Ligin dibi alev alev

Ligin dibi alev alev
Son sekiz haftaya girilirken ligin dibi alev alev yanmaya başladı. Eskişehirspor ile birlikte son altı sıraya yerleşen takımları zorlu maçlar bekliyor. 26 haftası geride kalan Türk Telekom lig A’da tutunma mücadelesi veren takımlar...

Son sekiz haftaya girilirken ligin dibi alev alev yanmaya başladı. Eskişehirspor ile birlikte son altı sıraya yerleşen takımları zorlu maçlar bekliyor. 26 haftası geride kalan Türk Telekom lig A'da tutunma mücadelesi veren takımlar belirlenmiş durumda. Düşme hattı ile birlikte son altı sırada yer alan takımlar tutunma savaşı içinde. Bu grupta ne yazık ki Eskişehirspor'da yer alıyor. 30 puanla 14. sırada yer alan Eskişehirspor'la birlikte 30 puanlı Gaziantep BŞ, 24 Puanlı Mardin, 23 Puanlı Türk Telekom ve Sebat ve 21 puanlı ve maç eksiği bulunan Uşak arasında kıyasıya bir mücadele var. Ligde kalan sekiz haftaya bakıldığında ise son altı sırayı alan takımları zorlu maçlar bekliyor. Sadece birbirleri ile değil ilk altı mücadelesi veren takımlarla maçlarının bulunması ligin dibini iyice ateşliyor.
Tutunma mücadelesi veren grup içerisinde en avantajlı konumda olan Gaziantep BŞ Belediye gözüküyor. Gaziantep BŞ oynadığı sekiz maçta yenilgi yüzü görmedi. 3 galibiyet 5 beraberlik alan G.Antep BŞ aynı zamanda en çok gol atıp en az gol yiyen takım durumunda. G.Antep' in dezavantajı ise kalan maçlarının çoğunu deplasmanda oynayacak olması.
Tutunma mücadelesi veren takımlar arasında yer alan Eskişehirspor ise grubun en az gol atan ve en az gol yiyen ekibi durumunda. Rakiplerine göre puan farkı avantajı olmasına rağmen Eskişehirspor'un gol sıkıntısı çekmesi galibiyet almasını da önemli ölçüde etkiliyor. Üç haftadır beraberliğe abone olan Eskişehirspor'un tam olarak rahatlayabilmesi galibiyete ulaşmasından geçiyor.
Alt sıradaki takımlar arasında galibiyet alamayan tek takım ise Türk Telekom. Telekom başta olmak üzere , Mardin, Sebat ve Uşak düşmemeye en yakın adaylar olarak gözüküyor. Uşak ve Mardin' nin durumu rakiplerine göre çok daha kötü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.