Özgür Özel'den Nebi Hatipoğlu'na sert sözler: Milli irade hırsızlığı yaptı

Özgür Özel'den Nebi Hatipoğlu'na sert sözler: Milli irade hırsızlığı yaptı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Eskişehir'e gelerek halka seslendi. Özel, AK Partili Nebi Hatipoğlu'nu sert sözlerle eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Eskişehir’e gelerek bir dizi etkinliğe katıldı. Özel, ayrıca Odunpazarı Meydanı’ndan Eskişehirlilere seslendi.

Odunpazarı Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, kırsal ilçelerin belediye başkan adayları, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Eskişehir İlçe başkanları, CHP Eskişehir Milletvekilleri; Jalenur Süllü, Utku Çakırözer, İbrahim Arslan ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

“25 BİN KONUTU HANGİ ARSANA YAPTIRACAKSIN?”

Burada söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu’nun 25 bin konut vaadine yönelik şunları söyledi:

“Şehre hizmet etmiş başkanları ve beni aratmayacak birisini bırakıyorum yerime, Ayşe Ünlüce. O yüzden yalnız kalmayacaksınız. Ayşe’ye karşı karşısına çıkardıkları bir Eskişehirli genç var ama ben onun televizyon, meydan konuşmalarını, lansman toplantılarını izledikçe üzülüyorum. Üzülüyorum genç arkadaşa. Yalandan kimse ölmemiş ama yalan söylüyor. Eskişehir’e 25 bin konut yaptıracağım diyor. Soruyorum; 25 bin konutu hangi arsana yaptıracaksın? Yerleşim yerlerinin bittiği yerlerden itibaren ova alanlar var, kımıldayacak yer yok. Ancak boş arsalar var. O boş arsaların sahibi kim kendisine sorun. Hangi arsaya değil, hangi arsana yaptıracaksın o kadar konutu?”

ÜNLÜCE KADINLAR İÇİN “MÜCADELEYE DEVAM” DEDİ

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, “Belediye olarak açtığımız merkezler ve politikalarımızla lider olduk. Kadın istihdamını artırdık ve yönetici kademelerindeki yerini güçlendirdik. Kadın danışma ve dayanışma merkezimizi 2008 yılında, eşitlik birimimizi 2014 yılında, Aile Danışma Birimimizi 2021 yılında açtık. Tüm merkezlerimiz bugüne kadar 50 binden fazla kadına hizmet verdi. Yeni dönemde Eskişehir’in ilk kadın belediye başkan adayı olarak kadınların eşitliği ve özgürlüğü için mücadeleye devam edeceğim” diye konuştu.

“BU SEFER HAZIRA KONAMAYACAKLAR”

Ünlüce, “Bugün ülkeyi yönetenler, iktidar bugünde bize ne söyleyebilecekler? Ne vaatte bulunabilecekler? Bugün ülkeyi yönetenler kadını ve emeği koruyabiliyorlar mı? Mutfaktaki yangını nasıl söndüreceklerini biliyorlar mı? İstanbul Sözleşmesi’nden çıktıktan sonra bizi koruyabilecekler mi? Meclis listelerine bakın, kadının adı var mı? Böyle bir zihniyet bizi, şehrimizi, doğayı, insanı, hayvanlarımızı koruyabilir mi? Ama korkmayın ben varım, siz varsınız, biz varız, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler var. Biz üretmeyi, derman olmayı, emeği çok iyi biliriz. Birileri de şunu çok iyi bilsin ki; bu sefer hazıra konamayacaklar, emeğin olmadığı yerde hak iddia edemeyecekler, kazanamayacaklar. Çünkü emek ve alın terinin olmadığı yerde oy da yok güven de” ifadeleriyle devam etti.

“MEDENİ KANUNA, KADINLARIN HAKLARINA DOKUNDURTMAYIZ”

Eskişehirlilere seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün önemine vurgu yaparak konuşmasına başladı. Özel, “Türkiye’de kadın hakları mücadelesi çok önemli iniş ve çıkışlar yaşıyor. Geçtiğimiz 20 yıl içinde AK Parti bizim de onayladığımız bir iş yaptılar, İstanbul Sözleşmesi’ni imzaladılar. İstanbul Sözleşmesi’nin imzalandığı yıl kadına karşı şiddetin ve cinayetlerin azaldığı tek yıl oldu. O günden sonra çeşitli uygulamalarla bunun pekiştirilmesi beklenirken AK Parti geriye gitmeye başladı. Hüda-Par’la ittifak yaptılar. Hüda-Par kadınları sokak hayvanlarıyla eş görüp, kadınları sahiplendirmeli diyecek kadar şuurunu kaybetmiş. Hüda-Par ittifak için İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasını, kadına şiddet yasasının kaldırılmasını istedi. Hüda-Par İstanbul Sözleşmesi’yle kadınları koruyan çağdaş Cumhuriyette bir delik açtı ve şimdi saldırıyor. Hedefleri, medeni kanundur, kadınların mirastan hak almasını engellemek, nafaka hakkının önüne geçmektir. Medeni kanuna, kadınların haklarına dokundurtmayız. Kadın demek Cumhuriyet, Atatürk devrimleri demektir” diye konuştu.

