Öfkeyle kalkan zararla oturur

Öfkeyle kalkan zararla oturur
Karşıyaka maçında ve maçtan sonra çıkan olayların faturası Eskişehirspor’a pahalıya mal olacak.Eskişehirspor’un 12 bine yakın seyirci önünde oynadığı Karşıyaka maçında tabutlu gösterilerin yanı sıra yönetime yönelik...

Karşıyaka maçında ve maçtan sonra çıkan olayların faturası Eskişehirspor'a pahalıya mal olacak.
Eskişehirspor'un 12 bine yakın seyirci önünde oynadığı Karşıyaka maçında tabutlu gösterilerin yanı sıra yönetime yönelik " Mama değil başarı" istiyoruz pankartı ve ardından Bozüyük'ten gelen seyircilerin pankart açmaya kalkması ve seyirci ile emniyet mensuplarının ilk olarak karşı karşıya gelmesi ile yüzü gösteren olaylar 45. dakikada Mahmut'un kırmızı kartı ile hızlandı.
Mahmut'un atılmasına tepki gösteren seyircilerin orta ve yan hakeme yönelik sert tepkisi, attığı sert cisimler, pet şişeler ve koro halinde küfürlü tezahüratları olayları hızlandırdı. Maçın gözlemcisi tarafından tek tek not edilen olaylara ayrıca açık tribünün ara basamaklarına seyirci alınmasının yanı sıra, maça biletsiz seyirci alınması konusunu da notlarına eklemesi dikkat çekti. Hakeme yönelik olarak gerek devre arasında gerekse maçtan sonra yapılan tepkilerde protokolünde dahil olması Eskişehirspor için kötü not oldu.
Maçın bitiş düdüğü ile birlikte iki takımın seyircisi arasında başlayan karşılıklı söz düellosu ile yoğunlaşan olaylar kırılan sandalyelerin sahaya atılması ile doruk noktasına çıktı ve maç bitiminde Eskişehirspor seyircisi ile emniyet kuvvetlerini karşı karşıya getirdi. Çıkan olaylarda 23 seyirci göz altına alınırken, olaylar sırasında Eskişehirspor Başkanı Nebi Hatipoğlu' da saldırıya uğradı. Arabası taşlanan ve saldırıya uğrayan Başkan Hatipoğlu emniyet kuvvetlerinin yetişmesi ile kurtarıldı.
Karşıyaka maçında gerek saha içinde gerekse maç sonunda çıkan olayların faturası Eskişehirspor'a oldukça ağır olacak,. Öfkeyle kalkan zararla otur atasözüne uygun bir şekilde Eskişehirspor'un ağır para cezasına çarptırılması beklenirken olayların lige de olumsuz yansıması oldukça kuvvetli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.