Serdar Ulucan: Kongreden güçlenerek çıkacağız!

Serdar Ulucan: Kongreden güçlenerek çıkacağız!
İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan, Meral Akşener’in aday olmayacağını açıkladığı olağanüstü kurultay hakkında görüşlerini dile getirdi.

31 Mart Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin oyunun Türkiye genelinde yüzde 3,8’e kadar gerilemesinin ardından, Akşener, seçimli olağanüstü kurultaya gideceklerini ve kendisinin aday olmayacağını açıklamıştı.

27 Nisan’da gerçekleşecek olan olağanüstü kurultayda aday olacak olan isimler netleşmeye başlarken İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan, kurultay hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“GENEL BAŞKANIMIZ ALTILI MASADAN İTİLDİ”

“Genel Başkanımız, tek suçlu kendisi olmamasına rağmen Türkiye’nin bir beş yılı kaybettiren adamın yapamadığını yerel seçimlerden sonra açık bir şekilde yaptı” ifadeleriyle konuşmasına başlayan Ulucan, şöyle devam etti:

“Sene 2024, hala bizi Cumhuriyet Halk Partisi’nin boşluğu olarak görüyorlar. 3-6 Mart olaylarında Genel Başkanımız altılı masadan itildi. Masadan kalktı algısı oluşturuldu fakat masadan itildi. Siyaset de algı üzerinden gittiğinden dolayı biz her defasında ‘kötü, yanlış insan, hata yapan siyasi bir yapı’ noktasında görüldük.”

Ulucan, kurultaya Eskişehir’den üst kurul delegeleri ve merkez disiplin kurulu üyesinin merkez yönetici olarak toplamda 19 delegenin, ülke genelinde ise ortalama bin 300 delegenin katılımını beklediklerini söyledi.

Ulucan, “Genel başkanımız bu kararı aldı ve şimdi kongre sürecine gidiyoruz, 3 tane de değerli adayımız var. İYİ Parti bu süreçten sonra eksik ve hatalarını görerek, kendisine partimiz tarafından değer verilmiş isimleri elekten geçirerek yol izleyeceğiz. Eskişehir’de siyaset yapmak isteyen pek çok insanımız var ama farklı yapılardan dolayı siyasetin çirkin yüzünü gördükleri için siyasetten uzak durmaya çalışıyorlar. Biz bu arkadaşlarımıza ulaşarak, niyeti halis arkadaşlarımızla kadrolarımızı güçlendirerek milletimize hizmet etme yolunda kongreden güçlenerek çıkacağız. Partimizi kim daha iyi noktaya taşıyabilirse onun üzerinde tercih oyumuzu kullanacağız. Biz dikte siyasetine karşı durduğumuz için kimseye dikte siyaseti yapmıyoruz. Biz adaylarımızla ilgili fikir istişaremizi yapıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.