“SİYASİ KALPAZANA ESKİŞEHİR HALKI 31 MART’TA CEVAP VERECEK”

Özel, “Eskişehir’den çok anlamlı iki isteğimiz var. Eskişehir’de bir Cumhuriyet kadına sahip çıkarak. Bunlardan bir tanesi kadın yöneticinin böyle bir görevi layıkıyla yapacağına inanarak kadının toplumdaki yerine sahip çıkacaksınız. İkincisi, bir siyasi yan kesiciliğe, siyasi düzenbazlığa karşı Eskişehir dürüstlükten şaşmaz, Milli İrade hırsızlığına teslim olmaz demek durumundayız” sözlerine yer veren Özel, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu’na sert sözlerle yüklendi. Özel, şunları söyledi:

“Bundan 8-9 ay önce Eskişehir sandık başına gitti, ittifaklar vardı. İYİ Parti’nin Eskişehir’de bir adayı vardı. Neydi iddia? Millet İttifakı’nı iktidara getirelim, saray ittifakını yenelim. Eskişehir’de önemli miktarda bir kesim İYİ Parti’ye oy verdi. İYİ Parti’ye oy verenler Cumhur İttifakı’na muhalif olsun diye verdiler. O oyu alan birisi muhalefetteymiş gibi yapıp AK Parti’den milyonlarca dolar teşvik alıyormuş şirketine. Eskişehir’deki iyi insanların oylarını aldı, Milli irade hırsızlığı yaptı. Aldığı teşvik karşısında, Eskişehir’deki İYİ Partililerin oylarını AK Parti’ye sattı, partisini sattı. Karar değiştirdi ve Ak Parti’ye geçti. Bu Milli irade hırsızlığıdır, siyasi yan kesiciliktir, Eskişehirlileri kandırmaktır. Para alıp da oyları AK Parti’ye götüren siyasi kalpazana karşı 31 Mart günü Eskişehir oylarıyla Hanya’yı da Konya’yı da gösterecek. Eskişehir dürüstleri, çalışkanları sever. Kavga edenleri değil, hizmet edenleri sever. Bakıyorum önüne gelenle kavga ediyor. Allah muhafaza bu gelse Eskişehir’deki barış, huzur, refah ortamını bozar. Her gün bir belediye başkanıyla kavga eder. Kendini düşüneni değil, kentini düşüneni Ayşe Ünlüce’yi 31 Mart’ta Büyükşehir Belediye Başkanı yapacağız.”

ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A CEVAP

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefete yönelik kullandığı ‘zübük’ kelimesine de cevap veren Özel, “Cumhurbaşkanı Erdoğan bütün muhalefete ‘zübük’ demiş. Acaba bana oy vermezsen Hatay’a hizmet getirmem, Ordu’ya doğalgaz getirmem diyen zübük olabilir mi? Hüda Par’a taviz veren zübük olabilir mi? Depreme 650 bin konut lazım deyip sadece 45 bin konutla savunma yapan zübük olabilir mi? Ben ekonomistim, her şeyi ben bilirim diyen egoist zübük olabilir mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir TDK sözlüğü yollayalım, açsın zübüğün anlamına baksın. Zübüğün anlamını anlaması için sözlüğe de gerek yok. Bir ayna yollayalım ona baksın” şeklinde konuştu.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN DAHA ALACAĞI 8 BELEDİYESİ VAR”

Son olarak Eskişehirlilere Cumhuriyet Halk Partisi adaylarını emanet ettiğini söyleyen Özel, “Eskişehir’de 14 ve 1 büyükşehir belediyesi var. Bunlardan 7 tanesi şu anda bizde. Eskişehir’de birileri başka hayaller görsün, Cumhuriyet Halk Partisi’nin daha alacağı 8 belediyesi var. Eskişehir’de sadece Ayşe Ünlüce’yle değil, Zehra Konakçı’yla, Safiye Keskin’le birlikte üç kadın belediye başkan adayımızla tüm ilçelerde, Eskişehir’de Yılmaz Hoca’nın vizyonuyla, halkçı belediyecilik anlayışıyla hizmet götürmek isteyen 15 adayımızı da Eskişehirlilere emanet etmeye geldik. Biz Eskişehirlilere bu güzel ekibi emanet ediyoruz, onlara sahip çıkın” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum