Eskişehirsporlu oyunculardan saldırı açıklaması

Eskişehirsporlu oyunculardan saldırı açıklaması
Alaplı maçı sonrası şehre dönen Eskişehirspor kafilesine çirkin saldırı yapıldı. Takım otobüsünü durduran ve içeri giren taraftarlar oyunculara saldırdı.

Kritik Alaplı Belediyespor maçında farklı mağlubiyet alarak herkesi üzen Eskişehirspor’da maçtan sonra olmayacak olaylar yaşandı.

Edinilen bilgilere göre maçın ardından kafileyi Eskişehir’e getiren takım otobüsü Çukurhisar'da durduruldu. Bazı taraftarların önce sözlü sonra da fiziki müdahalede bulunarak; futbolcuları dövdüğü iddia edildi. Daha sonra polis ve jandarma olay yerine geldi. Ardından takım otobüs polis eskortu ile tesislere getirildi.

Çirkin saldırı nedeniyle futbolcuların büyük bölümünün şehri terk etmeye hazırlandığı öğrenildi. Eskişehirspor yöneticilerinin futbolcuları şehirde kalmaları konusunda ikna etmeye çalıştığı belirtildi.

Futbolcuların can güvenliği olmadığı için şehirden ayrılmak istediği de belirtildi.

Saldırıya maruz kalan oyuncular ortak basın açıklaması da yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dün yaşadığımız olayın korkusunu hala üzerimizden atamamanın verdiği şokla daha yeni açıklama yapmak durumunda kalıyoruz. Sezon başından beri verdiğimiz şampiyonluk mücadelesinden bir basamak olan Alaplıspor müsabakası dönüşü şehir girişine yakın bir noktada 6-7 araba ve 30-40 kişilik kendini bilmez Eskişehirspor taraftarının, Eskişehir girişi Çukurhisar bölgesinde arabaları yolun ortasında ilerlerken önümüzü kesip, zorla otobüse binip kiminin ellerinde beyzbol sopası kiminin elinde kesici aletler ile bütün takım olarak darp edildik. Otobüsün içinde çaresiz ve savunmasız bi şekilde başımıza yüzümüze yumruklar atıldı. Ölümle bile sonuçlanabilicek bir olay yaşadık açıkcası... Personel yönetici ve futbolcular ve hocalar resmen dövüldük. Futbol böyle birşey değil. Bu sporun ruhuna aykırı ve Sağlık bu hayatta en önemli. Tabikide bunu bütün Eskişehirspor kulübüne veya taraftarına yüklemiyoruz, bu yaşadığımız çok farklı bir olay ve Eskişehirsporlu futbolcular olarak bu olayı sineye çekmiyoruz ve gerekli adımları atacağımızı sorumlular hakkında gereğini yapacağımızı bilmenizi istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum