AMATÖR FUTBOLA DA KORONA VİRÜSÜ DARBESİ

AMATÖR FUTBOLA DA KORONA VİRÜSÜ DARBESİ
 Yeni tip korona virüsü tedbirleri ile ilgili toplanan TFF Yönetim Kurulu amatör futbolla ilgili radikal kararlar aldı. İlimizde şuan için Süper ve 2.Amatör Kümenin dışında tüm ligler iptal edildi. Hatta U19 1.Gençler Ligi’nde...

 


Yeni tip korona virüsü tedbirleri ile ilgili toplanan TFF Yönetim Kurulu amatör futbolla ilgili radikal kararlar aldı. İlimizde şuan için Süper ve 2.Amatör Kümenin dışında tüm ligler iptal edildi. Hatta U19 1.Gençler Ligi’nde son hafta maçlarına birçok kulüp çıkmama kararı alırken, Ekstra Play-Off’un da oynanmayacağı öğrenildi.


 öte yandan Spor Toto Gelişim Ligleri tamamen iptal oldu. İlimizde devam etmekte olan U15 ve U17 ligleri de sonucu beklenmeden tamamlandı.  Ve en önemlisi U-19, U-17, U-16, U-15 ve U-14 kategorilerinde Türkiye şampiyonaları da bu sezon yapılmayacak.


 


Alınan kararlar TFF Yönetim ve İcra Kurulu üyesi, TFF Amatör Kurul Başkanı ve TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez tarafından ASKF’lere bildirildi.


Kararlar şu şekilde:


1 – BAL müsabakaları statüde belirtilen haliyle oynanmaya devam edilecektir. Bu müsabakalar seyircisiz olarak oynanacak olup, tribünlere kesinlikle seyirci alınmayacaktır. Her iki takımın en fazla 15 yönetici ile 18’e yazılmayan 5 yedek futbolcusu tribünlere alınacak.


2 – İllerimizde büyükler kategorisinde yerel olarak oynanan Süper Amatör, 1. ve 2. Amatör ligler ile  U-19 1. ve U-19 2. Gençler ligleri oynanmaya devam edecek olup bu müsabakalar seyircisiz oynanacaktır. Bu müsabakalara kaç yönetici gireceği Futbol İl Temsilcilikleri tarafından belirlenecek.


3 – U-17, U-16, U-15, U-14, U-13, U-12 ve U-11 kategorilerinde altyapı liglerinin tamamında yerel müsabakalar oynanmayacak.


4 – U-19, U-17, U-16, U-15 ve U-14 kategorilerinde Türkiye şampiyonaları bu sezon yapılmayacaktır. Deplasmanlı olarak oynanacak olan U-14 ve U-13 Altyapı Gelişim ligleri bu sezon oynanmayacak.


5 – Yukarıda belirtilen kararlar 14 Mart 2020 tarihinden geçerli olmak üzere uygulanacak olup ileriki tarihlerde yeni bir gelişme olduğu takdirde paylaşılacak.


 


BİRçOK LİG TAMAMEN İPTAL


Bu açıklamanın ardından EASKF Başkanı Sadri Atam’dan da yazılı açıklama geldi. Atam’ın açıklamasında “TFF Yönetim Kurulunun amatörlerle ilgili aldığı bu kararların ardından 14.03.2020 tarihi itibariyle oynanacak olan U-15 ve U-17 müsabakaları iptal edildi.


Spor toto Gelişim ligleri U-19, U-17, U-16, U-15, U-14 ve Kadın Ligleri 1. 2. ve 3. Lig ile Yıldız kızlar müsabakaları tamamen iptal edildi”


 


SEYİRCİSİZ OYNANACAK


“BAL, Süper Amatör, 2.Amatör ve U-19 1. Gençler Lig müsabakaları seyircisiz olarak oynatılacak” diyen EASKF Başkanı Sadri Atam “Büyükler BAL, Süper ve 2.Amatör ile U-19 1. Gençler lig müsabakaların oynanacağı sahalar seyircisiz oynamaya çok elverişli olmadığından kulüplerimizden ve seyircilerden anlayış bekliyoruz.


Futbol İl Temsilciliğinin aldığı karar doğrultusunda seyircisiz oynanacak olan bu liglerin maçlarına kadrodaki sporcular, görevli antrenörleri, sahaya giriş kartı olan yöneticiler ile Kulüp Başkanları girebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.