Eskişehir’de araç bakım hizmetlerine fiyat tarifesi yolda

Eskişehir’de araç bakım hizmetlerine fiyat tarifesi yolda
Eskişehir Tornacılar ve Oto Tamircileri Odası Başkanı Adnan Karamanlı, “Bu sene fiyat tarifesi çıkartacağız, ekonominin rayına oturmasını bekledik" dedi.

Eskişehir’de bazı meslek gruplarının resmi bir fiyat tarifesi olmaması konusunun gündeme gelmesinin ardından sabit bir fiyat tarifesi olmayan oto yıkamacıların bağlı olduğu Eskişehir Tornacılar ve Oto Tamircileri Odası’nın Başkanı Adnan Karamanlı, konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Karamanlı, yalnızca oto yıkama için değil bünyelerinde bulunan tüm meslek grupları için geçtiğimiz yıl gayrı resmi bir fiyat listesi hazırladıklarını fakat bu sene ekonomik belirsizlikten dolayı henüz bir fiyatlandırma yapamadıklarına dikkat çekti.

“FİYATLAR AYDA YÜZDE 100 DEĞİŞİYOR”

whatsapp-image-2024-04-17-at-11-59-58.jpeg

Karamanlı, “Geçen sene gayrı resmi bir fiyat listesi çıkarmıştık kendi odamız bünyesinde. Tarife gibi değil fiyat listesi gibiydi. Bizde yalnızca yıkama değil; tornacısı, tamircisi, oto yıkamacısı gibi pek çok hizmet alanı var. Bu sene için de çıkartacağız fakat seçimler geçsin diye bekledik. Ekonominin biraz rayına oturması lazım. Çünkü biz fiyat tarifesi çıkarıyoruz birinci ayda ardından üç ay sonra fiyatlar geride kalıyor. Çok ciddi bir ekonomik kriz var, artışlar var. Oto yıkama özelinde konuşacak olursam, neden birinci ayda tarife çıkarmadık? Çünkü su çok pahalı Eskişehir’de. Su pahalı, personel gideri fazla, kiralar yüksek, vergiler var. Esnaf işin içerisinden çıkamıyor. Biz daha önceki yıllarda birinci ayda çıkardığımız fiyat tarifesiyle 12’nci aya kadar yüzde 25-30 oynamıyordu fiyatlar. Şimdi ayda neredeyse yüzde 100 değişiyor fiyatlar” diye konuştu.

“MAYIS’A YETİŞECEK ŞEKİLDE BİR TARİFE HAZIRLAYACAĞIZ”

Mayıs ayının ilk haftasına yetişecek şekilde bir fiyat tarifesi hazırlayacaklarını belirten Karamanlı, “Yıkama yapan arkadaşlarımız 200-350 TL arasında farklı fiyatlarla yıkama yapıyorlar, vatandaşlarımız da haklı. Bu konuda 15-20 güne kadar giderlere göre Mayıs’a yetişecek şekilde bir tarife hazırlayacağız ama yalnızca oto yıkamacılara değil oto tamircisinde, kaportacısına kadar genel bir tarife çıkaracağız. Bizim tek bir meslek dalımız yok, bünyemizde yaklaşık 18 tane meslek grubu var. Bunun hepsinin fiyat tarifesi olması lazım. Biz de hepsini tek bir listede toplayacağız ve esnaf odalarına da onaya götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.