Mali ve Tüzük Genel Kurulu var

Mali ve Tüzük Genel Kurulu var
Kötü bir sezon geçiren ve Bölgesel Amatör lige düşen Eskişehirspor’da yönetim yeni sezon için de devam etme kararı aldı.

BEKLENEN KARAR

Tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör lige düşen Eskişehirspor’da yönetim seçimsiz genel kurul kararı aldı. Mali ve Seçimli olağanüstü seçimli Tüzük genel kurulu 15 Haziran’da yapılacak. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 22 Haziran’da gerçekleştirilecek.

ÖNCE MALİ GENEL KURUL

Eskişehirspor’da Haziran ayında genel kurul heyecanı yaşanacak. 15 Haziran Perşembe günü Olağan Mali Genel Kurul ayrıca Tüzük değişikliği ile ilgili de olağanüstü seçimli genel kurul yapılacak. Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde 15 Haziran Perşembe günü saat 15.00’de Mali, saat 16.00’da Tüzük, çoğunluk sağlanamaz ise 22 Haziran Perşembe günü saat 13.00’de Olağan Mali, saat 14.00’de ise Tüzük kongresi gerçekleşecek.

BORÇ AÇIKLANACAK

Olağan Mali Genel Kurulda en önemli konu ise Eskişehirspor’un borcu resmi olarak açıklanacak. Ayrıca kulüpten alacaklılar ve futbolcu alacakları ve yönetimin verdiği paralar tek tek dağıtılacak kitapçık da yer alacak.

TÜZÜK ZORUNLULUĞU

26 Nisan 2022’de 31821 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları” kanunu gereği; 1 takvim yılı içerisinde (26 Nisan 2023 tarihine kadar olan süreç Bakanlık Makamının kararı ile 7405 Sayılı Kanunda Yer Alan Uyum Süreleri 26/10/2023 tarihine kadar uzatılmıştır.) kulüplerin dernek statüsünden çıkıp, spor kulübü olarak yeni bir tüzük ile ilgili mercilerce tescilinin yapılması mecburidir.

Seçimli genel kurul sürecine dair Eskişehirspor’dan resmi açıklama yapıldı. Açıklamada, “7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu’nun emredici hükümleri gereği sportif faaliyeti bulunan kulübümüzün ‘Dernek’ statüsünden çıkıp, ‘Spor Kulübü’ olarak yeni bir tüzük ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tescilinin yapılması gerektiğinden, hâlihazırdaki tüzüğümüzün değiştirilmesi gündemli olarak Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapılmasına karar verilmiştir” denildi.

YÖNETİM DEĞİŞMEYECEK

Öte yandan olağanüstü seçimli genel kurulda sadece Tüzük ile ilgili seçim yapılacağı belirtildi. Tüzüğün revize edilmesi gerektiği için yapılacak genel kurulun ardından kulübün ismi bundan böyle Eskişehirspor Kulübü derneği değil, Eskişehirspor Kulübü olarak olacak.

Aynı günü yapılacak olan genel kurullarda her ikisinde de divan başkanlığı seçimi yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.