Tepebaşı Belediyesi’nde işçiler kapı önüne konuluyor

Tepebaşı Belediyesi’nde işçiler kapı önüne konuluyor
Yerel seçimlerin üzerinden 2 ay geçerken Tepebaşı Belediyesi’nde işten çıkartmalar başladı. Şu ana kadar 50 işçinin kapı önüne konulduğu öğrenilirken sayının daha da artacağı belirtiliyor.

Yerel seçimlerin üzerinden 2 ay geçerken Tepebaşı Belediyesi’nde işten çıkartmalar başladı. Şu ana kadar işten çıkartılanların sayısını 50’ye ulaştığı öğrenilirken sayının daha da artacağı belirtiliyor. İşten çıkartılan işçilerin çoğunluğunun kadın işçi olması da dikkat çekiyor. İşten çıkartılan işçiler haklarını aramak için Belediye-İş Sendikası’na başvuruda bulunuyor. İşten çıkartılan işçilere baskı ile fesihname imzalattırılmaya çalışıldığı ileri sürülürken kapı önüne konan işçilerin Tepebaşı Belediyesi aleyhine dava açacakları belirtiliyor.

‘’KOMİK GEREKÇE’’

Tepebaşı Belediyesi’nde işçiler kapı önene konulurken, işten çıkartmalara gerekçe olarak "küçülerek tasarruf yapıyoruz" denildiği belirtildi. 2023 yılı bütçesi görüşmeleri sırasında Tepebaşı Belediyesi’nde "reklam ve ikram" için inanılmaz miktarda para harcandığı ortaya çıkarken, işten çıkartma gerekçesi olarak "tasarruf ediyoruz" denilmesi şaşkınlık yarattı.

"Tasarruf" gerekçesiyle işçilerin kapı önüne konulmaları tepki yaratırken "Tepebaşı Belediyesi’nin tasarruf yapması gereken çok şey var. İşçileri sokağa atmak yerine mal ve hizmet alımı adı altında yaptıkları reklam ve ikram harcamalarından tasarruf yapsınlar. Reklam için verdikleri toplu yemeklerden, gezilerden tasarruf yapsınlar. Tasarruf gibi göstermelik bir gerekçe ile işçileri kapı önüne koymak sosyal demokrat bir belediye başkanına hiç yakışıyor mu? İşçi haklarını savunacaklarını vurgulayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partilisi olan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yaptığı işçi kıyımı hakkında ne düşünüyor?’’ deniliyor.

Bu arada Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Seyit Yıldızhan’ın işçilere baskı uyguladığı ve “kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak’’ diye tehditler savurduğu da ileri sürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
38 Yorum