“Hedefimiz gerçekçi, karakterimiz net”

“Hedefimiz gerçekçi, karakterimiz net”
Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) ikinci sezonuna hazırlanan 2 Eylül Spor Kulübü, teknik direktör Oktay Arıkan liderliğinde yeni sezona iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz sezonun performansıyla camianın takdirini kazandıklarını hatırlatan Oktay Arıkan, yeni sezonda çıtayı daha yukarı taşımak istediklerini söyledi. Ancak hedefleri belirlerken gerçekçilikten uzaklaşmadıklarının altını çizen tecrübeli çalıştırıcı, “Şu an için direkt ‘Hedefimiz 3. Lig’ demek doğru olmaz. Futbolun dinamikleri sezon boyunca değişkenlik gösterir. Ama biz sahada asla pes etmeyen, sonuç odaklı ve iyi futbol oynayan bir takım kurmak istiyoruz. Tavla oynasak bile kaybetmek istemeyen bir karakterin peşindeyiz” ifadelerini kullandı.

“Bu Sezon En Büyük Artımız Tesis”

Geçen sezona göre çok daha olumlu şartlarla yola çıktıklarını belirten Arıkan, kulübün artık kendi tesisine sahip olmasının büyük bir avantaj olduğuna dikkat çekti. “Bu sezon en büyük artımız, artık bir tesisimizin olması. Bu hem antrenman kalitemizi artıracak hem de oyuncularımızda aidiyet duygusunu pekiştirecek” dedi.

Transferde Eskişehirli Oyuncular Ön Planda

İç transferde sona yaklaştıklarını belirten Oktay Arıkan, özellikle İsmail Oykun, Mustafa Acar, Berkay Güzel ve Eray Ertorun gibi isimlerle temas halinde olduklarını belirtti. “Bu oyuncular bizden süre istemişti. Eğer 3. Lig hedeflerinden vazgeçerlerse, kendileriyle tekrar masaya oturacağız. İç transferi büyük ölçüde tamamladık. Dış transferde ise önceliğimiz yine Eskişehirli oyuncular. Şehrimizi dışarıda temsil eden kaliteli isimleri kadromuza kazandırmak için yönetimimiz çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Seçmeler 2 Ağustos’ta

Takıma yeni isimler kazandırmak adına Ağustos ayının ilk haftasında geniş katılımlı bir seçme düzenleyeceklerini söyleyen Arıkan, “Bu seçmeler herkese açık olacak. Yeteneğine güvenen tüm futbolcuları bekliyoruz. Yeni sezonu ise Ağustos’un ikinci haftasında açmayı planlıyoruz” ifadeleriyle duyuruda bulundu.