ES-ES'DE ORDU ALARMI

ES-ES’DE ORDU ALARMI
Eskişehirspor kulübüne Ordu’dan tehdit telefonlarının gelmesi üzerine harekete geçen yönetim can güvenliği istedi. Pazar günü yapılacak olan ve her iki takım açısından önem taşıyan Ordu- Eskişehirspor maçı öncesinde...

Eskişehirspor kulübüne Ordu'dan tehdit telefonlarının gelmesi üzerine harekete geçen yönetim can güvenliği istedi. Pazar günü yapılacak olan ve her iki takım açısından önem taşıyan Ordu- Eskişehirspor maçı öncesinde Ordu'dan tehdit telefonları gelmesi üzerine Eskişehirspor yönetimi alarma geçti. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan ve tehditleri ciddiye aldıklarını belirten Eskişehirspor basın sözcüsü Murat Sürel "26.02.2007 Pazartesi gününden itibaren kulübümüze Ordu'dan tehdit telefonları yağmaktadır. 15.5. 2005 tarihinde Ordu da çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan maç iki güzide şehrimiz halkında husumet ve düşmanlıklar uyandırma taktikleri, Fair-Play ruhu dışında ve spor ahlakı ile bağdaşmayacak baskılardır. Kaldı ki ilk yarıda oynadığımız Lig A Orduspor maçı öncesi bizler yöneticileri, teknik heyeti, taraftarı centilmenci karşılayarak, Anadolu misafirperverliği doğrultusunda ağırladık. Bu noktadan hareketle aslında dost ve kardeş olan iki güzide şehrimiz halkının bu tür provokasyonlara gelmeyeceğini hatırlatır, Türk Futbolunun çok ihtiyacı olduğu şu günlerde birlik, beraberlik ve dostluk dileklerimizi tüm içtenliğimiz ile sunarız" dedi.
Basın sözcüsü Sürel gelen tehditlerin "Maça gelmeyin, sizi uyarıyoruz, çıkacak olaylardan sorumlu değiliz" türünde olduğunu belirtirken can güvenliği için yapılan girişimler konusunda ise menajer Reşat Çağan bilgi verdi. Çağan şunları söyledi.
" Gereken girişimleri yapmış bulunuyoruz. Futbol federasyonu başta olmak üzere Eskişehir ve Ordu Valiliğine, emniyet müdürlüklerine, jandarmaya ve iç işleri bakanlığına can güvenliğimizin sağlanması için başvurduk. Ayrıca kampın yapılacağı Fatsa'da da can güvenliğimizin sağlanması için gerekli yazışmaları yaptık."
İki sezon önce Ordu'da yaşanan olayları göz önüne alan Eskişehirspor yönetimi Pazar günkü Ordu maçı için milletvekillerini de harekete geçirme kararı aldı. Tehditleri ciddiye alan Eskişehirspor yönetimi can güvenliği tedbirlerinin alınması konusu sürekli takip edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.