Yakın döğüş öğreniyorlar

Yakın döğüş öğreniyorlar
İlimizde yaklaşık 2 bin polise yakın dövüş teknikleri eğitimi sürüyor. Atatürk Stadı’nın altında bulunan Nasuh Akar güreş salonunda başlayan eğitimde polislere öncelikle zor kullanmadan suçluların etkisiz hale getirilmesi...

İlimizde yaklaşık 2 bin polise yakın dövüş teknikleri eğitimi sürüyor.
Atatürk Stadı'nın altında bulunan Nasuh Akar güreş salonunda başlayan eğitimde polislere öncelikle zor kullanmadan suçluların etkisiz hale getirilmesi öğretiliyor. 60'ar kişilik gruplar halinde yürütülen eğitimlerde bugüne kadar 600 polis sertifika aldı.
Birer hafta devam süren eğitimler Nisan ayına kadar devam edecek. Eğitimlerin sonunda yaklaşık 2 bin emniyet personelinin sertifika alması hedefleniyor.
Yakın dövüş uzmanları Abdullah Kara ve Nurettin Kaya gözetiminde yapılan eğitimlerde ilk günlerde zorlandıklarını söyleyen polisler, eğitimlerin sonunda spora devam etmek istediklerini söylediler.
Eğitim hakkında bilgi veren Uzman Abdullah Kara, "Amacımız kesinlikle vurmak, kırmak, dövmek değil. Özellikle agresif tavırlar gösteren kişileri herhangi bir zorluk çıkarmadan etkisiz hale getirmek. Suçluyu etkisiz hale getirirken bizim kullandığımız teknikler ne tek başına tekvando, ne judo, ne aikido, ne de karate. Tamamen karma bir sistem" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.