STADYUM 2016'YA KALDI

STADYUM 2016’YA KALDI
Eskişehirspor’un Sazova’daki yeni stadyumun bitmesi 2016 yılına kaldı.Sazova’da yapımı devam eden 33 bin kişi kapasiteli yeni stadyumun kullanıma başlamasının UEFA kriterlerindeki düzenlemeler nedeniyle gecikeceği ve Eskişehirspor’un...

Eskişehirspor'un Sazova'daki yeni stadyumun bitmesi 2016 yılına kaldı.
Sazova'da yapımı devam eden 33 bin kişi kapasiteli yeni stadyumun kullanıma başlamasının UEFA kriterlerindeki düzenlemeler nedeniyle gecikeceği ve Eskişehirspor'un yeni sezonun ancak ikinci yarsında maçlarını yeni stadda oynayabileceği açıklandı.
TOKİ inşaatlarından sorumlu uzmanı Murat Karayel'in AA'ya yaptığı açıklamada tribün giriş sayısı 20'den 40'a çıkarıldığı belirtildi. Karayel "Böyle olunca kapılara denk gelen seyirci koltuklarında azalma oldu. Biz de alta ve üste ikişer basamak ilave ederek seyirci sayısını tutturduk ancak bu kez de stadımızın 4 katında toplam 2 metre 40 santimetre yükselmemiz oldu. Tabii bunun için tekrar mimari, revizyon ve statik projelerin düzenlenmesi gerekti. Bu yüzden bir gecikme yaşandı" dedi.
Karayel, aynı zamanda 1100 açık otoparkın düzenleme yaparak kapasitesinn 1650'ye çıkardıklarını anlattı. Zeminin sulak olmasının çalışmaların 5-6 ay uzamasına neden olduğunu belirten Karayel şunları söyledi.
"İnşallah bir aksaklık yaşamazsak, hava durumu da müsait olursa bu senenin sonuna doğru ekim-kasım ayları gibi stadımızı teslim etmeyi düşünüyoruz. Mayıs ayında temsili bir açılış planladık.Tesis 2015-2016 sezonunun ikinci yarısı başında maç yapmaya elverişli hale gelebilecek. Sahanın ısıtma altyapısını tamamladıktan sonra çim alanın UEFA kriterlerine uygun olarak 105 metre boy ve 68 metre eninde olacak. Çim ekimi şise Mayıs ayında değil Eylül ayında yapılacak. Tesisimizi günün 24 saatinde yaşanabilir bir şekilde yapmak istiyoruz. Burada daha önce yapılan hata ve eksiklikleri göz önüne alarak bir stat yapıyoruz. Aerodinamik bir stat. Dünyanın en iyi statlarında ilk 10'a, Türkiye'de de ilk 3'e girer."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.