“Oyun anlamında değil tabelada kaybettik”
Keçiören Bağlum maçına çok iyi hazırlandıklarını ifade eden Oktay Arıkan, oyuncularının sahaya istek ve arzuyla çıktığını söyledi. Ligde sadece 3 gol yemiş ve lider durumda bulunan bir takıma karşı net fırsatlar yakaladıklarını belirten Arıkan, “4 tane net pozisyon ürettik. Bunu da 6-7 eksik oyuncumuz olmasına rağmen yaptık. Ne yazık ki bizim adımıza çok talihsiz bir maç oldu. Hakem kararları yine direkt olarak skora etki etti. Yenilgiyi hak etmemiştik” dedi.
“Kırılma Maçları Üst Üste Geldi”
Sezonun ilk yarısını genel hatlarıyla değerlendiren Arıkan, lige çok iyi başladıklarını ancak yaşanan kırılmaların süreci olumsuz etkilediğini dile getirdi. İki de ikiyle sezona muhteşem bir giriş yaptıklarını söyleyen deneyimli çalıştırıcı, Ankara’da Kahraman Kazan maçının ardından Yalova karşısında yaşanan puan kaybını ilk kırılma olarak nitelendirdi. Arıkan, “O gün iki direkten dönen, çizgiden çıkan topumuz gol olsa çok farklı bir hikâye konuşuyor olabilirdik” ifadelerini kullandı.
“Hakem Hataları Canımızı Çok Yaktı”
Tepecik, Eşme Belediyesi, Gemlik ve Tavşanlı süreçlerine de değinen Arıkan, özellikle hakem hatalarının ön plana çıktığı maçların kendilerine ciddi zarar verdiğini belirtti. Tavşanlı Belediyesi deplasmanından 9 kişiyle puan çıkardıklarını hatırlatan Arıkan, kazanılamayan maçların takımı mental olarak geriye götürdüğünü ifade etti. Söğüt, Tavşanlı Linyit ve Keçiören Bağlum maçlarında da benzer senaryoların yaşandığını vurgulayan Arıkan, “Biz oyun olarak kimseye yenilmedik, tabelada kaybettik. Hak ettiğimiz yer kesinlikle burası değildi” dedi.
“Direkt Oynayacak Transferler Yapacağız”
Devre arası transfer dönemine de değinen Oktay Arıkan, kadroda ayrılıklar yaşandığını söyledi. Arda Beker’in 3. Lig yolunda olduğunu ve Kırşehir FK’ya imza atmasının an meselesi olduğunu belirten Arıkan, daha önce Yunus Emre, Emirhan ve Alihan ile de yolların ayrıldığını ifade etti. Sağ ve sol bek ile kanat oyuncusu arayışlarının sürdüğünü dile getiren Arıkan, “Eskişehirspor U19 takımından istediğimiz oyuncular var. Daha çok direkt oynayacak isimlere yöneleceğiz. Şartlar uyarsa 1-2 genç oyuncuyu da kadromuza katabiliriz” şeklinde konuştu.