Sivrihisar'da mazbata krizi

Sivrihisar'da mazbata krizi
31 Mart yerel seçimlerinin ardından Sivrihisar’da kazanan isim 74 yıl aradan sonra CHP’nin adayı Habil Dökmeci oldu. Ancak AK Parti tarafından çıkan sonuca itiraz edildi.

31 Mart yerel seçimleri sonrası, AK Parti’de olan Sivrihisar belediye başkanlığı CHP’ye geçti. 74 yıl sonra ilçe belediye başkanlığının CHP’ye geçmesi ilçe halkı tarafından coşkuyla karşılandı. Ancak AK Parti tarafından çıkan sonuca itiraz geldi. Seçimlerde CHP’nin adayı Habil Dökmeci 6 bin 176 oy alırken, AK Parti’nin adayı Hüseyin İlhan ise 6 bin 46 oy aldı.

“DEMEK Kİ FARKLI NEDENDEN DOLAYI İTİRAZ EDİYORSUNUZ”

Yaşanan gelişmeleri anlatan CHP Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, “AKP ilçe başkanın ilçede ret geldikten sonra ile de itiraz ettiler. Şu an ilde hakimlerimiz karar aşamasında. Buradan ret çıkarsa büyük ihtimalle mazbatamızı verecekler ama benim söylemek istediğim; ilçeye itiraz ediyorlar itiraz edenler yok. İli itiraz ediyorlar, itiraz edenler yok. Biz bir haftadır oylarımızı bekliyoruz, adliye önüne gelen yok. İtiraz ettiğiniz şeyin arkasında durmuyorsanız demek ki kazanmak için değil, farklı bir nedenden dolayı itiraz ediyorsunuz. Sivrihisar’da Pazar gecesinden beri arkadaşlarımızla bekliyoruz, nöbetteyiz. Herhangi bir kavga, gürültü yok ilçede. Demokratik hakkımızı arıyoruz” dedi.

Sivrihisar yeniden seçime gider mi sorusuna da yanıt veren Dökmeci, “Sivrihisar yeniden seçime gitmez. Çünkü seçimde sandıklara yapılan bir itiraz yok” ifadelerini kullandı. (HM)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum