Emeklilerin acı bayramı: Kapılarını açamadılar

Emeklilerin acı bayramı: Kapılarını açamadılar
Hak mücadelelerini sürdüren emekliler 3 bin TL’lik bayram ikramiyesiyle girdikleri Ramazan Bayramı’ndan stres ve sıkıntıyla çıktıklarını dile getirdiler.

Emekliler Ramazan Bayramı’na 3 bin TL’lik bayram ikramiyesiyle girdi. Uzun bir süredir meydanlarda maaşlarının yetersizliği konusunda mücadele veren emekliler bu bayramı sıkıntılı bir şekilde geçirdiklerini dile getirdi.

“EMEKLİ İNSAN ÇOCUKLARA KAPIYI AÇAMADI”

“Emekliler için acı bir bayram oldu” diyen DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Hatice Kılıç, şunları söyledi:

“Bayram bizim için sıkıntılı geçti, emekliler acı bir bayram geçirdi. Torunlarımıza, evimize bir şey alamadık. Bir kilo baklava bile alabilecek konumda değildik. Bayramda aldığımız maaş dahi yetmedi. Bayram hesap kitapla geçti. Çocuklara bayram harçlığı verirken zorlandık, 50 TL bile veremiyorsun çocuğa az geliyor artık. Bayram geldiği için daha farklı sofra kurmaya çalışıyorsunuz, bütçenizi zorluyorsunuz. Eskiden her misafire yemek verirdik, onu yapamadık. Gelenlere bir kahvemizi bir çikolatamızı zor tuttuk. İnsanlar birbirinden kaçtı. Eskiden böyle değildi. Biz eskiden kapımıza şekerimizi, kolonyamızı, bozuk paralarımızı koyardık. Gelen çocuklar istediği kadar alıyordu. Şimdi kapı çalıyor, emekli insan çocuklara kapıyı açamadı.”

“MAAŞ DÜŞÜNCESİNDEN BAYRAMI AĞIZ TADIYLA GEÇİREMEDİK”

Maaşların ve bayram ikramiyesinin yetersizliğine vurgu yapan Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı ise, “3 bin liralık ikramiye emeklilerin bir tepsi baklava almalarını bile sağlayamadı. O yüzden bu bayram ikramiyelerinin maaş tutarında olması gerekiyor. En düşük emekli maaşı da 35 bin TL olmalıdır ve bu maaş tutarında 4 tane ikramiye verilmelidir. Biz 25-35 sene vergilerimizi, primlerimizi verdik, bunların karşılığını istiyoruz. Biz bu maaş düşüncelerinden bayramı ağız tadıyla geçiremedik. Emekliler bırakın torunlarına harçlık vermeyi, misafirlerine gönüllerinden geçen ikramı yapamadılar” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum