu bakanlığa atacaksınız. Hizmet binalarını yapamayacaksınız. Hükümet kredileri onaylamadı ve engelleniyoruz siyasetine mi hazırlanıyorsunuz” dedi.

MAHKEMEYE PARMAK SALLADI

Mahkeme kararlarını eleştiren Özcan, “Mahkemede olan konular vardır. Sizin bazı beyanatlarınızda Büyükşehir’de bildiğim kadarıyla sanki bunu sadece AK Parti grubu itiraz ediyormuşuz gibi bir algı oluştu. Bunun içinde gerek arsa sahipleri gerek mahalleliler var. Burada sadece AK Parti grubunu kafasına göre bir işlem yapmış değil, halktan gelen talebi yerine getirmiştir. Ama ne hikmetse bilirkişiler aynı bilirkişiler kopyalamış gibi aynı bilirkişi raporları. Verilen mahkeme kararıyla ilgili bilirkişi raporlarının da ben çok teknik alanda incelendiğini düşünmüyorum. Gördüğümüz kadarıyla belediyeyle verilmiş olan bu kararların bence ayrıyeten incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Tersi olsaydı AK Parti hükümeti içerisinde adaletin ne kadar bağımsız olduğu konuşulacaktı belki de ama bugün belediyelerin lehine verilmiş portatif bilirkişilerle hazırlanmış her dosyaya aynı bilirkişi oy vermiş aynı düzlemde rapor vermiş konunun da ne kadar adil olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

“ESKİŞEHİR’DE SEÇİMİ KAYBETMENİZİ DAHA İYİ ANLADIM”

Özcan’ın eleştirilerini yanıtlayan Başkan Kurt, “Niçin Eskişehir’de seçimi kaybettiğinizi şimdi daha iyi anlaşıldı. En iyi iddia ettiğiniz konuda kuran kursu açmak meselesinde 20 yıla vurunca her yıla 7 tane düşüyor. 15 tane ticaret merkezi yapmışsınız ben göremedim. Çok net biz taahhütlerimizin arkasındayız. Olağanüstü gayretle yapmaya çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı genelge yayınlamış kreş yapma diyor. Genel seçim ayrı yerel seçim ayrıdır. Her seçimi kendi çerçevesinde konuşmak lazım. Asla ve asla seçim sonuçları ile ilgili başkalarını suçlamadık.biz kaybettik elbette kendi içimizde hesaplaşmamızı yaparız. 10 yıldır iş üretiyoruz ama siz 10 yıldır enflasyonu öyle bir hale getirdiniz ki girdiler arttı. Biz sözlerimizin arkasındayız. Politika yapıyoruz sizde reklamını yaparsınız biz de” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum