“Ülkemiz gençlere emanettir”

“Ülkemiz gençlere emanettir”
Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak için CHP Eskişehir İl Başkanlığı, Vilayet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Tören; Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayarak CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz’ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmayla son buldu.

Törene; Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ve çok sayıda partili katılım sağladı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Talat Yalaz, “23 Nisan 1920’de Büyük Millet Meclisi açılarak, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu ve millet iradesinin üzerinde hiçbir gücün yer almadığı tüm dünyaya ilan edilmiştir ve dünyada eşi olmayan bir şekilde, Ulusal Egemenlik Bayramı Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir. Cumhuriyeti gençlere emanet eden Atatürk, ulusal egemenlik bayramını da çocuklara armağan ederek, genç Cumhuriyeti genç nesillerle geleceğe taşımıştır” ifadelerini kullandı.

“Ülkemiz gençlere emanettir”

Yalaz, “23 Nisan’ın 104. yıl dönümünde, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Bizlere güvenen milletimize söz veriyoruz, kuruluş ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye siyaseti için yeni bir dönemin başladığı bu yeni dönemde, ulusal egemenliğin ve halk iradesinin tartışmasız biçimde tecelli ettiği ve korunduğu düzeni kurma ve koruma görevini mutlaka yerine getirecektir. Biliyoruz ki, Cumhuriyetimiz kimsesizlerin kimsesidir. Meclisimiz milletin meclisidir. Ülkemiz gençlere emanettir” sözleriyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarına şükranlarını sunarak konuşmasını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.