“Mecliste kadın düşmanları var”

“Mecliste kadın düşmanları var”
Eskişehir’de sevgilisiyle birlikte yaşadığı evin penceresinden düşerek hayatını kaybeden ve cinayete kurban gitmesinden şüphe edilen Zerrin Kılınç davasının duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Adliye sarayı önünde açıklama yaptı.

8 yıl önce eşinden boşanan, yaklaşık 3 aydır sevgilisiyle birlikte Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Emek Mahallesi Ertaş Caddesi'ndeki bir apartmanın ikinci katındaki dairede yaşadığı evin penceresinden düşerek ölen Zerin Kılınç davasının duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu basın açıklaması yaparak, Zerrin’in ailesi ve yakınlarının adalet mücadelesinde asla yalnız yürümeyeceklerini belirtti.

Eskişehir CHP Milletvekili Jale Nur Süllü’nün de gelerek destek verdiği basın açıklamasını Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına Berfin Ercan okudu.

“KADINLARDAN ÇOK KORKUYORLAR”

Eskişehir CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, “İstanbul Sözleşmesi’nden hukuksuzca bir gecede tek bir erkeğin kararıyla kaldırıldı. Yıllardır aynı şekilde 6284’ün etkin uygulanması gerektiğini söylüyoruz ama ne yazık ki 6284’ü tartışmaya açıyorlar. Ne yazık ki bu dönem mecliste 6284 İstanbul Sözleşmesi pazarlık konusu yapıldı ve şu anda mecliste kadın düşmanları, kadını ötekileştiren, kadın ve kadın bedeni üzerinden siyaset yapan bir grup var mecliste. Ama biz mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz, kadınlarla birlikte kadınlar olarak mücadelemizi sürdüreceğiz ve ısrarla kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin politik olduğunu söyleyeme devam edeceğiz. Kadınlardan çok korkuyorlar ama korksunlar. Kadınlar, kadın düşmanlarına er ya da geç derslerini verecektir” diye vurguladı.

“ZERRİN’İN AİLESİ ADALET MÜCADELESİNDE YALNIZ YÜRÜMEYECEK”

Şüpheli şekilde yaşamını yitiren Zerin Kılınç için bugün Eskişehir Adliyesi’nde olduklarını belirten Berfin Ercan, “Zerin Kılınç yaşamını yitirdiğinde evde Yılmaz Sazak da vardı. Evde yapılan incelemede yerde kan lekeleri, sürüklenme izleri, kırılmış eşyalar ve parçalanmış giysiler bulundu. Tüm delillere rağmen fail ifadesinde, Zerin'in intihar ettiğini iddia etti. Zerin’in şüpheli ölümünü mücadelemizle açığa çıkaracağız. Zerin’in ailesi, yakınları adalet mücadelesinde asla yalnız yürümeyecek” dedi.

“KADINLARI KORUMAMANIN BİR TERCİH OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

2022 yılı verilerine göre 334 kadın cinayeti ve 245 şüpheli kadın ölümü gerçekleştiğini belirten Ercan, “Kadın cinayetlerinde etkin soruşturma yapılmaması ve cezasızlık politikaları, faillere cinayeti işledikten sonra kadınların intihar ettiğini söyleyerek kendini koruyabileceği güvenini verdi. Kadınları korumamanın bir tercih olduğunu biliyoruz. Bizler her gün kendi hayatlarımıza dair kararlar vermek istediğimiz için şiddete maruz bırakılırken, öldürülürken İstanbul Sözleşmesinden tek gecede hukuksuzca imza çekenleri, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na hukuksuzca kapatma davası açanları, görevini yapmayıp kadınları korumayanları, seçim pazarlığı için 6284'ü tartışmaya açanları, kadın düşmanı ittifak kuranları, çocuk istismarını aklamaya çalışanları göndereceğiz” şeklinde konuştu.

“KADIN DÜŞMANLARINA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Ercan, “Seçimlerde kadın düşmanlarının parlamentoda çoğunluk kazanmasının ardından kadınlar umutsuzluğa kapılıp kenara çekilmeyi değil, mücadeleye daha sıkı sarılmayı seçti. Seçimlerin ardından bugüne dek binin üzerinde kadın, mücadelemize katıldı. Kadın Meclislerinde örgütlenen kadınlar, kadın düşmanlarına geçit vermeyecek ve hiçbir kadın asla yalnız yürümeyecek” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.