Amatör futbolun geleceğini yakından ilgilendiren kritik toplantıda, 2026-2027 sezonu öncesi statü ve talimatlar masaya yatırılırken sahadan gelen talepler doğrultusunda önemli düzenlemeler gündeme alındı.
Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (EASKF) Başkanı ve aynı zamanda TASKK İcra Kurulu Başkanı Sadri Atam, amatör futbol adına dikkat çeken mesajlar verdi.
“Kulüplerimizin sesi olduk”
Sadri Atam, toplantının amatör futbolun ihtiyaçlarına doğrudan cevap verecek şekilde gerçekleştiğini belirterek “Ankara’da gerçekleştirdiğimiz yönetim kurulu toplantımızda, amatör kulüplerimizin sahada yaşadığı sorunları, taleplerini ve beklentilerini kapsamlı şekilde ele aldık. Hazırlanan öneri ve düzenlemeleri Türkiye Futbol Federasyonu’nun değerlendirmesine sunduk. Amacımız amatör futbolun daha sağlıklı, sürdürülebilir ve güçlü bir yapıya kavuşmasıdır” dedi.
U18 Ligi yok, U17 Ligi yeniden sahnede
Toplantının en dikkat çeken başlıklarından biri ise altyapı liglerinde yapılan düzenleme oldu. Sadri Atam, yeni sezon planlamasını dair “Geçtiğimiz sezon oynanamayan U17 Ligi yeniden hayata geçirilecek. Ancak bu sezon U18 Ligi oynanmayacak. Yeni sezonda ligler U13, U14, U15, U16, U17 ve U19 kategorilerinde düzenlenecek.” İfadelerini kullandı.
Bu değişikliğin kulüplerin oyuncu gelişimi ve organizasyon yükü açısından daha verimli bir yapı oluşturması hedefleniyor.
Sahadan gelen talepler masada
Toplantıda sadece lig yapıları değil, amatör kulüplerin karşılaştığı ekonomik, organizasyonel ve sportif sorunlar da detaylı şekilde ele alındı. Kulüplerden gelen geri bildirimlerin doğrudan gündeme taşındığını vurgulayan Atam, alınan kararların sahadaki gerçek ihtiyaçlara dayandığını ifade etti.
TFF ile ortak çalışma mesajı
TASKK olarak Türkiye Futbol Federasyonu ile iş birliği içinde hareket ettiklerini belirten Atam, sürecin devam edeceğini belirterek “Amatör futbolun gelişimi için federasyonumuzla koordineli şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Kulüplerimizin sesi olmaya ve onların ihtiyaçlarını en doğru şekilde yansıtmaya kararlıyız.” İfadelerini kullandı.





